REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Prasidėjęs šildymo sezonas akivaizdžiai sumažina patalpų oro drėgmę, dėl kurios sausėja oda, džiūsta bei jautri tampa ryklės gleivinė, juntamas nosies gleivinės išsausėjimas, akys tampa nemalonios ir sausos.

Prasidėjęs šildymo sezonas akivaizdžiai sumažina patalpų oro drėgmę, dėl kurios sausėja oda, džiūsta bei jautri tampa ryklės gleivinė, juntamas nosies gleivinės išsausėjimas, akys tampa nemalonios ir sausos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negana to, gydytojos alergologės-pulmonologės Eglės Vaitkienės teigimu, sausas patalpų oras sutrikdo ir natūralią kvėpavimo takų apsauginę funkciją: „Tokiu atveju kvėpavimo takus dengiantys žiuželiai nustoja mus saugoti nuo virusų ir bakterijų – tampa nejudrūs. Viso to pasekmės – žymiai padažnėję virusiniai susirgimai.“

REKLAMA

Išskirtinis pavojus sergantiems alergine sloga

Taip pat sausas oras gali išskirtinai būti pavojingas ir tiems, kurie serga alergine sloga. Nors ši sloga neatsiranda dėl išsausėjusio oro, ji neretai prasidėjus šildymo sezonui paūmėja, ypač tiems, kurie yra jautrūs namų aplinkos alergenams.

„Neabejotinai šios nemalonios alerginės slogos paūmėjimas susijęs su sausesniu patalpų oru šildymui prasidėjus, o taip pat ir su ilgesniu laiko praleidimu patalpoje“, – tvirtina Eglė Vaitkaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Alerginei slogai būdingi klasikiniai simptomai, kaip vandeningos išskyros, nosies užgulimas, daugkartinis čiaudulys ir nosies niežėjimas. Be to, alerginė sloga trikdo miegą, kasdieninius darbus, mažina darbingumą, gebėjimą susikaupti mokantis, tad net nekyla abejonių, kad tai ypač pablogina gyvenimo kokybę.

Vaikai – ypač jautrūs

Išsausėjęs patalpų oras ypač gali apsunkinti vaikų sveikatą. Pasak medikų, prasidėjus šildymo sezonui vaikams ne tik skeldėja lūpos, išsausėja oda, tačiau ir išdžiūsta gleivinė, dėl kurios kamuoja sausas kosulys, galintis užsitęsti mėnesį ar ilgiau. Taip pat dėl sauso patalpų oro virusinių ligų rizika išauga ir vaikams. Taigi, siekiant išvengti visų šių simptomų, labai svarbu drėkinti patalpų orą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seni oro drėkinimo būdai

Siekiant išvengti visų įvardintų sauso oro patalpose keliamų problemų, vienintelė išeitis – oro drėkinimas. Tam yra keli būdai ir vieni iš jų gana seni ir neefektyvūs, kurių žmonės linkę imtis, pavyzdžiui, atviri vandeniu užpildyti indai ar šlapi drabužiai ant radiatorių.

„Šie oro drėkinimo būdai yra neefektyvūs ir net neestetiški. Be to, esant drėgniems skalbiniams ant radiatoriaus, jie skleidžia skalbiklių kvapą, kas gali sukelti alergiją“, – sako gydytoja alergologė-pulmonologės Eglė Vaitkienė.

REKLAMA

Pasak medikės, patikimiausia priemonė patalpų drėgmės kontroliavimui yra oro drėkintuvai, kurie vandens daleles išpurškia labai smulkių dalelių pavidalu ir efektyviai sudrėkina orą.

Šiuolaikiškas oro drėkinimas

Nors šis oro drėkinimo būdas išties patikimiausias, anot specialistų, žmonės neretai baiminasi, kad dėl oro drėkintuvų ant baldų ar grindų atsiras baltų nuosėdų.

Tačiau „Philips“ prietaisų gamintojai tikina turintys sprendimą, kuris nepalieka nei šlapių dėmių, nei nuosėdų. „Philips“ siūlomų oro drėkintuvų privalumas – tolygus drėgmės pasiskirstymas visoje patalpoje, kuomet dėl mikroskopinių dalelių lengvumo visuose namuose jausitės vienodai gerai.

REKLAMA

Tam, kad patiems nereikėtų rūpintis tinkamu oru namuose, „Philips“ oro drėkintuvas su „NanoCloud“ technologija drėkina orą ir palaiko rekomenduojamą 40-60 proc. oro drėgmę patalpose. Drėkintuvas taip pat leidžia patiems stebėti ir palaikyti nuolatinę aplinkos drėgmę. Tokiu atveju tereikia nustatyti norimą drėgmės lygį, pasirinkti automatinį režimą ir prietaisas pats pasirūpins likusia darbo dalimi.

Be to, ne paslaptis, kad kenksmingų cheminių medžiagų apstu visur: nuo kasdienių produktų iki įvairiausių prietaisų, tačiau „Philips“ oro drėkintuvų gamintojai teigia, kad būtent jų oro drėkintuvo veikimo metu į aplinką neišskiriami jonai, ozonas bei kenksmingos cheminės medžiagos. Lyginant su kitais ultragarsiniais drėkintuvais, šis išleidžia į orą net 99 proc. mažiau bakterijų, o tai reiškia ilgalaikę apsaugą jums ir visai šeimai, nes patalpų ore beveik visiškai nebus patogenų ir pelėsių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taigi, kad ir kaip džiaugtumėtės šiltais ir jaukiais namais, neužmirškite, jog drėgmė patalpoje ne ką mažiau svarbi. Vien pasirūpinus tinkamu drėgmės lygiu tiek save, tiek savo namiškius galite apsaugoti nuo pavojingų ligų, pavyzdžiui, šiuo metu taip aktualaus gripo ar kitų sauso oro sukeliamų problemų.

Daugiau skaitykite apie produktą čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų