REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta vienos merginos pagalbos šauksmas padėti surasti du jos brolius. Iš Kauno kilusi 19 metų mergina į internautus kreipėsi tokiais žodžiais.

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta vienos merginos pagalbos šauksmas padėti surasti du jos brolius. Iš Kauno kilusi 19 metų mergina į internautus kreipėsi tokiais žodžiais.

REKLAMA

„Sveiki. Bandau laimę. Galbūt yra kas pažįsta Raimondą (gim. 1992 lapkričio 15 d.) ir Regimantą Šabonus (gim. 1991 balandžio 2 d.). Gali būti, kad jų pavardės jau yra pasikeitusios. Bet galbūt kas nors pažįstate. Praneškite man. Būčiau labai dėkinga. Nežinau, kur jie gyvena, tik žinau vardą, pavardę ir gimimo metus. Ieškau savo brolių!“, – rašė 19-metė Aistė.

Šis jos prašymas neliko neišgirstas. Internautai pradėjo dalintis šiuo įrašu. Susisiekėme su Aiste ir ji papasakojo, kas nutiko, kodėl šiandien jai tenka ieškoti savo brolių.

Papasakokite savo istoriją. Kokioje šeimoje augote?

Mama iš viso turi 10 vaikų (7 berniukai ir trys mergaitės), tačiau net keturis jų ji paliko vaikų globos namuose. Tad su mama augau aš, mano sesuo ir dar keturi broliai. Pasisekė, kad man jau pavyko surasti vieną brolį ir vieną sesę. Juos įsivaikino kita šeima. Dabar ieškau likusių dviejų brolių.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl jūsų mama net keturis vaikus atidavė į svetimas rankas?

Mama aiškino, kad ji negalėjo jų visų išlaikyti. Tačiau ji nebuvo linkusi kalbėti per daug apie tai ir nelabai man pavyko kažką sužinoti iš jos.

REKLAMA

Kodėl nusprendei pradėti paieškas?

Jų ieškau, nes noriu pažinti savo brolius, bent jau juos pamatyti. Juk gimiau po to, kai jie buvo atiduoti. Ieškojau jau gana ilgai, bet vis nuleisdavau rankas. Bet dabar pradėjau dar daugiau domėtis tuo, nes man šeima rūpi, neinu mamos pramintu keliu.

Tu pati jau suspėjai sukurti šeimą?

Taip. Turiu du vaikus – berniuką 3 metų ir mergytę 9 mėnesių. Būtų smagu, kad jie galėtų susipažinti su visais savo dėdėmis ir tetomis.

Paieškai svarbu tikslumas

Privačių detektyvų paslaugas teikiančios bendrovės „Rimano biuras“ atstovas teigė, kad tokios artimųjų paieškos yra itin sudėtingos. O tokių paieškų sėkmė priklauso ne tik nuo turimos informacijos, bet ir nuo tos informacijos tikslumo.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūsų konkrečiu papasakotu atveju merginai paieškas palengvintų tai, jei ji turėtų ieškomų brolių gimimo liudijimus ar kažkokį dokumentą, kuriuo galėtų įrodyti savo giminystės ryšius.

Tada galima peržiūrėti gyventojų registrą, kreiptis į kitas institucijas. Jei nėra jokių dokumentų, tai vargu ar bus suteikta kokia nors informaciją. Darbo praktikoje yra pasitaikę sėkmės atvejų. Detalių nepamenu, bet, regis, pavyko surasti dvi įvaikintas seseris“, – pasakojo tv3.lt pašnekovas.

Anot jo, kreipimasis per socialinius tinklus šiais laikais yra gana efektyvi paieškos priemonė: „Viena mūsų buvusi klientė būtent tokiu būdu pati surado savo artimąjį. Visada svarbu žinoti vardą, pavardę, gimimo datą. Papasakoti gyvenimo istoriją, pateikti informaciją, kur anksčiau ieškomas žmogus gyveno.

Viskas priklauso nuo turimos informacijos. Bet, kas svarbiausia, ji turi būti tiksli. Kitaip paieška gali tik apsunkti. Ieškant artimųjų socialiniuose tinkluose rekomenduotina paviešinti ir turimas nuotraukas. Tiek kaip ieškomas žmogus atrodė vaikystėje, tiek aplinkos, kurioje augo vaizdus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų