REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kiekviena moteris prieš didžiąsias žiemos šventes nori atrodyti nepakartojamai. Tačiau žiema atneša ir odos problemas: išsausėjimą, šerpetojimą, pleiskanojimą. Tad kaip reiktų prižiūrėti odą šaltuoju metų laiku ir paruošti ją artėjančiam vakarėlių maratonui?

 Kiekviena moteris prieš didžiąsias žiemos šventes nori atrodyti nepakartojamai. Tačiau žiema atneša ir odos problemas: išsausėjimą, šerpetojimą, pleiskanojimą. Tad kaip reiktų prižiūrėti odą šaltuoju metų laiku ir paruošti ją artėjančiam vakarėlių maratonui?

REKLAMA

Paspaudus šaltukui mažiau laiko praleidžiame lauke, mūsų odą veikia ofisuose ir butuose prasidėjęs šildymo sezonas, tad ji išsausėja, atsiranda įvairios problemos. Patarimais, kaip rūpintis veido oda žiemos metu, dalijasi dermatologė Asta Dumbliauskienė.

1. Kas per daug – tas nesveika

Nepersistenkite plaudami veido odą. Jeigu turite gerai nuvalantį ir detoksikuojantį prausiklį, jį naudoti ir ryte, ir vakare bus per daug. Gali atsirasti tempimo, sausumo pojūtis, pleiskanojimas.

„Geriausia prausiklį naudoti vakare, kad vienu kartu nuplautumėte makiažą ir visus susikaupusius nešvarumus. Ryte geriausia būtų veidą plauti tik vandeniu arba naudoti micelinį vandenį.

REKLAMA
REKLAMA

Kuo jūsų oda yra sausesnė, tuo labiau rekomenduoju šaltuoju metų sezonu prisiminti micelinį vandenį. Tai yra puikus produktas, kuriuo turėtumėte užbaigti savo odos priežiūros rutiną, nes jo nereikia nuplauti.

REKLAMA

Kuo sausesnė oda, tuo rečiau reikėtų naudoti aktyvų prausiklį. Jeigu oda riebi, jį galima naudoti vakarais, jei sausa – užteks dvejų kartų per savaitę”, - pataria dermatologė.

2. Per daug nešveiskite

Kai atsiranda šerpetojimas, tempimas, iškart kyla mintis, kad reikia nuo veido viską nušveisti. Tokiu būtų galite pasiekti odos palyginimo efektą, bet problemų nepanaikinsite.

„Neperlenkite lazdos su šveitimais, nes galite dar labiau išsausinti odą. Jeigu pajutote, kad oda rausta, tapo jautresnė ir nepaisant jūsų aktyvaus šveitimo dar labiau pleiskanoja - tai nereiškia, kad ją reikia dar labiau šveisti, tai signalas, kad vertėtų sustoti”, - akcentuoja A.Dumbliauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

3. Palepinkite savo odą

Jeigu kada nors planavote palepinti savo odą, žiema yra pats palankiausias sezonas tai pradėti. Oda jau nebijo saulės spindulių, galima ją palepinti kaukėmis, serumais, įvairiomis rūgštinėmis procedūromis, kremais su alfa (AHA) ir beta (BHA) hidroksi rūgštimis.

Verta prisiminti odos šviesinimo, stimuliuojančias, adatines procedūras (mezoterapija, revitalizacija). Jeigu nenorite turėti pilnos kosmetinės įvairiausių priemonių, gerai odos būklei palaikyti svarbu įsigyti drėkinantį kremą. Ši priemonė naudinga šaltuoju metų laiku, norint prižiūrėti, atgaivinti odą, neleisti jai dehidratuoti.

4. Vitaminas D

„Nesutinku su tais, kurie sako, kad kiekvienam iš mūsų trūksta vitamino D. Visų pirma, reikėtų atlikti tyrimą ir tik tuomet nuspręsti, kokį preparatą naudoti: ar užtenka vitamą D vartoti profilaktiškai, o galbūt jau reikia gydymo”, - sako dermatologė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galite išbandyti šaltai spaustą linų sėmenų aliejų. Gerkite po desertinį šaukštą aliejaus kiekvieną rytą 3-4 mėnesius ir taip papildysite savo racioną naudingomis grožiui nesočiosiomis rūgštimis.

5. Nepamirškite gerti vandens

Žiemą įprasta gerti karštus gėrimus tokius kaip kava ar arbata. Tačiau nepamirškite gerti vandens, kad drėkintumėte savo odą iš vidaus. Pagardinkite šiltą vandenį citrina – taip ne tik palaikysite reikiamą skysčių kiekį, bet ir stiprinsite imuninę sistemą.

6. Makiažas kenksmingas odai – mitas

„Visuomet buvau už makiažą. Tai nereiškia jog pradėkite naudoti makiažą, jeigu to niekada nedarėte. Tačiau dabar mes gyvename tokiu laiku, kai tikrai svarbu tvarkingai ir gerai atrodyti.

REKLAMA

Tad jeigu jūsų darbas reikalauja, kad būtumėte pasitempusi, pasidažiusi, o jūs darote tai su dideliu sąžinės graužimu, bijodama, kad pudra užkimš odą, neleis jai kvėpuoti, manau, kad metas keisti požiūrį. Jeigu naudosite teisingas, kokybiškas priemones, tikrai nesusidursite su didelėmis odos problemomis”, - sako A.Dumbliauskienė.

Dekoratyvinę kosmetiką turite rinktis pagal savo odos tipą. Pavyzdžiui, jeigu jūsų oda sausa, jums netiks nealiejinis makiažo pagrindas (ang.oil free), bet jeigu oda riebi – toks makiažo pagrindas jums bus tinkamiausias pasirinkimas.

Jeigu turite tokių problemų kaip kuperozė, kapiliarinė, raustanti oda, rožinė, pudrą netgi patartina naudoti. Pudra tarsi paltas, kuriuo mes aprengiame odą žiemos metu, taip saugodami ją nuo įvairių dirgiklių: vėjo, šalčio, drėgmės.

Parengė Liucija Elena Ališauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų