REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Švaros ekspertė Melissa Maker aiškina, kokias priemones naudoti bei kaip keliais paprastais žingsniais greitai ir veiksmingai išvalyti klozetą, rašoma cleanmyspace.com.

 Švaros ekspertė Melissa Maker aiškina, kokias priemones naudoti bei kaip keliais paprastais žingsniais greitai ir veiksmingai išvalyti klozetą, rašoma cleanmyspace.com.

REKLAMA

Jums reikės:

Guminių pirštinių. Klozeto valymui naudokite atskirą jų pirštinę - baltos pirštinės skirtos virtuvei, klozeto valymui pasirinkite kitą spalvą.

Dantų šepetėlio. Naudokite seną arba naują šepetėlį, svarbiausia, kad jis būtų naudojamas tik klozetui valyti ir niekam kitam!

Universalaus valiklio. Čia naudojame namų gamybos tirpalą iš 1 valgomojo šaukšto indų ploviklio ir 200 ml vandens, tačiau galite naudoti bet kurį norimą valiklį.

Klozeto valiklio. Tokie valikliai yra skirti būtent klozetui valyti, todėl sunaikina nešvarumus, bakterijas ir kalkes.

Popierinių rankšluosčių. Daug paprasčiau naudoti keletą lapų popierinių rankšluosčių arba drėgnas servetėles ir nesijaudinti dėl purvinų šluosčių.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie žmonės tiesiog negali pakęsti minties, kad šluostė bus dar kartą naudojama po klozeto valymo, net ją ir išplovę.

Nepamirškite, kad panaudotus popierinius rankšluosčius reikia mesti į šiukliadėžę, o ne į klozetą (nebent slapta esate įsimylėję savo santechniką ir norite, kad jis užeitų).

REKLAMA

Taip pat patikrinkite, ar neliko pūkelių bei plaukų, kadangi popieriniai rankšluosčiai kartais jų palieka.

Klozeto šepečio. 

Gerai, dabar jau galite nusiimti karūnas ir kibti į darbą.

Nupurkškite klozetą universaliu valikliu nuo viršaus iki apačios – bakelį, vandens nuleidimo rankenėlę, vyrius, abi dangčio puses, sėdynę, kraštus, išorinę klozeto dalį ir pagrindą. Gerai ir negailėdami valiklio padenkite juo visą klozetą. Palaukite maždaug vieną minutę ir tuomet pradėkite valyti.

 Į klozetą įpilkite jam skirto valiklio. Turbūt pastebėjote, kad klozetų valikliai turi užlenktą kaklelį - jis skirtas tam, kad priemonę būtų lengviau išspausti po klozeto kraštu. Švelniai vilkite kaklelį po vidiniu klozeto kraštu ir išspauskite priemonę tolygia srove.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėkite šluostyti klozetą, laikykitės 1 žingsnyje valiklio purškimui nurodyto eiliškumo. Pradėkite nuo bakelio dangčio ir vandens nuleidimo rankenėlės, tuomet pereikite prie paties bakelio ir pakeiskite popierinį rankšluostį.

Nuvalykite vyrius (daugiau informacijos apie tai - toliau), nušluostykite dangtį, jį pakelkite ir nuvalykite dangtį iš apačios, tuomet vėl pakeiskite popierinį rankšluostį.

Tada nuvalykite sėdynės viršų, ją taip pat pakelkite ir nuvalykite iš apačios, tuomet ir vėl pakeiskite popierinį rankšluostį. Nuvalykite paties klozeto kraštus ir tuomet išorinę jo dalį, šonus bei pagrindą. Nepamirškite plyšelių!

Tualeto grindis ir už klozeto esančią zoną visuomet galite valyti grindų šluoste, o ne rankomis - bet kuriuo atveju, tai padaryti būtinai reikės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiimkite dantų šepetėlį ir nupurkškite jį universaliu valikliu. Jį naudokite dangčio ir sėdynės vyrių valymui, tuomet nušluostykite nešvarumus (jei vyrių kurį laiką nevalėte, pastebėsite, kodėl šis patarimas toks naudingas).

Pasiėmę klozeto šepetį iššveiskite vidinę klozeto dalį (per daug neįsijauskite, nes tada galite apsitaškyti) ir kruopščiai išvalykite visą klozeto vidų (čia gyvena daug bakterijų).

Tuomet spiraliniais judesiais dar kartą perleiskite šepetį per vidinę klozeto dalį, pradėdami nuo viršaus, kol pasieksite vandens ribą. Nesustokite, ir sukite šepetį toliau, kol pasieksite patį vamzdį – tuomet keletą kartų kyštelėkite šepetį gilyn į vamzdį, kad ir jis būtų švarus.

REKLAMA

VISKAS!!! Laikydami šepetį klozete, nuleiskite vandenį. Tokiu būdu šepetį nuskalaus į klozetą tekantis vanduo ir jums jo plauti nereikės. Kad šepetys išdžiūtų, laikydami jį ant krašto nuleiskite sėdynę. Keletą minučių palikite šepetį tokioje pozicijoje, kad vanduo nuvarvėtų ir šepetys išdžiūtų – jei atgal į laikiklį dedate šlapią šepetį, ten ima kauptis daugybė bakterijų.

Ką gi, tikrai nesudėtinga, ar ne? Savo porcelianinio sosto valymas yra labai svarbus ir visai nesudėtingas darbas. Nebijokite tokių darbų – jie padeda neužriesti nosies.

Norėtumėte sužinoti, kaip plauti tualeto valymo priemones? Visas tualeto valymo priemones galima valyti jas 10 minučių pamirkant 50/50 chloro ir vandens tirpale, tuomet jas reikia nuskalauti ir išdžiovinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų