REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Vaikas (nuotr. 123rf.com)

Populiarūs vaikų vardai nebūtinai yra sėkmingiausiųjų tarpe. Ekspertai atskleidė, kaip pasirinkti tobulą vardą savo mažyliui ar mažylei, rašoma dailystar.co.uk.

16

Populiarūs vaikų vardai nebūtinai yra sėkmingiausiųjų tarpe. Ekspertai atskleidė, kaip pasirinkti tobulą vardą savo mažyliui ar mažylei, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Ar jūsų vardas jums trukdo gyvenime? Du trečdaliai britų įsitikinę, kad žmogaus vardas turi įtakos sėkmei gyvenime.

Tikėkite tuo ar ne, bet yra tam tikrų taisyklių, kurių greičiausiai reikėtų laikytis, renkantis vardą savo kūdikiui.

„Daily Star Online“ taisykles aiškinosi su profesionalia vaikų vardų konsultante Sherri Suzanne. Daugelį tėvų labiausiai vilioja populiarūs ar tradiciniai vardai.

Dažnai klaidingai manoma, kad išrinktas neįprastas vardas vaikui gyvenime gali kliudyti. Pasak „My Name For Life“ ekspertės Sherri, originalus pasirinkimas nebūtinai yra blogai.

Ji sako: „Originalius vardus besirenkantys tėvai dažnai kaip pavyzdžius pateikia Oprah Winfrey arba Eloną Muską bei kitus žmones, kurie nešiodami labai netradicinius vardus gyvenime pasiekė labai daug.“

REKLAMA
REKLAMA

Tad kokios taktikos laikytis, norint išrinkti vaikui tokį vardą, kuriame būtų užkoduota sėkmė?

Pasirodo, visuomet reikėtų rinktis tokius variantus, kuriuos parašyti ir ištarti yra lengva. Sherri atskleidė: „Manau, kad sėkmės receptas prasideda nuo vardo, kurį galima ištarti užtikrintai – toks vardas gali būti laiko patikrinta klasika, madingas vardas iš šių metų dešimtuko arba kas nors labai unikalaus.

REKLAMA

Sėkmingas vardas skamba maloniai, jo rašyba – logiška, orientuota į taisyklingą tarimą.

Sėkmingas vardas turėtų atverti galimybių duris, kad jį būtų lengva ištarti mokytojui, klasėje besikreipiančiam į vaiką, ar būsimam darbdaviui, kuris į jį kreipsis darbo pokalbio metu.“

Vaikų vardų ekspertė tėvus ragina pagalvoti, ar jų pasirinktas vardas yra „draugiškas vartotojui“. Mėgstantiems klasikinius vardus, ji sako, kad „Oliveris ir Ema“ puikiai atitinka šį apibrėžimą.

Keistesnio vardo ieškantiems mamoms ir tėčiams ji pataria įsitikinti, kad jų pasirinktą vardą būtų lengva perskaityti balsu.

Sherri neįprastų vardų, galinčių atnešti sėkmę, tarpe mini Evreno bei Alaros vardus.Anksčiau rašėme apie vardus, kurie gali jūsų vaikų atnešti turtus.

Pasirodo, didžiausios finansinės sėkmės gali tikėtis Oskarai, Džordžai ir Oliveriai.  Mergaičių tarpe turtingiausios yra Lilė, Izabelė ir Ela.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų