REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikų atėmimo iš Kručinskų istorija Kaune artėja prie finišo. Prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą. Aiškėja, kad tėvui pareikšti įtarimai nepasitvirtino, o štai mamai – gali tekti atsakyti nebent už viešosios tvarkos pažeidimą.

Vaikų atėmimo iš Kručinskų istorija Kaune artėja prie finišo. Prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą. Aiškėja, kad tėvui pareikšti įtarimai nepasitvirtino, o štai mamai – gali tekti atsakyti nebent už viešosios tvarkos pažeidimą.

REKLAMA

Eglė Kručinskienė atvira: beveik mėnesį buvę išblaškyti – šiandien jie džiaugiasi kiekviena minute drauge. Mažyliai stipriai pasikeitę, o į kiekvieną pakalbinusį svetimą žmogų reaguoja kitaip nei anksčiau ir dažnai net piktai – matyt, bijo vėl būti atskirti nuo tėvų.

„Apsikabinę kaklą glosto. Tai, ko jie niekada nedarė, nes jiems ir taip buvo apsčiai ir tos meilės, ir to dėmesio. O dabar jie mus vertina kaip kažkokią brangenybę. Ir taip elgiasi, kalba tokius žodžius, kurių niekada nekalbėjo“, – sako mama.

Pasak jos, vaikai prisibijo svetimų žmonių.

„Berniukas – ypač tetų. Šaukia net gatvėje. Seniau būdamas meilus su visais norėdamas bendrauti, dabar tiesiog šaukia kaip grasindamas, kad nesiartintų prie jo tetos, net socialines darbuotojas apmėto iš žaislų, kai jos ateina tikrinti“, – kalbėjo Eglė Kručinskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorai skelbia baigę ikiteisminį tyrimą Kručinskų šeimos dramoje. Nors skirtingu metu įtarimai buvo pareikšti abiem tėvams – kaltinimai smurtu subliuško.

REKLAMA

„Mamai dabar yra pareikšti įtarimai viešosios tvarko pažeidimu – esą fizinis skausmas buvo galimai sukeltas viešojoje vietoje, taip sutrikdant visuomenės rimtį. Tačiau kol kas nėra aišku, ar byla pasieks teismą“, – sako prokurorė Daiva Brudnienė.

Jei byla pasieks teismą E. Kručinskienei gali grėsti viešieji darbai ar bauda.

„Man ką nori gali ten, kokias nori baudas gali uždėt, jei aš galiu būt su vaikais, tai man daugiau niekas nerūpi. Ką jūs norit, ten bauskit, nors visą gyvenimą mokėt kokią baudą. Svarbu, kad aš galiu būti su vaikais, juos guosti, raminti: tai, ko man visada reikėjo ir ko dabar reikia“, – įsitikinusi E. Kručinskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki dvejų metų. Kručinskai su savo advokatais iki savaitės pabaigos turi laiko pateikti visus skundus ar prašymus. Tačiau vienas skundas jau pateiktas šiandien – dėl liudininko, pranešusio apie galimą smurtą, agresyvių veiksmų.

„Dėl Eglės Kručinskienės situacija yra labai įdomi, jei jos veiksmai vertinami kaip viešosios tvarkos pažeidimas. Tai mums kyla klausimas, kodėl to žmogaus, kuris gana ilgai vijosi Eglę Kručinskienę, garsiai šaukė, kaltino nebūtais dalykais, gąsdino ir vaikus, nes Eglė bėgo su dviem vaikais nuo šito žmogaus, tai kodėl jo veiksmai nevertinami kaip viešosios tvarkos pažeidimas“, – sako advokatė Rūta Visočnik.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent po šio žmogaus skambučio, rugsėjo 29 dieną, mama naktį leido areštinėje, o iš šeimos paimti vaikai – grąžinti tik po mėnesio. Beje, byloje buvo pareikšti įtarimai ir tėvui Gintarui Kručinskai dėl galimo smurto prieš vaikus – tačiau jie nepasitvirtino visiškai.

„Buvo nutrauktas nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių tėvo kaltę, dabar laukiame kol proceso dalyviai susipažins su ikiteisminio tyrimo medžiaga“, – sakė prokurorė.

Pasak advokatų, toks sprendimas turėjo būti abiejų tėvų atveju.

„Tai, kad jis performintas neva naujais įtarimais Eglei Kručinskienei, tai yra tiesiog juokinga. Tai suprantu taip, kad prokuratūra pradėjusi bylą faktiškai iš nieko, nenori jos užbaigti. Aš manau, kad rezultatas analogiškas, ikiteisminis tyrimas privalės būti nutrauktas, tik ar tą padarys prokuratūra ar teismas, tai tik procedūrų klausimas“, – sako advokatas Saulius Dambrauskas.

REKLAMA

O štai dar viena didelį atgarsį sukėlusi byla jau aišku, kad keliaus į teismą. Evelinai Geležiūnienei pateikti kaltinimai savo mažamečio sūnaus nežymaus sveikatos sutrikdymu. Vaikas buvo paimtas praėjusių metų spalį, tiesiog iš darželio, gavus duomenų, kad jis atvestas su sumušimo žymėmis. O štai moters sugyventiniui – įtarimai mušus posūnį, panaikinti.

Kauno prokuratūros duomenimis, vien Šiemet pradėti 167 ikiteisminiai tyrimai dėl smurto prieš vaikus, 96 atvejais tai nepasitvirtino. O štai 39 bylos perduotos teismui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų