REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valgydami daugiau šių riebalus deginančių maisto produktų greičiau atsikratysite nepageidaujamo svorio, rašoma dailystar.co.uk.

Valgydami daugiau šių riebalus deginančių maisto produktų greičiau atsikratysite nepageidaujamo svorio, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Formą geriausia palaikyti sveikai maitinantis ir sportuojant, tačiau yra tam tikrų gudrybių, padėsiančių kūnui sudeginti daugiau riebalų. Įrodyta, kad kai kurie natūralūs maisto produktai ir gėrimai pagreitina medžiagų apykaitą ir skatina riebalų šalinimą.

Kai kurie maisto produktai net turi stiprų termogeninį poveikį, dėl kurio kramtydami sudeginame daugiau kalorijų, nei suvartojame.

1. Žuvis. Įrodyta, kad omega-3 sočiosios rūgštys, esančios žuvyje, padeda deginti kūno riebalus. 44-ių suaugusių žmonių tyrime valgiusieji žuvį numetė vidutiniškai 400 gramų riebalų ir taip pat pasižymėjo žemesniu kortizolio, streso hormono, siejamo su riebalų kaupimu, lygiu.

Žuvis taip pat yra puikus baltymų šaltinis. Baltymai padeda ilgiau išlaikyti sotumo jausmą, pagreitina medžiagų apykaitą ir keičia daugelį svorį reguliuojančių homonų.

REKLAMA
REKLAMA

Lašiša, silkė, sardinės ir menkė – visos šios žuvys turi daug omega-3.

2. Kiaušiniai. Tai dar vienas puikus baltymų šaltinis – įrodyta, kad kiaušiniai padeda numesti svorio.

REKLAMA

Tyrimai parodė, kad pusryčiams kiaušinius valgantys žmonės ilgiau išlieka sotūs ir dienos metu suvartoja mažiau kalorijų. Tyrime, kuriame dalyvavo 21 vyras, kiaušinius pusryčiams valgiusieji per dieną suvartojo 400 kalorijų mažiau ir jų kūno riebalų masė buvo 16% procentų mažesnė, lyginant su tais, kurie pusryčiams valgė beigelius.

3. Žalioji arbata. Keturi puodeliai žaliosios arbatos per dieną padėjo žmonėms per aštuonias savaites numesti beveik tris kilogramus, pranešama „American Journal of Clinical Nutrition“.

Taip yra todėl, kad maistingųjų medžiagų kupinoje arbatoje yra EGG – medžiagos, kuri laikinai pagreitina medžiagų apykaitą.

REKLAMA
REKLAMA

4. Čili pipirai. Šie maži vaisiai yra labai galingi – jie ne tik prideda maistui skonio, net ir pagreitina medžiagų apykaitą.

Tai savo ruožtu pagreitina riebalų deginimą ir padeda atsikratyti nepageiduajmų kilogramų.

Tyrimai rodo, kad čili pipiruose esantis antioksidantas, vadinamas kapsaicinu, gali padėti pasiekti norimą svorį ir jį išlaikyti.

Medžiaga skatina sotumo jausmą ir padeda nepersivalgyti. „National Institute of Health“ publikuotas tyrimas parodė, kad ši medžiaga taip pat padeda kūnui sudeginti daugiau kalorijų.

5. Graikiškas jogurtas. Pilno riebumo graikiškame jogurte yra linoleinės rūgšties, kuri padeda mesti svorį ir deginti riebalus viršsvorio turintiems ir nutukusiems asmenims, teigiama 18 studijų apžvelgusio tyrimo rezultatuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis daug baltymų turintis pieno produktas taip pat yra puikus kalcio šaltinis ir gali pagerinti riebalų deginimą bei apsaugoti nuo raumenų praradimo svorio metimo metu.

Mitybos specialistė Franziska Spritzler taip pat atskleidė, kad graikiškas jogurtas puikiai tinka cukraus kiekio kraujyje reguliavimui – taigi, jis labai naudingas sergantiems diabetu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų