REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Katinas Arnis su šeimininke Rita (nuotr. asm. archyvo)

Tikriausiai visi esame netekę savo mylimo augintinio. Praradus gyvūnėlį seka kiti nemalonūs apsisprendimai – ką daryti su nugaišusio augintinio palaikais. 

6

Tikriausiai visi esame netekę savo mylimo augintinio. Praradus gyvūnėlį seka kiti nemalonūs apsisprendimai – ką daryti su nugaišusio augintinio palaikais. 

REKLAMA

Paprastai, kai jūsų augintinis nugaišta veterinarijos gydytojas padeda pasirūpinti gaišena. Taip nutiko ir mylimo katino netekusiai Ritai, nusprendusi kremuoti palaikus veterinaras pasiūlė pasilikti katino uodegą.

Šiaurės Airijoje lietuvė Rita atnešė katiną į veterinarijos gydyklą ir paklausė, ar galėtų kremuoti savo negyvą augintinį. Veterinaras moteriai pareiškė užuojauta, paklausė, kokios urnos ši norėtų ir pasiūlė pasilikti katino uodegą.

Moteris buvo nustebinta šio pasiūlymo ir žinoma, atsisakė.

„Pasirodo, pas juos tai priimta, toks prisiminimas. Žiūri į nukirstą uodegą ir prisimeni savo mylimą augintinį,“ – pasibaisėjimo neslėpė lietuvė.

REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvą tokios mados dar neateis

Portalui tv3.lt susisiekus su augintinių krematoriumo įkūrėja Toma Žebelienė ši buvo nustebinta: „Pirmą kartą girdžiu apie tokią paslaugą. Tai yra baisus dalykas, tokių atvejų nesu girdėjusi ir tuo labiau Lietuvoje. Mūsų šalyje tai būtų baisiau nei baisu.“

REKLAMA

„Iki Lietuvos ši mada greitai neateis. Žmonės kaip tik rūpinasi ir klausia ar supilami visi pelenai, ir kartais paprašo sudeginti augintinio žaisliuką,“ – patirtimi dalijosi moteris.

Yra daugiau keistesnių būdų

Pasaulyje naminių augintinių kremavimas ir laidojimas jau nieko nestebina, tačiau atsiranda vis naujų ir neįprastų būdų, kaip atsisveikinti su mylimais augintiniais.

Kompostavimas

Amerikoje gyvenantys augintinių mylėtojai gali apsvarstyti ypač žemišką variantą: išsiųsti palaikus kompanijai, kuri kompostuos augintinio liekanas.

Jei jūsų augintinis sveria mažiau nei 45 kilogramus, galite išsiųsti palaikus kompanijai, kuri palaidoja gyvūną ir paverčia trąšomis. Trąšos atsiunčiamos maiše, kurių pagalba galite pasisodinti medį, kuris jums primins mylimą augintinį.

REKLAMA
REKLAMA

Iškamšos

Jei norite gauti daugiau apčiuopiamo prisiminimo apie savo nugaišusį augintinį, galite apsvarstyti galimybę pasidaryti iškamšą iš gyvūno gaišenos. Tačiau daugelis iškamšų gamintojų atsisako dirbti su augintiniais, nes kartais mylimo augintinio bruožai yra sudėtingai atgaminami.

Taip pat yra keletas kompanijų, kurios gali užšaldyti naminį gyvūnėlį, Šioje procedūroje yra išimami organai ir paliekami kaulai bei kailis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų