REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labiau nei kitus pyragus mėgstate būtent legendinį šimtalapį? Tuomet išbandykite šį Ilonos rekomenduojamą aguonų ir varškės pyragą, kuris tikrai sužadins šimtalapio prisiminimus. 

Labiau nei kitus pyragus mėgstate būtent legendinį šimtalapį? Tuomet išbandykite šį Ilonos rekomenduojamą aguonų ir varškės pyragą, kuris tikrai sužadins šimtalapio prisiminimus. 

REKLAMA

Pyragui reikės: 

200 gr. margarino, 200 gr. cukraus, kiaušinio, 1 a.š. kepimo miltelių, 500 gr. miltų

Varškės įdarui: 720 gr. varškės, 3 kiaušinių, 200 gr. cukraus, 2 citrinų sulčių (būtinos), 3 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų aliejaus. Sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.

Aguonų įdarui: 200 gr. aguonų, 100 ml. medaus. Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir leisti atvėsti. Permalti mėsmale ir sumaišyti su medumi.

Eiga:

Kepimo skardą 35*25*8 ištepti sviestu, dėti 1/2 trupinių ir gerai pripausti prie dugno, padaryti dar bortelius, kloti aguonas, supilti varške ir užbarstyti likusius trupinius.

Dėti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepti 40-50 min.

Šaltinis: Skanus gyvenimas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų