Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio
2018.11.08 13:40
Degustacinės vakarienės patiekalai

Degustacinės vakarienės patiekalai

Iš užsienio atkeliavusi degustacinių vakarienių mada užvaldė Lietuvą. Jas ruošia dažnas savo virtuve ir jai vadovaujančiu meistru pasigirti norintis restoranas, kavinė ar net baras. Netrukus prasidėsiančiame kalėdiniame šurmulyje, lankydamiesi degustacinėse vakarienėse, šventes skubės sutikti kolegos ir draugai. Vis tik, jei geriausiai jaučiatės namie ir juose norite susitikti su draugais, sukviesti šeimą, gimines, čia savo svečius taip pat galite nudžiuginti degustacine vakariene. Jos meniu pasufleruos ir gardžiais bei įvairiais patiekalais nustebinti padės kokybiški prieskoniai.

REKLAMA

Savo svečiams, kaip ir priklauso degustacinėje vakarienėje, pirmiausia pasiūlykite užkandžių, kurie sužadintų apetitą. Šiam tikslui idealiai tiks daržovių ar žuvies patiekalas, pagardintas „Tellicherry“ pipirais. Viena svarbiausių pipirų savybių – suaktyvinti seilių liaukas ir virškinimo traktą. O papasakoję istoriją apie šių prieskonių kilmę, sužadinsite svečių smalsumą. „Tellicherry“ pipirai iš visų kitų pipirų rūšių išsiskiria savo dydžiu, o kuo didesnis pipiras, tuo jame daugiau piperino, lemiančio prieskonio aštrumą, ir pipiro luobelėje susikaupusių aromatinių medžiagų. Tokio dydžio pipirai subręsta išskirtinėse klimatinėse sąlygose, Pietų Indijos Kerala provincijoje.

Tam, kad ir jūsų vakarienės dalyviai galėtų įsitikinti šio prieskonio išskirtinumu, pipirais patiekalą gardinkite jau paruoštą. Tai padaryti gali ir patys svečiai, jei ant stalo pastatysite „Santa Maria“ „Tellicherry“ pipirų malūnėlį. Jei nuspręstumėte rinktis jau sumaltus pipirus, prieš gardinant patiekalą, įtraukite svečius į nedidelį eksperimentą: pademonstruokite, jog prieskonių pakuotėje pipirai ne tamsūs, juodi, kaip įprastai manoma, o priešingai – šviesios spalvos. Ji byloja, jog „Santa Maria“ pipirai yra kruopščiai išvalomi nuo bet kokių priemaišų, o malami tik atrinkti, kokybiški, didelį šviesų branduolį turintys pipirai. Juos sumalus, atsiskleidžia švelniai aštrus pipirų skonis su daugiasluoksniu vaisių poskoniu, kuris neužgožia kitų patiekalo dalių.

REKLAMA

Prieš patiekdami pagrindinį patiekalą, pasiūlykite vakaro svečiams sriubos. Tai suteiks vakarienei išskirtinumo – dalis žmonių patys vengia gaminti šį patiekalą dėl laiko ar žinių, kaip tinkamai jį pagardinti, stokos. Jei ir jūs taip jaučiatės, sprendimą lengvai rasite pasirinkdami „Santa Maria“ prieskonių mišinį sriuboms ir padažams. Jie ypač sutaupys laiko ruošiantis vakarienei, nes sriubą galėsite išvirti be mėsos. Įdėkite šių prieskonių į verdantį vandenį ir jie taps būsimos sriubos pagrindu.

Gamindami pagrindinį patiekalą, kad ir koks jis bebūtų – mėsos, žuvies, makaronų ar vegetarams tinkantys daržovių, laiko sutaupysite pasirinkę būtent jiems tinkančius „Santa Maria“ prieskonių mišinius. Jų asortimentas taip pat gali palengvinti sprendimą, kuo nudžiuginti svečius. Ant geltona juostele pažymėtų „Santa Maria“ prieskonių mišinių pakuočių nugarėlės aiškiai įvardinta, kokiems patiekalams jie labiausiai tinka. Skaidrus langelis priekinėje pakuotės dalyje leidžia pamatyti, kas sudaro prieskonių mišinį. Taip pat, mišiniuose nenaudojami jokie skonio stiprikliai, tik kokybiški prieskoniai. „Santa Maria“ prieskoniuose yra sumažintas druskos kiekis, tad patiekalus, jei reikės, papildomu druskos kiekiu pagardinsite pagal savo ir svečių skonį. Nuo bet kokių netikėtumų ruošiantis vakarienei apsaugos ir pats pakuotės dizainas: prieskonius barstyti patogu tiesiai iš jos ar šaukšteliu, o tai padarius, pakuotė sandariai ir lengvai uždaroma.

REKLAMA

Degustacinės vakarienės desertas

Degustacinės vakarienės desertas

Metas desertui, kuriuo taip pat lengvai nustebinsite svečius, jei juos gardinsite pipirais. Būtent tai rekomenduoja žinomi Lietuvos ir pasaulio šefai. Desertams puikiai tinka baltieji pipirai – juos rinkitės kepdami pyragą ar keksiukus, gamindami panakotą, creme brulee ar paprasčiausius ledus. Jei kieme ar terasoje turite kepsninę, pakvieskite svečius vakarą užbaigti įkvepiant gryno oro. Iškepkite šviežių vaisių – arbūzo, meliono gabalėlių, obuolių, kriaušių skiltelių ir, joms karamelizavusis, paskaninkite „Santa Maria“ „Tellicherry“ pipirais. Šiuo tobulu desertu baigta degustacinė vakarienė namuose leis džiugiai ir skaniai sutikti savaitgalį, atšvęsti asmenines ar sutikti artėjančias didžiąsias metų šventes!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Top Video

Užplūdo skambučiai iš Mozambiko
DABAR RODOMA
Užplūdo skambučiai iš Mozambiko
DABAR RODOMA
Nufilmavo beširdišką Alytaus vairuotojo poelgį – partrenkęs šunį nesustojo
DABAR RODOMA
Naujas skandalas Kaune: po auklėtojos skundo šeima neteko vaiko
DABAR RODOMA
Klaipėdos soduose – trijų lavonų kūnai
DABAR RODOMA
Baltasis ar rudasis: kokį cukrų rekomenduoja dietologė?
DABAR RODOMA
Vairuotojų galvos skausmas – senos padangos: kur atsikratyti
DABAR RODOMA
Žmonės susiėmę už galvų: laidoja kaip per karą
DABAR RODOMA
Pravirkusi R. Šakalytė-Jakovleva peikė valstybės institucijas ir atsiprašė žiūrovų
DABAR RODOMA
Šiurpiuose kadruose iš Panevėžio - rekordinės avių skerdynės
DABAR RODOMA
„X Faktoriuje“ sprogo pozityvumo bomba: šokis palietė visus
GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI
REKLAMA

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Degustacinės vakarienės patiekalai
Iš užsienio atkeliavusi degustacinių vakarienių mada užvaldė Lietuvą. Jas ruošia dažnas savo virtuve ir jai vadovaujančiu meistru pasigirti norintis restoranas, kavinė ar net ...
Baisiausi Helovino tortai (nuotr. pinterest.com)
 Helovinas – tai puikus metas švęsti ne tik su baisiais kostiumais ir saldainiais, bet šventę padaryti ypatinga įdomiomis dekoracijomis. Per šį Heloviną būkite ...
REKLAMA

Top Video

Užplūdo skambučiai iš Mozambiko
DABAR RODOMA
Užplūdo skambučiai iš Mozambiko
DABAR RODOMA
Nufilmavo beširdišką Alytaus vairuotojo poelgį – partrenkęs šunį nesustojo
DABAR RODOMA
Naujas skandalas Kaune: po auklėtojos skundo šeima neteko vaiko
DABAR RODOMA
Klaipėdos soduose – trijų lavonų kūnai
DABAR RODOMA
Baltasis ar rudasis: kokį cukrų rekomenduoja dietologė?
DABAR RODOMA
Vairuotojų galvos skausmas – senos padangos: kur atsikratyti
DABAR RODOMA
Žmonės susiėmę už galvų: laidoja kaip per karą
DABAR RODOMA
Pravirkusi R. Šakalytė-Jakovleva peikė valstybės institucijas ir atsiprašė žiūrovų
DABAR RODOMA
Šiurpiuose kadruose iš Panevėžio - rekordinės avių skerdynės
DABAR RODOMA
„X Faktoriuje“ sprogo pozityvumo bomba: šokis palietė visus

 
IŠSIPILDYMO AKCIJA 2018. Živilės istorija
DABAR RODOMA
IŠSIPILDYMO AKCIJA 2018. Živilės istorija
DABAR RODOMA
Tai, ką nuveikėme kartu. IŠSIPILDYMO AKCIJA 2017 Medutės istorija
DABAR RODOMA
Tai, ką nuveikėme kartu. IŠSIPILDYMO AKCIJA 2017 Lukrecijos istorija
DABAR RODOMA
Tai, ką nuveikėme kartu. IŠSIPILDYMO AKCIJA 2017 Zoe istorija
DABAR RODOMA
Išsipildymo akcija 2017. Eismanto istorija

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų