REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodis įsibėgėja, o su juo ir galvos skausmas tėvams – ką dovanoti vaikų auklėtojoms ir mokytojoms darželiuose bei mokyklose?

Gruodis įsibėgėja, o su juo ir galvos skausmas tėvams – ką dovanoti vaikų auklėtojoms ir mokytojoms darželiuose bei mokyklose?

REKLAMA

Socialiniame tinkle „Facebook“ užvirė arši tėvų diskusija, kiek dėti į vokelį arba kokios vertės dovaną įteikti vaikus nuo ryto iki vakaro darželiuose prižiūrinčioms auklėtojoms.

Tėvai pasiskirstė į 2 stovyklas

Vilnietė Edita sako, kad vos prasidėjo tarp tėvų diskusijos, po kiek dovanoti auklėtojoms Kalėdų proga, tėvai pasidalijo į dvi stovyklas.

„Mano vaikas lanko privatų darželį. Aš pasiūliau tėvams dviem auklėtojoms rinkti po 10 eurų. Juk jos ištisus metus prižiūri mūsų vaikus nuo ryto iki vakaro, būna su jais.

Man tokios sumos negaila, tačiau kiti sako, kad pakanka mestis ir po 5 eurus“, – pasakoja vilnietė.

Vieno Vilniaus valstybinio darželio darželinukų tėvai žada kalėdinėms dovanoms susimesti po 2-3 eurus ir tvirtina, kad tai pakankamai didelė suma, nes viskas ir taip yra labai brangu ir daug kainuoja.

REKLAMA
REKLAMA

Mokyklose – netikėtos išimtys

Mokyklose situacija – labai panaši. Du vaikus auginanti Ligita sako, kad klasės auklėtojai nepagailėtų nė vieno cento, mat puikiai supranta jų pasiaukojimą dėl vaikų.

REKLAMA

„Mano nuostata paprasta: negaila nė kiek, nes jos labai sunkiai dirba už mažą atlyginimą. Metų šventės yra ta proga, kai galime bent kiek atsidėkoti ir palepinti jas.

Beje, pastebiu, kad valstybinių mokyklų mokinių tėvai gaili dovanėlių auklėtojoms, o privačiose – nuolat dėkoja, puošia klases, kepa pyragus, neša dovanas. Manau, jie supranta sunkų mokytojų darbą“, – įsitikinusi Ligita.

Ji neslepia: „Jeigu turėčiau pinigų, savo dukrų auklėtojoms skirčiau ir po 100 eurų.“

Vienos prestižinės sostinės mokyklos moksleiviai šiemet padarė išimtį ir nusprendė mokytojų nesveikinti visai.

REKLAMA
REKLAMA

Gimnazistai pasakoja, kad jau surinko iš kiekvieno moksleivio po 3 eurus ir už juos pirks dovanas vaikams, kurie gyvena kūdikių namuose arba SOS Vaikų kaime.

„Tikime, kad tokiu būdu pinigai bus panaudoti daug tikslingiau nei smulkmenėlė klasės auklėtojai“, – sako gimnazistas Vilius.

Kauniečiai apie pinigus negalvoja

Aršios diskusijos apie tai, kiek dovanoti auklėtojoms, užvirė ir tarp kauniečių mamų. Jų teigimu, dėti į vokelį, pavyzdžiui, po 100 eurų, yra nesusipratimas.

„Mamos, ar jūs rimtai galvojat, kad dėti 100 eurų auklėtojai yra normalu? Man atrodo, kad dėmesį reikia rodyti kitais dalykais – šypsenomis, maloniu bendravimu, o ne pinigais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aš vos sugebu nupirkti savo sūnui tai, ko reikia, o jūs kalbate apie tokias sumas“, – piktinasi darželinuko mama.

Jai antrina kaunietė Vilija: „Mūsų vaikų dovanoms auklėtojos renka po 5 eurus, todėl aš manau, kad po tiek pat reikėtų rinkti ir auklėtojoms – kiekvienas euras yra svarbus.“

Kaunietė Renata sako: „Mes nuo grupės renkame iš viso 15 eurų ir neketiname persistengti. Net ir tokia suma mums yra didelė“, – patirtimi dalijasi moteris.

Dėmesį skiria šeimai

Panevėžyje, panašu, nuotaikos panašios kaip ir Kaune. Čia mamos sutartinai tvirtina, kad pinigus, meilę, dėmesį ir dovanas reikia skirti artimiesiems, vaikams, šeimai, bet ne auklėtojoms, kurios tiesiog dirba savo darbą:

REKLAMA

„Mes suprantame, kad Kalėdos yra šventė, tačiau švęsime su kiekvienu ir namuose, todėl čia reikėtų ir koncentruotis. Mes nusprendėme pirkti tik simbolines dovanas – auklėtojoms ir šeimininkutėms po 30 eurų.“ 

Kviečiame išsakyti nuomonę, kiek pinigų žadate skirti savo vaikų auklėtojoms bei mokytojoms artėjančių švenčių proga.

TURI NUOTRAUKŲ AR VIDEO MEDŽIAGOS ŠIA TEMA?
Atsiųsk mums!
SIŲSTI

Dėkojame! Medžiaga sėkmingai išsiųsta redaktoriui.

Peržiūrėjus, ji bus patalpinta į straipsnį.

SIŲSTI
arba
PRIDĖTI
Klaida: nuotrauka, kurią bandote įkelti, užima per daug vietos ... (kažkas panašaus)
Įkelkite savo turimas nuotraukas ar video medžiagą ir nurodykite savo kontaktinius duomenis, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti.
PUBLIKUOTI
PUBLIKUOTI

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų