REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Lietiniai blyneliai (Nuotr. Oditėlės blogas)

Seniai svajojate išsikepti gardžius blynelius? Tuomet jums puikiai tiks šis naminių Editos blynelių receptas, kuriam tikrai nesugaišite daug laiko. 

7

Seniai svajojate išsikepti gardžius blynelius? Tuomet jums puikiai tiks šis naminių Editos blynelių receptas, kuriam tikrai nesugaišite daug laiko. 

REKLAMA

Blyneliams reikės: 1 stiklinės ir 2 v.š. miltų; 2 stiklinių skysčio (pvz. 1 stiklinės kefyro ir 1 stiklinės vandens); 2 kiaušinių; 1 a.š. nubraukto druskos; 2 v.š. cukraus; 3 v.š. aliejaus; 1/3 a.š. sodos ar kepimo miltelių; 1 v.š. aliejaus keptuvei patepti.

Įdarui: 200g nešaldytų krabų lazdelių; 100g pievagrybių; 1 nedidelio poro; 100g tarkuoto fermentinio sūrio; žiupsnelio dž. čiobrelių; žiupsnelio grūstos aitriosios paprikos; druskos.

Gaminame blynus:

1. Miltų ir skysčio proporcija yra svarbu, todėl matavimui pasirinkite tokios pačios talpos stiklinę ar puodelį. Skystis gali būt kefyras, pienas, rūgpienis, pasukos, grietinė ar jogurtas. Svarbu, kad bent pusę jo sudarytų vanduo. Arba gali būti vien tik vanduo.

REKLAMA
REKLAMA

Jei skystis rūgštus (kefyras, rūgpienis), tuomet naudojama soda. Jei vanduo ar pienas - kepimo milteliai.

2. Į dubenį supilkite miltus, įmuškite kiaušinius, sudėkite druską ir cukrų. Supilkite pirmą dalį skysčio, kaip pvz. kefyras, rūgpienis ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

REKLAMA

3. Tuomet supilkite stiklinę vandens, išmaišykite. Įpilkite aliejų, sudėkite sodą ar kepimo miltelius, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 min.

4. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir samteliu pilkite tešlą, Tolygiai paskirstykite ant keptuvės dugno ir apverskite blynelį, kai paviršius pasidarys šiek tiek porėtas ir parus krašteliai.

Gaminame įdarą:

1. Pusžiedžiais supjaustykite porus, pievagrybius - griežinėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite porus ir pakepkite keletą minučių, kol jie suminkštės. Atidėkite į dubenį. Toje pačioje keptuvėje iškepkite pievagrybius, kuriuos baigiant kepti pagardinkite dž.čiobreliais, aitriąją paprika ir druska. Pievagrybius dėkite į dubenį su porais.

REKLAMA
REKLAMA

3. Kai iškepti produktai šiek tiek pravės, sudėkite kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Jei reikia, dar pagardinkite druskos.

4. Paruošto įdaro uždėkite ant lietinio blyno, sulankstykite, kaip voką, ir apskrudinkite iš abiejų pusių.

Šaltinis: Oditėlės blogas

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų