REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už, regis, paprastą namų ruošos darbą atliekančio žmogaus nuotraukos gali slypėti daug blogesnis dalykas, praneša policija.

Už, regis, paprastą namų ruošos darbą atliekančio žmogaus nuotraukos gali slypėti daug blogesnis dalykas, praneša policija.

REKLAMA

Policijos pareigūnai pasidalijo nekalta langus valančios moters nuotrauka su rimtu įspėjimu, rašoma mirror.co.uk.

Policija įspėja žmones, kad už, regis, paprastą namų ruošos darbą atliekančio žmogaus gali slypėti daug blogesni dalykai.

Avono ir Somerseto policija sako, kad jei žmogų matote vieną, nuolat namų viduje, iš kurių jis niekada neišeina, šis asmuo gali būti namų vergijos auka.

Pasak „Somerset Live“, pareigūnai prašo žmonių pranešti apie bet kokius pastebėtus įtartinus šios modernios vergijos atvejus.

Tai galima padaryti susisiekus tiesiai su policija. Namų vergija – tai tokie atvejai, kai nusikaltimo auka yra verčiama dirbti privačiuose namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Jų judėjimo laisvė dažnai yra suvaržyta ir jie yra verčiami atlikti įvairius namų ruošos darbus arba prižiūrėti vaikus. Darbo valandos dažnai būna labai ilgos ir už jį mokama labai mažai arba visai nemokama.

REKLAMA

Tokios vergijos aukos dažnai gyvena izoliuotos, nuolat prižiūrimo ir nelaisvėje. Jų pačių privatumas ir patogumai paprastai būna minimalūs – šie žmonės dažnai miega ant čiužinio, atviroje namų vietoje.

Tik retais atvejais tokie vergai gauna darbo užmokestį, kuris paprastai yra labai mažas, kadangi jie yra verčiami susimokėti už maistą ir gyvenamąją vietą.

Didžiosios Britanijos Nacionalinė nusikaltimų agentūra praneša, kad 2017 metais Nacionalinio pranešimų mechanizmo dėka buvo rastos 5145 potencialios namų vergijos aukos.

Paaiškėjo, kad potencialios prekybos žmonėmis aukos buvo kilusios iš 116 skirtingų šalių.

Pats dažniausias užfiksuotas naudojimosi tokiomis aukomis būdas yra darbinis išnaudojimas, į kurį taip pat įeina kriminalinis išnaudojimas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuolaikinė vergija – tai prekyba bet kokio amžiaus žmonėmis, dažnai išnaudojimo tikslais. Beveik visos šiuolaikinės vergijos formos yra susijusios su kokiais nors priverstiniais darbais.

Priverstiniu darbu laikomas bet koks darbas ar tarnavimas kitiems asmenims, kurį šis žmogus yra verčiamas atlikti prieš davo paties valią.

Policijos atstovas teigė: „Prašome visų žmonių būti mūsų akimis ir ausimis tose vietose, kurių mes nuolat stebėti negalime,

Specialiosios tarnybos yra labai svarbios kovojant su nusikaltimais, o iš civilių gaunama informacija neretai gali būti trūkstama dėlionės detalė arba lūžis bylos sprendime.

Šiuolaikinė vergija egzistuoja visoje Didžiojoje Britanijoje ir mums reikia jūsų pagalbos, kad galėtume apsaugoti pažeidžiamiausius visuomenės sluoksnius, kurių balsai dažnai lieka neišgirsti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų