REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Indrė Kavaliauskaitė Morkūnienė susitiko su sergančia mergaite (nuotr. TV3)

Žinoma TV laidų ir renginių vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė susitikusi su kraujo vėžiu sergančia šešiamete Živile ir jos mama negalėjo tramdyti susijaudinimo.

5

Žinoma TV laidų ir renginių vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė susitikusi su kraujo vėžiu sergančia šešiamete Živile ir jos mama negalėjo tramdyti susijaudinimo.

REKLAMA

„Pati auginu du vaikučius, todėl labai gerai suprantu, ką reiškia vaiko liga. Širdį skauda, kai dukrytė kelią nusibrozdina, nerimas apima, kai temperatūra pakyla, o Živilė tokia sunkia liga serga jau keletą metų“, – vos tramdydama ašaras kalbėjo Indrė.

Prieš tris metus spindinčių akių mergaitės nerūpestingą vaikystę sukrėtė negailestinga liga – leukemija. Živilė kraujo vėžiu susirgo būdama vos trejų metukų.

Ilgus metus trunkantis chemoterapinis gydymas padėjo pasiekti remisiją, bet pažeidė mergaitės periferinę nervų sistemą ir atėmė jėgas.

REKLAMA
REKLAMA

Nors šešiametė atrodo guvi ir linksma, iš tikrųjų ji labai greitai pavargsta, jai labai skauda kojytes, sunku vaikščioti. Pirmokėlei Živilei nueiti kilometrą iki mokyklos – didžiulis kasdienis iššūkis. Tenka ne kartą pailsėti, o kai jėgos visai apleidžia, ją neša mama.

REKLAMA

„Aš neįsivaizduoju, kaip gyvenimas turi slysti iš po kojų sužinojus tokią baisią diagnozę. Žinau, kad už vaiko gyvybę mama paaukotų savąją. Mamos – tvirčiausi žmonės žemėje, bet skaudu ir sunku suvokti, kiek daug jėgų Živilės mamai reikia rasti savyje dieną iš dienos, metai iš metų.

Mamos niekada nepasiduoda, bet tikiu, kad visi galime rasti savyje gerumo ir joms padėti“, – Živilės istorijos sukrėsta kalbėjo Indrė.

Kad Živilė sustiprėtų ir patirtų mažiau skausmo, jai reikalingas ilgas reabilitacinis gydymas, kurio kaina 9000 eurų. Švenčionėliuose gyvenanti mergaitės šeima augina keturis vaikus. Kol tėtis dirba, mama rūpinasi vaikais, ypač daug jos dėmesio ir pagalbos reikia sergančiai Živilei. Nors šeima gyvena labai taupiai, sukaupti tokią pinigų sumą, deja, niekaip neišgali.

REKLAMA
REKLAMA

Nors pati Živilė nuolat šypsosi, jos mama vis braukia ašaras – skaudu, kai negali padėti savo vaikui, kai gąsdina nežinomybė dėl ateities.

„Norisi jas apkabinti ir palinkėti, kad visi skausmingi išgyvenimai pasimirštų ir su visų mūsų pagalba ateitų viltis, kad Živilė galutinai pasveiks ir į gyvenimą nužingsniuos tvirtais žingsniais“, – padėti mergytei kvietė Indrė Morkūnienė.

Indrės susitikimą su Živile galite pamatyti čia: https://www.youtube.com/watch?v=TajkhjsyEM8

TV3 ir SEB banko organizuojamas sergančių vaikų paramos projektas „Išsipildymo akcija“ sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003 metų.

Per penkiolika akcijos metų buvo padėta net 160-iai itin sunkiomis ligomis sergančių ligoniukų. Kai kurie jų buvo tiesiog išplėšti iš mirties gniaužtų ir prikelti gyvenimui.

Dabar visų Jūsų pagalbos reikia Živilei.  Kaip aukoti vaikams, galite sužinoti užsukę į „Išsipildymo akcijos“ svetainę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų