REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Mindaugas Stasiulis: „Pinigai nieko nepakeistų, jeigu nebūtų nežmoniško noro kovoti“ (nuotr. Rytis Šeškaitis) (nuotr. Organizatorių)

Žinomas TV laidų ir renginių vedėjas Mindaugas Stasiulis susitikęs su cerebriniu paralyžiumi sergančiu Saturnu, liko sužavėtas berniuko stiprybe, atkaklumu ir užsidegimu gyventi pilnavertį gyvenimą.

33

Žinomas TV laidų ir renginių vedėjas Mindaugas Stasiulis susitikęs su cerebriniu paralyžiumi sergančiu Saturnu, liko sužavėtas berniuko stiprybe, atkaklumu ir užsidegimu gyventi pilnavertį gyvenimą.

REKLAMA

Mamos angelu vadinamas dešimtmetis Saturnas nuo gimimo serga cerebriniu paralyžiumi, jis visiškai nevaikšto, nesėdi be atramos, neišlaiko pusiausvyros... Tačiau šeima nepasidavė gydytojų prognozėms ir pagal galimybes vežė berniuką visur, kur tik buvo nors menka viltis jam padėti: sanatorijos, reabilitacijos, delfinų terapija. Tėvai tiki, kad ateis laikas, kai jų sūnus galės pats sėdėti, stovėti, vaikščioti...

„Saturno svajonės paprastos ir sveikiems galbūt atrodo sunkiai suprantamos – bėgti paskui sesę, gaudyti vėją arba bent jau savarankiškai stovėti be mamos pagalbos. Jis yra kupinas energijos, noro viską patirti ir išbandyti. Saturnas – pavyzdys, kad negalia neatima troškimo gyventi, ir siekti tikslų galima su didele šypsena ir optimizmu“, – sužavėtas berniuko entuziazmo ir šilto bendravimo sakė Mindaugas Stasiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Atvykęs prašyti „Išsipildymo akcijos“ pagalbos, Saturnas drąsus su savo svajonėmis nuvykti į „Adeli“ medicinos centrą Slovakijoje. Ir jis, ir jo tėvai, ir gydytojai neabejoja, kad reabilitacija šiame centre padėtų išsipildyti didžiausiai berniuko svajonei – VAIKŠČIOTI.

REKLAMA

„Mama, kaip aš pavydžiu, kad sesė vaikšto“, – sako Saturnas. Ne piktai, ne su pagieža, bet su didžiuliu noru, viltimi ir tikėjimu, kad vieną dieną ir jam nebereikės vežimėlio.

Kai atėjo žinia iš „Adeli“ medicinos centro, kad jų gydymo metodai gali berniukui padėti, Saturnas paklausė: „Mama, o kam, kai aš pradėsiu vaikščioti, atiduosim mano vežimėlį?“

Visi kartu mes galime Saturnui padėti paprastus dalykus pasiekti ne ratukais, o savo kojytėmis. „Pinigai nieko nepakeistų, jeigu nebūtų nežmoniško noro kovoti. Saturnas yra lietuviškas samurajus, kuriam trūksta tik kardo. Jis pasiruošęs kautis ne tik už savo pirmą žingsnį, bet ir už visos šeimos laimę. Šiam kovotojui mes skolingi pasikeitimo viltį, kuri verta tik 10 000 eurų“, – Mindaugas Stasiulis kvietė aukoti ir išpildyti didžiausią berniuko svajonę.

REKLAMA
REKLAMA

Saturno ir Mindaugo susitikimą galite pamatyti čia: 

TV3 ir SEB banko organizuojamas sergančių vaikų paramos projektas „Išsipildymo akcija“ sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003 metų. Per penkiolika akcijos metų buvo padėta net 160-iai itin sunkiomis ligomis sergančių ligoniukų. Kai kurie jų buvo tiesiog išplėšti iš mirties gniaužtų ir prikelti gyvenimui. Dabar visų Jūsų pagalbos reikia Živilei.

Kaip aukoti vaikams, galite sužinoti užsukę į „Išsipildymo akcijos“ svetainę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų