REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Degustacinės vakarienės patiekalai
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Iš užsienio atkeliavusi degustacinių vakarienių mada užvaldė Lietuvą. Jas ruošia dažnas savo virtuve ir jai vadovaujančiu meistru pasigirti norintis restoranas, kavinė ar net baras. Netrukus prasidėsiančiame kalėdiniame šurmulyje, lankydamiesi degustacinėse vakarienėse, šventes skubės sutikti kolegos ir draugai. Vis tik, jei geriausiai jaučiatės namie ir juose norite susitikti su draugais, sukviesti šeimą, gimines, čia savo svečius taip pat galite nudžiuginti degustacine vakariene. Jos meniu pasufleruos ir gardžiais bei įvairiais patiekalais nustebinti padės kokybiški prieskoniai.

7

Iš užsienio atkeliavusi degustacinių vakarienių mada užvaldė Lietuvą. Jas ruošia dažnas savo virtuve ir jai vadovaujančiu meistru pasigirti norintis restoranas, kavinė ar net baras. Netrukus prasidėsiančiame kalėdiniame šurmulyje, lankydamiesi degustacinėse vakarienėse, šventes skubės sutikti kolegos ir draugai. Vis tik, jei geriausiai jaučiatės namie ir juose norite susitikti su draugais, sukviesti šeimą, gimines, čia savo svečius taip pat galite nudžiuginti degustacine vakariene. Jos meniu pasufleruos ir gardžiais bei įvairiais patiekalais nustebinti padės kokybiški prieskoniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo svečiams, kaip ir priklauso degustacinėje vakarienėje, pirmiausia pasiūlykite užkandžių, kurie sužadintų apetitą. Šiam tikslui idealiai tiks daržovių ar žuvies patiekalas, pagardintas „Tellicherry“ pipirais. Viena svarbiausių pipirų savybių – suaktyvinti seilių liaukas ir virškinimo traktą. O papasakoję istoriją apie šių prieskonių kilmę, sužadinsite svečių smalsumą. „Tellicherry“ pipirai iš visų kitų pipirų rūšių išsiskiria savo dydžiu, o kuo didesnis pipiras, tuo jame daugiau piperino, lemiančio prieskonio aštrumą, ir pipiro luobelėje susikaupusių aromatinių medžiagų. Tokio dydžio pipirai subręsta išskirtinėse klimatinėse sąlygose, Pietų Indijos Kerala provincijoje.

REKLAMA

Tam, kad ir jūsų vakarienės dalyviai galėtų įsitikinti šio prieskonio išskirtinumu, pipirais patiekalą gardinkite jau paruoštą. Tai padaryti gali ir patys svečiai, jei ant stalo pastatysite „Santa Maria“ „Tellicherry“ pipirų malūnėlį. Jei nuspręstumėte rinktis jau sumaltus pipirus, prieš gardinant patiekalą, įtraukite svečius į nedidelį eksperimentą: pademonstruokite, jog prieskonių pakuotėje pipirai ne tamsūs, juodi, kaip įprastai manoma, o priešingai – šviesios spalvos. Ji byloja, jog „Santa Maria“ pipirai yra kruopščiai išvalomi nuo bet kokių priemaišų, o malami tik atrinkti, kokybiški, didelį šviesų branduolį turintys pipirai. Juos sumalus, atsiskleidžia švelniai aštrus pipirų skonis su daugiasluoksniu vaisių poskoniu, kuris neužgožia kitų patiekalo dalių.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš patiekdami pagrindinį patiekalą, pasiūlykite vakaro svečiams sriubos. Tai suteiks vakarienei išskirtinumo – dalis žmonių patys vengia gaminti šį patiekalą dėl laiko ar žinių, kaip tinkamai jį pagardinti, stokos. Jei ir jūs taip jaučiatės, sprendimą lengvai rasite pasirinkdami „Santa Maria“ prieskonių mišinį sriuboms ir padažams. Jie ypač sutaupys laiko ruošiantis vakarienei, nes sriubą galėsite išvirti be mėsos. Įdėkite šių prieskonių į verdantį vandenį ir jie taps būsimos sriubos pagrindu.

Gamindami pagrindinį patiekalą, kad ir koks jis bebūtų – mėsos, žuvies, makaronų ar vegetarams tinkantys daržovių, laiko sutaupysite pasirinkę būtent jiems tinkančius „Santa Maria“ prieskonių mišinius. Jų asortimentas taip pat gali palengvinti sprendimą, kuo nudžiuginti svečius. Ant geltona juostele pažymėtų „Santa Maria“ prieskonių mišinių pakuočių nugarėlės aiškiai įvardinta, kokiems patiekalams jie labiausiai tinka. Skaidrus langelis priekinėje pakuotės dalyje leidžia pamatyti, kas sudaro prieskonių mišinį. Taip pat, mišiniuose nenaudojami jokie skonio stiprikliai, tik kokybiški prieskoniai. „Santa Maria“ prieskoniuose yra sumažintas druskos kiekis, tad patiekalus, jei reikės, papildomu druskos kiekiu pagardinsite pagal savo ir svečių skonį. Nuo bet kokių netikėtumų ruošiantis vakarienei apsaugos ir pats pakuotės dizainas: prieskonius barstyti patogu tiesiai iš jos ar šaukšteliu, o tai padarius, pakuotė sandariai ir lengvai uždaroma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metas desertui, kuriuo taip pat lengvai nustebinsite svečius, jei juos gardinsite pipirais. Būtent tai rekomenduoja žinomi Lietuvos ir pasaulio šefai. Desertams puikiai tinka baltieji pipirai – juos rinkitės kepdami pyragą ar keksiukus, gamindami panakotą, creme brulee ar paprasčiausius ledus. Jei kieme ar terasoje turite kepsninę, pakvieskite svečius vakarą užbaigti įkvepiant gryno oro. Iškepkite šviežių vaisių – arbūzo, meliono gabalėlių, obuolių, kriaušių skiltelių ir, joms karamelizavusis, paskaninkite „Santa Maria“ „Tellicherry“ pipirais. Šiuo tobulu desertu baigta degustacinė vakarienė namuose leis džiugiai ir skaniai sutikti savaitgalį, atšvęsti asmenines ar sutikti artėjančias didžiąsias metų šventes!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų