REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
139
Kalėdinė prekyba Rygoje ir Vilniuje (nuotr. tv3.lt)

Įžiebtos Kalėdų eglės pranešė apie startą ne tik jomis pasigrožėti norintiems žmonėms, bet ir šalia žaliaskarių įsikūrusiems prekybininkams.

139

Įžiebtos Kalėdų eglės pranešė apie startą ne tik jomis pasigrožėti norintiems žmonėms, bet ir šalia žaliaskarių įsikūrusiems prekybininkams.

REKLAMA

Tad prie šv. Kalėdų simbolio susirinkę žmonės gali ne tik susišildyti kavos ar karšto vyno puodeliu, paskanauti įvairių saldumynų ir maisto patiekalų, bet ir pasižvalgyti originalių dovanų idėjų.

Naujienų portalas tv3.lt pasidomėjo, kiek stipriai šiemet reikės atverti pinigines į kalėdinę prekybą atvykusiems žmonėms. Maža to, palyginome kainas Lietuvos ir Latvijos sostinėse.

Pasižvalgyti po prekybininkų šiemet paruoštą asortimentą Vilniuje ir Rygoje galite šiose nuotraukų galerijose.

Kalėdinė prekyba Rygoje:

Kalėdinė prekyba Vilniuje:

Kainos Rygoje

Pasivaikščiojus po Rygos kalėdinę mugę į akis krenta daugybę pasiūlymų atsigaivinti karštais gėrimais ir pasimėgauti gardžiais patiekalais.

REKLAMA
REKLAMA

Įvairių rūšių vidutinis kavos puodelis mugėje kainuoja nuo 1,8 iki 2,6 euro. Už didelį puodelį šio gėrimo teks sumokėti nuo 2,6 iki 3,5 euro. Pigesnė alternatyva – arbata, už kurią pakaks ir 1,5 euro.

REKLAMA

Blynelio su nesaldžiu įdaru kaina Rygos kalėdinėje mugėje svyruoja nuo 4 iki 5 eurų. Vaikų mėgstamiausių saldžių blynelių kaina prasideda nuo 3 eurų, o už brangiausio blynelio vienetą teks pakloti 4,5 euro.

Už karšto vyno puodelį teks pakloti nuo 2 iki 3 eurų. Beje, Rygoje siūlomas ir nealkoholinis karštas vynas. Ledinukų kainos kalėdinėje mugėje svyruoja nuo 1 iki 2,5 euro. Sausainių – priklausomai nuo dydžio – nuo 1 iki 5 eurų.

Rygos kalėdinėje mugėje galima pasimėgauti gruziniškais bei kitų šalių patiekalais. Lėkštė Harčio sriubos čia kainuoja 3,5 euro. Tradiciniai gruziniški patiekalai – apie 4,5 euro už vienetą.

REKLAMA
REKLAMA

Verta atkreipti dėmesį, kad daugelyje vietų atsiskaityti galite tik grynaisiais pinigais. Bet dalis prekybininkų suteikia galimybę mokėti ir kortele. Tačiau rekomenduojame turėti grynųjų. Pasižvalgykite po aukščiau esančias nuotraukų galerijas ir sužinokite ne tik maisto, bet ir įvairiausių kitų prekių kainas.

Kainos Vilniuje

Kavos ir arbatos kainos panašios kaip ir tinklinėse kavinukėse miesto centre. Kalėdų mugėje už puodelį arbatos teks susimokėti nuo 1,5 iki 2 eurų, kavos kaina svyruoja nuo 2 iki 3 eurų. Minėta latė kava su aukso dulkėmis kainuoja 3 eurus.

Skirtingose vietose kavos ir arbatos kainos skiriasi, o kiti karšti gėrimai, taip pat ir kisielius, po 3 eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Blynų su įvairiais įdarais kaina varijuoja nuo 3 iki beveik 5 eurų. Kibinai šiek tiek pigesni, tradicinį karaimų užkandį galima nusipirkti už daugmaž 3 eurus. Nuo 3 iki 5 eurų svyruoja ir įvairių spurgyčių, vafliukų ir panašių skanėstų kainos. Kuo skanėstų daugiau ir kuo įvairesnių užpilų ar pagardų norėsite, tuo kaina didesnė.

Nepigus vengriškas desertas Kurtos. Už vieną vienetą teks susimokėti 5 eurus. Sausainių ir meduolių kainos priklauso nuo dydžio: mažesnis gali kainuoti nuo 2 iki 3 eurų, kiek didesnis apie 5-7 eurus, o meduolinis namelis ar atskirų meduolių rinkinys 15 eurų.

Akį atkreipė ir rūšinių arbatų bei kavų kainos. Už maišelį arbatos ar kavos reikėtų nepagailėti 6-7 eurų. Tiesa, tokios rūšies arbatos ar kavos mažmeninėse parduotuvėse matyti neteko.

Nustebino ir ledinukų bei saldymedžio lazdelių kainos. Už šiuos saldainius tenka susimokėti nuo 3 iki 5 eurų. Norintiems paragauti kelių skanumynų ir gėrimo reikėtų apie 10 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų