REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Stano su Elena Puidokaite (nuotr. facebook.com)

 Praėjusią savaitę, penktadienį, garsus dainininkas, tekstų autorius Stanislavas Stavickis savo feisbuko paskyroje viešai paskelbė sergantis vėžiu.

29

 Praėjusią savaitę, penktadienį, garsus dainininkas, tekstų autorius Stanislavas Stavickis savo feisbuko paskyroje viešai paskelbė sergantis vėžiu.

REKLAMA

Viešai tada jis pasidalijo ne tik diagnoze: netikėtai smogusiu kraujo vėžiu, bet ir jautriomis įžvalgomis apie tai, kaip po diagnozės pasikeitė jo gyvenimas.

Praėjus kelioms dienoms, Stano feisbuke pasidalijo dar viena itin jautria ir visuomenei reikalinga žinute apie palaikymą ir užplūdusias šiltas emocijas po to, kai viešai prisipažino apie ligą.

Jis rašė: „Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad Jūsų pas mane tiek daug, net 17 tūkst. Galėčiau pasakyti, kad jaučiuosi labai dėkingas, bet tie žodžiai, žodžiai. Geriau papasakosiu, kas nutiko per pastarąsias dienas ir, galbūt, tai paaiškins daugiau.

Aš gavau šimtus laiškų iš žmonių, kuriems likimas skyrė panašius išbandymus. Vieni patys serga, kiti rūpinasi sergančiais vaikais ar artimaisiais ir visus šiuos laiškus vienija bendra mintis - galima išgyventi bet kokį skausmą, jei gali juo pasidalinti, arba tiesiog pasipasakoti.

REKLAMA
REKLAMA

Realiai istorija, kuria pasidalinau facebooke, tai vieno žmogaus, Stano pasakojimas, niekuom nesiskiriantis nuo kitų, panašaus likimo žmonių pasakojimų.

REKLAMA

Ypatinga šią istoriją padarėte Jūs komentuodami, dalindamiesi ir nelikdami abejingais. Jūs ne vien man linkėjote sveikatos ir stiprybės, bet ir visiems su panašia liga susiduriantiems žmonėms.

Jūsų dėka geriau pasijautė tūkstančiai. Nuoširdžiai dėkoju.

P. S. Sveikata mano dabar tikrai puiki, pergyventi neverta, nemeluoju. Ir labai panašu, kad viskas bus gerai.“, - rašė Stano.

Prisipažino viešai

Primename, kad apie diagnozę garsus vyras pranešė praėjusią savaitę.

Tada jis rašė: „Kad nesu nemirtingas sužinojau vėlyvą šių metų pavasarį stovėdamas Santariškių ligoninėje. Daktaras liūdnai palingavo galva besdamas pirštų į didžiulį šešėlį tarp plaučių rentgeno nuotraukoje:

REKLAMA
REKLAMA

- Tai tikrai ne oro kišenė, tai piktybinis auglys. Ką čia pasakoti kiek visokių „linksmų“ minčių per akimirką apsigyveno galvoje. Aš dėl viso pikto perklausiau: - Vėžys? - Vėžys.

O aš nieko nejaučiau... Su Zvonkum nesėkmingai metėme svorį, miegodavau idealiai, jėgų pilni kibirai ir netgi rytais išgerdavau puslitrį vandens su citrina - kažkur sakė, kad tikrai apsaugos nuo vėžio ir visų kitų ligų.

Diagnozę išgirdau penktadienį, ją pasakęs daktaras buvo mano pažįstamas, pasidarė gaila jo, kad tokias žinias tenka pranešti. Savęs gaila pasidarė vakare.

Vaikams prieš miegą vietoje pasakų kūriau istorijas apie tai, kaip kažką veiksim. Tuo metu trendingas buvo istorijos apie būsimą kelionę į Ispaniją, kurią planavom jau metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Supratau kad jokios Ispanijos nebus, kad manęs laukia velnias žino kas, ir baisiausia: galiu nebepamatyti, kaip jie užaugs.

Tas jausmas, kai supranti, jog stiklinė išslydo iš rankų ir krenta, tačiau gali tik stebėti, pagauti jau nebespėsi. Niekam nieko nesakiau.

Nusprendžiau palaukti, kol paaiškės tiksli diagnoze ir perspektyvos. Žiūrėjau į besišypsančią žmoną ir buvo siaubingai gaila, netrukus viskas pasikeis.

Po kelių dienų prasidėjo tyrimai, onkologai, ir t.t. Sužinojau, kad man kraujo vėžys – Limfoma.

Pasakiau namiškiams ir jau netrukus prasidėjo chemoterapija. Man paskyrė šešis intensyvius kursus kas dvi savaites. Kas kartą žygiuodamas į ligoninę negalėjau patikėti, kad tai vyksta su manim, jaučiausi kaip „Breaking Bad“ serialo herojus. Ir nors baisiausia chemoterapijos dalis buvo pats pavadinimas – „radikalusis gydymas“, niekam nelinkėčiau to patirti. Po pirmų kursų ėmė slinkti plaukai.

REKLAMA

Paskambinau savo draugui kirpėjui, mane jis prižiūri jau penkioliką metų ir papasakojau, kad reikia šukuosenos „plikai“. Tada jau supratau, kad tokią diagnozę lengviau išgirsti pačiam negu sakyti kitiems.

Jis skuto manę, o aš mačiau didžiulį liūdesį akyse. Kai vakare pasižiūrėjau į save veidrodyje, liūdesį pajutau pats - atrodžiau labai blogai.

Nuo chemijos veidas patino, papilkėjo, o pliko ir be barzdos niekada nebuvau savęs matęs. Į pagalbą stojo kolega Zvonkus solidarumo dėlei "nusižarinęs" kaip ir aš. Dabar buvo du "urodai".

Linksmumo ir geros nuotaikos bandžiau neprarasti ir tada kai chemoterapija ėjo link galo. Susisumavus vaistų poveikiui porą mėnesių iš eilės nuodytas organizmas jau sunkiai beatsigaudavo po eilinės „dozės“. Būdavo dienų kai neišeidavau iš namų, tačiau stengiausi dirbti kas dieną. Ir viskas baigėsi.

REKLAMA

Liko tik vienas klausimas – ar padėjo? Po pusantro mėnesio laukimo sužinojau teigiamą atsakymą. Ligos nebėra. Deja, tai nieko nereiškia, ateinančius porą metų yra nemaža tikimybė, liga grįš ar partrenks troleibusas.

O dabar apie svarbiausią dalyką ir rimtai. Ilgai galvojau, ar reikia apie tai viešai pasakot. Dvejojau, žmonės jau nebežiūrės į mane kaip anksčiau, o dėl to labiausiai pikta. Dėl to ir kalbu. Diagnozė vėžys daugumai skamba lyg mirties nuosprendis. Aš ir pats taip galvojau.

Pirmas dvi savaites buvau atsidūręs pragare, giliausioje depresijoje ir pasimetime, numečiau daugiau svorio nei per visą gydimą. Jausmai susimaišė – ir neviltis, ir gėda, ir noras pasislėpti nuo viso pasaulio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet baimė, tai jausmas kurį pažinau giliausiai, mačiau ją savo sieloje, mačiau artimųjų akyse, santaros klinikų koridoriuose. Šiandien daugybė žmonių išgirs diagnozę: vėžys ir prasidės jų pažintis su baime.

Aš noriu Jūs visus apkabinti ir pasakyti: nebijokite, mus užklupo netikėtas išbandymas, bet nebijokite, tai tiesiog liga, ji vaisai kitokia nei prieš dvidešimt metų.

Ji tikrai gydoma. Jūs ne vieni. Nebijokite, Lietuvoje neįtikėtinai profesionalūs ir jautrūs šios srities specialistai. Kraujo vėžio atveju išgydoma didžioji pacientų dalis.

Aš sergu vėžiu, bet pasveiksiu“, – rašoma feisbuke.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų