REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Romantiško pavadinimo angeliškas pyragas pravirksta gintarinėmis ašaromis. Daugumos išgirtam nuostabaus skonio pyragui pagaliau atėjo eilė ir mano virtuvėje. Kai pyragas atvėsta, ant jo paviršiaus pasirodo lašeliai, angelo ašaros, tik reikia kantrybės jų sulaukti. Receptas labai paprastas, o skonis vertas pyrago pavadinimo. Truputį patobulinau receptą įnešdama spalvų. Mano pyragas su vyšnių uogienės sluoksniu“, – sako tinklaraštininkė Rita.

„Romantiško pavadinimo angeliškas pyragas pravirksta gintarinėmis ašaromis. Daugumos išgirtam nuostabaus skonio pyragui pagaliau atėjo eilė ir mano virtuvėje. Kai pyragas atvėsta, ant jo paviršiaus pasirodo lašeliai, angelo ašaros, tik reikia kantrybės jų sulaukti. Receptas labai paprastas, o skonis vertas pyrago pavadinimo. Truputį patobulinau receptą įnešdama spalvų. Mano pyragas su vyšnių uogienės sluoksniu“, – sako tinklaraštininkė Rita.

REKLAMA

Pagrindas: 1 stiklinė miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 80 g sviesto, 2 šaukštai cukraus, 1 kiaušinis.

Įdaras: 500 g varškės, 0,5 stiklinės cukraus, 3 kiaušinių tryniai, 1 šaukštas manų kruopų, 100 g grietinės, vanilės pagal skonį.

Suflė: 3 baltymai, 5 šaukštai cukraus pudros.

Gaminimas:

Pagrindas: Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Paruoštą tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Įdaras: Mikserio pagalba visus ingredientus sumaišome į vientisą masę. 21 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.Išimkite tešlą iš šaldytuvo, pakočiokite ir ja išklokite kepimo formą.

REKLAMA

Ant tešlos sudėkite varškės įdarą, galite patepti kelis šaukštus mėgstamos uogienės.Aš naudojau vyšnių uogienę.

Šaukite pyragą į iki 180 *C įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Suflė sluoksniui: Suplakite baltymus su cukraus pudra. Išimkite pyragą ant viršaus sutepkite suflė ir kepkite dar 10-15 min. iki auksinės rudos spalvos.Išimkite ir leiskite pyragui atvėsti.Galima palikti vėsti orkaitėje prie pravirų durelių.

Šaltinis: Ritos receptai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų