REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Incidentas namuose (nuotr. stop kadras)

 Ketvirtadienio vakarą Kauno rajone nufilmuota tiesioginė transliacija, kurioje matyti, kaip į šeimą atvažiuoja iškviesti policijos pareigūnai.

16

 Ketvirtadienio vakarą Kauno rajone nufilmuota tiesioginė transliacija, kurioje matyti, kaip į šeimą atvažiuoja iškviesti policijos pareigūnai.

REKLAMA

Policijos teigimu, pranešimas gautas lapkričio 15 d. apie 16.26 val.apie tai, kad Kauno raj., Vilkijos apylinkių sen., Pabalių k., namuose su nepilnamečiais vaikais esanti moteris galimai yra neblaivi. Atvykusiems pareigūnams tikslinant įvykio aplinkybes, moteris (gim. 1978 m.) atsisakė tikrintis blaivumą.

Apie tai, kad į daugiavaikę šeimą ketvirtadienio vakarą pasibeldė policijos pareigūnai, lietuvius informavo kaunietis Donatas Jančaras, kuris ir nufilmavo policijos vizitą.

Paskambino vaikų tėvas

tv3.lt jis papasakojo, ką matė savo akimis, atėjęs su pareigūnais į daugiavaikės šeimos namus.

„Su ta šeima, pas kuriuos atvažiavau, esame draugai socialiniame tinkle „Facebook“. Tėvas man paskambino, kai pareigūnai jau buvo atvykę. Tiesiai iš darbo nuvažiavau ten“, - prisimena vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, Lietuvoje šiuo metu yra gana paini situacija dėl vaikų paėmimo, todėl prieš savaitę, iki šio atvejo, socialiniame tinkle D. Jančaras paragino žmones, esant reikalui, į jį kreiptis.

REKLAMA

„Aš esu tėvas, turiu vaikų. Turime palaikyti vieni kitus, šeimas. Nesu abejingas tam, kas vyksta. Kartais stebint tai, kas dedasi Leituvoje, neatrodo normalu.“, - sako jis.

Vaikai buvo atskirai

Tai, ką vyras pamatė, jį nemenkai nustebino. „Buvo du pareigūnai, tačiau jie su niekuo nebendravo. Man viską papasakojo tėvas, o aš ėmiau klausinėti pareigūnų, kas čia vyksta. Jie nerodė pažymėjimų, nekalbėjo, todėl po pusvalandžio, su jais prabuvus, nusprendžiau filmuoti.

Pareigūnai net nesakė, kodėl atvažiavo, todėl man tai pasirodė keista“, - neslepia vyras.

Jis sako vaikų mamos neginantis. „Nenoriu vertinti mamos elgesio. Aš jos neginu. Kiek žinau, ji atsisakė pūsti. Ji negriūvinėjo, nekrito ant žemės, laikėsi ant kojų.

REKLAMA
REKLAMA

Aš sureagavau į tėvo kvietimą ir prašymą padėti. Namuose auga 4 vaikai: metukų, ketverių, 13 ir 16 metų vaikai.

„Kai atvyko pareigūnai, visi vaikai buvo kitame kambaryje, atskirti. Jie nieko nematė. Vienu metu mama buvo atsinešusi mažiausią kūdikį ant rankų, o vėliau paguldė atgal.

Daugiau nei po valandos atvyko Vaikų teisių apsaugos specialistai“, - pasakoja. D. Jančaras.

Šeima vėl stebima

Jis stebisi, kodėl pareigūnai negali įvertinti grėsmių. „Kodėl jie negali suprasti, kada reikia arba nereikia vaikų teisių.

Nesuprantu, kodėl šiuo atveju reikėjo kviesti papildomus specialistus? Šiuo atveju grįžo blaivas tėvas. Negi pareigūnai nekompetetingi? Juk jie važiuoja į iškvietimą ir negali patys nuspręsti? Beje, jie patys man davė budėtojo, kuris gavo pranešimą, telefono numerį“, - prisimena kaunietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anoniminis skambutis apie teisės akto pažeidimą pareigūnai gavo iš kaimyno, tačiau koks tai aktas, iki šiol neaišku. „Mano žiniomis, šeima vėl bus po padidinamuoju stiklu, tarnybos vėl atvažiuos tikrinti šeimą ir vaikus.

Kiek žinau, tie vaikai anksčiau buvo paimti, tačiau vėliau – grąžinti", - pasakoja vyras. 

Sklido alkoholio kvapas

Policija tv3.lt penktadienio popietę informavo, kad ketvirtadienį, lapkričio 15 d., apie 16.26 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Kauno raj., Vilkijos apylinkių sen., Pabalių k., namuose, kuriuose yra mažamečių vaikų, galimai girtauja dvi moterys.

Atvykus pareigūnams, moteris (gim. 1978 m.) atsisakė tikrintis blaivumą, tačiau nuo jos sklido alkoholio kvapas.

REKLAMA

Apie 17.30 val. grįžo nepilnamečių tėvas, kuris buvo blaivus. Namuose buvę 4 nepilnamečiai vaikai, iš kurių du mažamečiai, liko namuose prižiūrimi tėvo.

Informacija apie įvykį buvo perduota vaiko teisių apsaugos atstovams.

Moteriai gresia įspėjimas

Kauno apskrities policijos pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo administracinę teiseną pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 73 str., dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams.

Moteriai už tai gresia įspėjimas, jei bauda padaryta pakartotinai, tuomet gresia bauda nuo 10 iki 100 eurų.

Dėkojame pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir primename, kad visuomet pastebėjus bet kokį galimai daromą teisės pažeidimą, kreiptumėtės bendruoju pagalbos telefonu 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų