REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kaip įprasta lazerinė regos korekcija tapo praeities technologija, paprašėme papasakoti klinikos Naujas regėjimas vadovą Olegą Kovriguine.

Kaip įprasta lazerinė regos korekcija tapo praeities technologija, paprašėme papasakoti klinikos Naujas regėjimas vadovą Olegą Kovriguine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūsų klinikoje Vilniuje pirmąkart Europoje buvo atliktos lazerinės regos korekcijos operacijos, naudojant skaitmeninę robotizuotą 3D vizualizacijos sistemą. Oftalmologija žengė didžiulį žingsnį į ateitį. Pirmą kartą pasaulyje toli pažengusios regėjimo patologijos: miopijos, astigmatizmo gydymui pradėta naudoti 3D vizualizacijos sistema.

REKLAMA

Visą lazerinės regėjimo korekcijos procesą sudaro keli etapai. Naudojant itin tikslų šaltąjį lazerį, atskiriamos ir garinamos audinio dalys ant akies ragenos. Šį procesą kontroliuoja dirbtinis intelektas, integruotas į naujausią lazerį. Viską apskaičiuoja specialus medicininis kompiuteris pagal jame įdiegtas nomogramas. Toliau savo funkciją atlieka aukštosios technologijos.

Mikroskopą, kurį įprastai naudoja oftalmologai kituose lazerinės regos korekcijos centruose, iš mūsų lazerio Vokietijos specialistai paprasčiausiai pašalino. Jo nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Vietoje mikroskopo įmontuotos specialios 3D stebėjimo ir sekimo vaizdo sistemos, taigi oftalmologas chirurgas gali patogiai operuoti ir stebėti lazerinės regėjimo korekcijos eigą dideliame 3D ekrane, dėvėdamas specialius akinius. Be to, visa operacijoje dalyvaujančių specialistų komanda – inžinierius, asistentai, gydytojas anesteziologas, su specialiais akiniais taip pat gali matyti lazerinės regėjimo korekcijos procesą, kuris trunka vos kelias sekundes.

Taigi gydytojui suteikiama veiksmų laisvė, taip pat atsiranda du didžiuliai privalumai ir chirurgui, ir pacientui. Gydytojui nebereikia dirbti su mikroskopu, kuris reikalauja padidinto apšvietimo, jo kūno padėtis dirbant yra patogesnė, todėl jis mažiau pavargsta. Ne paslaptis, kad oftalmologams tenka nuolat žiūrėti į ryškią šviesą, o tai kenkia jų pačių sveikatai, taip pat nepatogus darbas su mikroskopu lemia stuburo problemas. Juk privalu nieko nepraleisti, pastebėti kiekvieną detalę, nes pacientas mums patiki savo regėjimą. Ši nauja technologija pacientams taip pat ypač svarbi, kadangi į mus kreipiasi jauni žmonės, norėdami puikiai matyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus akis, jos tinklainė užprogramuota tam tikram šviesos ir tamsos virsmų ciklui, ne veltui žmogus naktį miega, tuomet jo akys pailsi. Apskritai specialistai rekomenduoja vengti žiūrėjimo į ryškios šviesos šaltinius, netgi ir labai trumpai.

Pagaliau mes turime technologiją, kuri leidžia pacientams atlikti dar saugesnę ir kokybiškesnę lazerinę regos korekciją.

Mūsų mylimiems Lietuvos, Latvijos ir Estijos pacientams iki 2019 m. gegužės 25 d. išsaugojome specialią lazerinės regėjimo korekcijos, naudojant iQ-LASIK Oxygen 3D technologiją, kainą – 799 Eur už abi akis, atliekant iš karto (įprasta kaina 1200 Eur).

Daugiau informacijos mūsų interneto svetainėje https://eyes.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų