REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šį kartą itin traškus vištienos kepsnys ir dieviškai skani bulvių košė. Apie bulvių košę galėčiau parašyti atskirai, bet tiek to, suplaksiu viską į vieną krūvą ir po kepsnių receptu rasite bulvių košės paslaptį. Dabar žinau, kad ir pati tokią bulvių košę darysiu visada ir dar draugams papasakosiu, kad išbandytų“, – sako recepto autorė.

„Šį kartą itin traškus vištienos kepsnys ir dieviškai skani bulvių košė. Apie bulvių košę galėčiau parašyti atskirai, bet tiek to, suplaksiu viską į vieną krūvą ir po kepsnių receptu rasite bulvių košės paslaptį. Dabar žinau, kad ir pati tokią bulvių košę darysiu visada ir dar draugams papasakosiu, kad išbandytų“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Vištienos kepsniui reikės: 2 vištų krūtinėlių, pagal skonį druskos, pagal skonį pipirų, 5-6 šaukštų miltų, 3 saujos sausų, nesaldžių kukurūzų, 2 kiaušinių.

Gaminimo eiga:

Kukurūzus susmulkinkite iki nedidelių trupinių. Kiaušinius išplakite.

Krūtinėles perpjaukite per puse, berkite pagal skonį druskos ir pipirų, įtrinkite į vištieną.

Vištieną apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir kukurūzuose.

Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi, guldykite vištieną ir dėkite į orkaitę. Kepkite 200 C. temp. apie 20 -30 min.

REKLAMA
REKLAMA

O kol vištienos kepsniai kepa išsivirkime sūdytame vandenyje 6 nedideles bulves, nusunkime vandenį kai bulvės išvirs ir pasiimkite mikserį (ne blenderį, ne trintuvą, o mikserį su kuriuo plakate kremus desertams) ir plakite ant mažiausio greičio, kol bulvės susismulkins.

Įpilkite 1/2 stiklinės pieno ir plakite toliau, kol bulvių masė taps kreminė ir masė šiek tiek padidės.

O tada jau traukite kepsnius iš orkaitės ir negailėdami įsidėkite šalia bulvių košės.

Šaltinis: Samčio užrašai 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų