REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Stano išreiškė savo nuomonę apie Kaune atimtus vaikus (nuotr. 123rf.com)

Vakarykštė istorija, kai iš kauniečių šeimos buvo paimti vaikai vien dėl mamos pliaukštelėjimo, užvirė nemenkas diskusijas socialinėje erdvėje. Savo nuomonę panašia tema išsakė ir dainininkas Stano.

29

Vakarykštė istorija, kai iš kauniečių šeimos buvo paimti vaikai vien dėl mamos pliaukštelėjimo, užvirė nemenkas diskusijas socialinėje erdvėje. Savo nuomonę panašia tema išsakė ir dainininkas Stano.

REKLAMA

„Šį rytą mano vaikas pareiškė, kad neis į mokyklą, paskelbė karą mamai, katei ir man ir prigulė koridoriaus viduryje. Žmogiškai aiškinom apie pareigas, pasakėm, kad puikiai ji suprantam ir t.t. Bes jis nesikėlė užprotestavęs ir suabejojęs švietimo sistemos privalumais, grasino susidorojimu, žodžiu visi, kas turi vieną ir daugiau vaikų supranta“, – rašė dainininkas savo Facebook paskyroje.

„Po ilgų įkalbinėjimų aš jį patikinau, kad išnešiu laukan basą jei nesidės batų ir toliau voliosis. Pažadą savo įvykdžiau ir mano atžala supratusi, kad lauke jau ruduo pradėjo rengtis susitaikiusi su likimu. Ir šio posto nebūtų, jei ne mano žmonos žodžiai - "O tu nebijai, kad kaimynai pamatys ir praneš? Kaune atėmė vaikus iš šeimos vien už pliaukštelėjimą per ranką". Aš skaičiau iš vakaro tą straipsnį ir man kilo įvairių minčių.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, ką visuomenė dabar girdi niekaip nesusiję su vaiko teisių apsauga ir rūpesčiu. Atimti iš šeimos tokius mažuliukus ir susodinti juos į vaikų namus ar perduoti globėjams be rimtos priežasties yra neapsakomas žiaurumas.”, – savo mintis išsakė dainininkas ir pridūrė:

REKLAMA

„Tačiau panašios istorijos visada turi dvi puses. Labai gaila, kad antrosios pusės dalyviai, Kauno socialinės tarnybos nepateikia rišlaus paaiškinimo. Socialiniai darbuotai visoje Lietuvoje atlieka itin svarbią misiją. Net neabejoju, kad devyniasdešimt devynias atvejais iš šimto jų veiksmai yra pagrįsti ir reikalingi.

Todėl labai raginu Kauno miesto tarnybas pripažinti savo klaidą, jei tai tas vienas atvejis iš šimto, arba paaiškinti situaciją visuomenei ir nediskredituoti visoje Lietuvoje su panašiomis problemomis kovojančių darbuotojų. O svarbiausia – nepaversti Lietuvos baimės valstybe, kur žmona savo vyrui sakys – „O tu nebijai, kad kaimynai pamatys ir praneš”.

REKLAMA
REKLAMA

Paimti abu vaikai

Kauniečių šeima neteko 2 metų sūnelio ir 3 metų dukrelės dėl to, kad parke drausmindama sūnų kelis kartus jam pliaukštelėjo per kombinezoną, o vėliau ir per rankas. Apie įvykį tarnyboms pranešė praeiviai, kurie incidentą nufilmavo. Netrukus abu vaikai paimti iš šeimos ir perkelti pas globėjus. Ar jie bus grąžinti į šeimą ir kada – neaišku.

Atimtų vaikų motina INIT TV žinių reportažui pasakojo, kad vaikas bėgo parku ir artėjo prie pavojingo posūkio, kur važiuoja dviračiai, tačiau mamos įspėjimų sustoti neklausė. Palikusi dukrą moteris bėgo paskui sūnų, jį pavijo ir nesusivaldžiusi pliaukštelėjo per kombinezoną, o jam neklausant – ir per rankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netoliese buvusi šeima ėmė filmuoti incidentą ir apie tai pranešė policijai, moteris buvo išvežta apklausai. Atskubėjusiam vyrui buvo liepta važiuoti atlikti sūnaus ekspertizę, vyras nesutiko.

„Man buvo šokas. Galvoju, kaip iš kosmoso, vos ne skrisk į Mėnulį, pasiimk vaiką miegantį. Tai kad, sakau, jis dabar miega. Klausė, kiek miegos, sakiau, kiek reikia, tiek ir miegos – policininkas buvo malonus, pagarbus žmogus. Jis paskambino į Vaikų teises, sako, lauksime Vaikų teisių, jeigu su manimi nevažiuoji“, – kalbėjo tėvas.

Vaikas klykė

Pasak tėvų, atvykę Kauno vaikų teisių specialistai elgėsi tarsi gestapininkai, vežant vaiką atlikti tyrimo, vaikas pravirko, tėvas paėmė jį iš kėdutės ir išsinešė į lauką. Vaiko teisių specialistas, pasak tėvo, pasiuto ir pradėjo vaiką plėšte plėšti. Į pagalbą vyrui šoko pro šalį važiavę žmonės.

REKLAMA

„Vyras griebė jėga vaiką iš tėčio, vaikas klykia, tiesiog įlindęs į tėtį, o moteris šalia vyrui tąso ranką. Klausiu, kas čia vyksta, tėtis pradeda pasakoti. Reikėjo pamatyti to žmogaus veidą, aš ir dabar graudinuosi, todėl, kad tai yra labai baisu, jis yra suaugęs vyras ir sako: žmonės, man reikia pagalbos, kas nors man padėkite, tokiomis paklaikusiomis akimis“, - apie tėčio reakciją pasakojo įvykio liudininkė Laimutė.

Vaikai buvo atimti iš tėvų ir pirmiausia apgyvendinti vaikų globos namuose „Pastogė“, vėliau atiduoti globėjams, kokiems – tėvai neinformuoti.

Gautas pranešimas

Vaiko teisių atstovai aiškina, kad vaikus paėmė gavę skambinusio žmogaus pranešimą.

„Buvo smurtas vaiko atžvilgiu. Buvo gautas pranešimas, kad parke neblaivi mama muša vaiką, pasitvirtino, – sakė Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus laikinai vedėjos pareigas einanti Daiva Porutienė. – Dėl saugumo vaikui pliaukštelėti negalima.“ Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė komentavo, kad patikrinus mamos blaivumą, nustatyta, kad moteris buvo blaivi. Kada šeimai bus grąžinti vaikai – neaišku. Informaciją tėvams turinti teikti darbuotoja į skambučius neatsako.

Kiek anksčiau Kauno vaikų teisių specialistai į šeimą grąžino 4 mėnesių kūdikį ir jo sesutę tris kartus teistai kaunietei. Savo kūdikiui kaukolę sulaužęs kaunietis pasiųstas už grotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų