REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Naujų namų, kuriuose ruošiasi gyventi pora, įrengimas neretai tampa iššūkiu. Rūpesčių čia kelia ne tik patalpų plano kūrimas, bet ir interjero formavimas.

Naujų namų, kuriuose ruošiasi gyventi pora, įrengimas neretai tampa iššūkiu. Rūpesčių čia kelia ne tik patalpų plano kūrimas, bet ir interjero formavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Besiskirianti vyro ir moters stiliaus pajauta, pomėgiai, poreikiai gali atrodyti tiesiog nesuderinami. Tačiau rasti kompromisą būtina, nes nuo aplinkos priklauso poilsio kokybė ir netgi tarpusavio santykiai. Interjero specialistai sako, kad įveikti užduotį įmanoma – net jei ją tenka spręsti tokioje privačioje, intymioje patalpoje kaip miegamasis.

REKLAMA

Vyriškumas ir moteriškumas: spąstai ar naujos galimybės?

Kad ir ką manytume apie lytiškumą, kaip visuomenė vis vien negalime pabėgti nuo tam tikrų kategorijų. Nuo seno pastebima, kad net interjeras daugelio gali būti suprantamas kaip „vyriškas“ arba „moteriškas“. Gali būti, kad dėl šios priežasties kuriant bendrą miegamąjį iškyla tokia daugybė diskusijų.

Paprastai „vyrišku“ vadinamas toks interjeras, kuriame dominuoja:

  • tamsios, tarsi prislopintos spalvos,
  • odos, medienos, metalo elementai,
  • minimalizmas, erdvumas,
  • spalvinis vientisumas,
  • geometriniai, grafiniai motyvai,
  • stambūs, aiškia tekstūra išsiskiriantys baldai, kiti daiktai.

„Moteriškas“ interjeras – toks, kuriame vyrauja:

REKLAMA
REKLAMA
  • nėriniai, raukiniai, minkštos tekstūros audiniai,
  • tekstilės gaminiai (apklotai, lovatiesės, servetėlės ir kt.),
  • gėlių raštai,
  • blizgūs paviršiai,
  • daiktų, baldų gausa.

Žinoma, tokius sąrašus galima tęsti ir keisti – jiems įtakos turi asmeninė patirtis, pomėgiai. Vis dėlto, šios ypatybės dažnai pritaikomos kuriant tik vyrui ar tik moteriai skirtą erdvę. Įrengiant poros miegamąjį, šias dvi ašis galima įsivaizduoti kaip rėmus, kliudančius imtis kūrybos, pusiausvyros paieškų. Pasiryžusius dairytis kompromiso tiek interjero dizaineriai, tiek psichologai ragina vengti klišių ir daugiau dėmesio skirti aiškiam savitų pomėgių, lūkesčių įvardijimui. Tik tuomet galima svarstyti, kaip šiuos poreikius suderinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Harmonija – įmanoma

Jei moteris nori vienokių, vyras – visiškai kitokių audinių, spalvų, baldų, jaudintis nereikia. Mėginkite toje pačioje patalpoje subtiliai atspindėti šiuos pomėgius. Pavyzdžiui:

  • Jei vienas nori pastelinių, šviesių, kitas – intensyvių, ryškių tonų, pirmąsias spalvas rinkitės miegamojo fonui: sienoms, grindims. Ryškias spalvas naudokite akcentams – jais gali būti ir pagalvėlės, ir lovos užtiesalas, ir kilimas, ir smulkesnės interjero detalės. Kitas variantas – rinktis baldų apmušalus ar tekstilę, puoštą rausvais, kiek prislopintais oranžiniais gėlių raštais ir derinti juos su „ramesne“ spalva – pavyzdžiui, pilka ar mėlyna. Spalvų paletę reiktų išlaikyti visame kambaryje.
  • Jei vienam norisi erdvumo, kitam – reikiamus daiktus visuomet turėti po ranka, pagalvokite apie talpias lentynėles virš galvūgalio, spinteles, stalčius po lova.
  • Eklektiškas, bohemiškas ir modernus interjeras – taip pat suderinami. Tokiu atveju minimalistiniu ar skandinavišku stiliumi įrengtą miegamąjį verta pagyvinti ištaiginga, akį traukiančia lova su galvūgaliu, įmantraus dizaino pufais, didžiuliu paveikslu. Solidumo, vientisumo suteikti gali iš tamsios medienos pagamintos baldų detalės (ranktūriai, kojelės), paveikslų, veidrodžio rėmai.
  • Jei norisi ir aiškios, lygios tekstūros, ir minkštumo, rinkitės griežtų formų medinę komodą, spinteles, tačiau kaip akcentą palikite didžiulę lovą, dekoruotą pagalvėlėmis. Panašų efektą galima išgauti ir pasirinkus oda aptrauktą fotelį ar pufą.

Pusiausvyrą sukurti padeda ne tik įsiklausymas į vienas kito poreikius, pagarba jiems, bet ir esminių interjero taisyklių laikymasis. Labai svarbu pasirūpinti baldų kompozicija, proporcijų išlaikymu – tuomet sukursite ir komfortišką, ir jaukią erdvę.

REKLAMA

Keli patarimai kuriantiems poilsiui tinkamą atmosferą

Įrengiant miegamąjį nereikėtų pamiršti aplinkos psichologinės įtakos savijautai, poilsiui. Verta vos pradėjus planuoti bendrą erdvę apgalvoti, kokių taisyklių ir kaip laikysitės. Pasak miego ekspertų, viena didžiausių kliūčių ramiam, jėgas grąžinančiam poilsiui – paprasčiausia netvarka. Pasirūpinkite, kad kambaryje kiekvienas daiktas turėtų savo vietą, į kurią būtų nuolat grąžinamas. Tam gali prireikti ir įpročio, ir tiesiog tinkamų baldų – lentynų, stalčių, komodų.

REKLAMA

Dar vienas trukdis – technologijų gausa. Nors ir gyvename elektronikos amžiuje, nuo jos tebeturime pailsėti. Pasistenkite, kad miegamojo akcentu nevirstų plačiaekranis televizorius ar garso aparatūra. Kompiuterį taip pat verčiau palikite kitame kambaryje. Mokslininkai teigia, kad prieš miegą nereikėtų net naudotis mobiliuoju telefonu – iš ekrano sklindanti melsva šviesa tik trukdys atsipalaiduoti.

Miegamasis turėtų būti ne tik romantiškas, stilingas, bet ir nepriekaištingai patogus. Įvertinkite turimus ir planuojamus įsigyti baldus: ar jų pakanka, ar jie ergonomiški, funkcionalūs? Diskomfortą gali kelti ir netinkamai parinkti šviestuvai, spalvų gausa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgus tiek į komforto, tiek į patrauklaus, pusiausvyrą išlaikančio dizaino kriterijus, įrengti bendrą miegamąjį – tikrai nesunku. Apgalvokite esmines detales – baldus, spalvas, formas ir drąsiai leiskitės į eksperimentus. Tokiu būdu sukursite ne tik jaukią, patogią, estetišką, bet ir individualią, poros savitumą atspindinčią erdvę.

Informacija parengta remiantis www.magresbaldai.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų