REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Žvėrinčiaus vilkai (nuotr. asm. archyvo)

Portalą tv3.lt užplūdo skaitytojų laiškai su pagalbos prašymu išsiaiškinti apie vilkus gyvenančius Žvėrinčiuje, Telšių rajone.

7

Portalą tv3.lt užplūdo skaitytojų laiškai su pagalbos prašymu išsiaiškinti apie vilkus gyvenančius Žvėrinčiuje, Telšių rajone.

REKLAMA

Pasak skaitytojų, vilkų išvaizda yra tragiška, jie sergantys, o ketvirtadienį planuojama juos nušauti.

Neprižiūrimi vilkai

„Tai jau antrieji metai, kai matau vilkus tokios blogos išvaizdos. Praėjusiais metais jų buvo devyni, tačiau po žiemos išgyveno tik du vilkai“, – laišką pradėjo skaitytoja.

Pasak moters, vilkai serga jau dvejus metus iš eilės ir niekas jais nesirūpina: „Kelis kartus aplankiau Žvėrinčiaus apylinkes ir kaskart mano širdis plyšta.“

Šiais metais Žvėrinčiuje gyvena du vilkai ir keli maži vilkiukai: „Visi serga ta pačia liga, kaip ir tie, kurie neišgyveno praeitą žiemą. Vilkai praplikę, sudraskyti, labai blogos išvaizdos, esu šokiruota, kad niekas nesiima jokių veiksmų, o gyvūnai kankinasi.“

REKLAMA
REKLAMA

„Ar už Žvėrinčių atsakingiems žmonėms nerūpi gyvūnai? Negaliu žiūrėti, kaip žmonės taip lengvabūdiškai viską praleidžia pro akis. Jei 80 procentų vilkų neišgyveno praeitą žiemą, kodėl ta pati klaida vėl kartojama?“, – pasipiktinusi klausė skaitytoja.

REKLAMA

Pasak moters, buvo bandyta kreiptis į ne vieną instituciją, tačiau niekas nekreipia dėmesio: „Mano žiniomis, parko vadovas nusprendė vilkus nušauti, be jokio pasigailėjimo ir šanso gyventi.“

Apie vilkų likimą nieko negirdėjo

Susisiekus su Žvėrinčiaus, Telšių miškų urėdija, šie detaliai situacijos komentuoti nepanoro, paklausus apie vilkų šaudymą atsakymas buvo trumpas: „Nežinau, nieko negirdėjau.“

„Ta liga vilkai serga jau pusantrų metų, praeitais metais bandėme gydyti, bet labai sunku jiems išgyventi žiemą.

Teritorija yra užkrėsta, vilkai turi odos grybelį, kurio neįmanoma išgydyti. Visą praeitą žiemą gydėme, tačiau vilkai neišgyveno. Šiandien arba rytoj atvyks veterinarai ir patikrins vilkų būklę“, – apie vilkų būklę kalbėjo vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Grybelinė infekcija – dermatofitozė

Pasak veterinarės, turinčių šią infekciją gyvūnų odos ir plaukų pažeidimai gali atsirasti bet kurioje kūno vietoje, tačiau dažniausiai pasitaiko galvos, ausų, uodegos ir priekinių galūnių srityje.

Tipiški grybelio pažeidimai atrodo kaip dėmės ant odos, įspūdis, jog plaukai toje vietoje buvo išskusti. Plaukai ties pagrindu nulūžinėję.

Galimas plaukų slinkimas, paprastai atsiranda nedideli iškritusių plaukų vietose plikos odos lopinėliai, taip pat niežulys. Odos dermatofitų infekcija dažniausiai pažeidžia paviršinį odos sluoksnį, tačiau retais atvejais gali pažeisti ir gilesnius odos sluoksnius.

Jeigu kreipiamasi laiku, grybelinė infekcija yra sėkmingai ir greitai pašalinama taikant neagresyvų gydymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų