REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Ką jūsų gleivių spalva atskleidžia apie jūsų sveikatą? (nuotr. 123rf.com)

Vos tik pasijutus prasčiau, daugelis sergančiųjų pastebi, kad jų gleivės yra pakitusios. Štai, ką atskleidžia tam tikra gleivių spalva.

36

Vos tik pasijutus prasčiau, daugelis sergančiųjų pastebi, kad jų gleivės yra pakitusios. Štai, ką atskleidžia tam tikra gleivių spalva.

REKLAMA

Kas yra gleivės?

Gleivės yra visiškai normalus darinys, kurį išskiria jūsų organizmas, norint palaikyti tinkamą vidaus būklę.

Tai slidi, lipni, gelio tipo medžiaga, padengianti nosį, gerklę ir plaučius, tarp kitų kūno dalių. Gleivės sutepa daugybę vidinių organų ir yra nepaprastai svarbios, norint išlaikyti kūną sveiką. Labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokios spalvos yra mūsų gleivės. Būtent per jas mūsų organizmas įspėja, jeigu mums gresia pavojus.

Gleivių spalvos reikšmė

Kartais organizmas gali pradėti išskirti nepaprastai daug aiškių gleivių, tai gali būti pirmasis svarbus ženklas. Pavyzdžiui, žmonės, kuriuos kankina takų alergijos, tokios kaip šienligė, gali pastebėti, kad jiems staiga paūmėja sloga.

REKLAMA
REKLAMA

Tai yra svarbus rodiklis, rodantis, kad esate arti alergiškų zonų. Tai taip pat gali atskleisti ankstyvuosius peršalimo požymius.

Baltos, lipnios gleivės

Jeigu jūsų gleivės yra baltos ir lipnios, tai atskleidžia, kad gleivėse yra mažiau vandens nei paprastai turėtų būti. Esančios baltos, storos gleivės dažnai gali parodyti, kad jūsų organizmas kenčia nuo dehidratacijos ir tai, kad jums reikia daugiau vandens.

REKLAMA

Baltos gleivės taip pat gali reikšti, kad jūsų organizme po truputį įsivyrauja peršalimo ar sinusinės infekcijos simptomai. Kai kraujo kūneliai prisideda prie didesnės gleivių gamybos, tai gali paversti gleives pieno baltumo spalvos.

Geltonos spalvos gleivės

Pastebite geltonos arba kreminės spalvos gleives? Tai gali būti ženklas, kad kažkas yra negerai jūsų viršutinėje kvėpavimo sistemoje.

Jei jūsų organizmas kovoja su infekcija, peršalimu ar alergija, tuomet jis ima gaminti daugybę baltųjų ląstelių. Baltieji kraujo kūneliai turi žalsvą atspalvį, todėl neretai tai gleivėms gali suteikti gelsvą atspalvį.

REKLAMA
REKLAMA

Žalios spalvos gleivės

Žalios spalvos gleivės gali įspėti apie rimtą sinusų infekciją. Jeigu pastebėjote žalias gleives savo organizme, vertėtų apsilankyti pas gydytoją. Taip pat vertėtų susimąstyti, jeigu žalios spalvos gleivės atsiranda iš gerklės ar plaučių.

Žalios spalvos gleivės gali atskleisti bronchitą ar pneumoniją. Abi sąlygos yra rimtos, todėl vertėtų apsilankyti pas gydytoją.

Raudonos arba rožinės spalvos gleivės

Raudonos arba rožinės gleivės beveik visada atskleidžia, kad kvėpavimo sistemoje yra kraujo. Tačiau neskubėkite panikuoti. Raudonos gleivės gali pasirodyti dėl to, kad per daug dažnai pučiate nosį. Tačiau būkite labai atsargūs, jei patiriate pernelyg didelį kraujavimą. Nedelsdami kreipkitės į gydytoją, jei pradėsite kosėti arba čiaudėti dideliais kiekiais kraujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rudos spalvos gleivės

Rudos spalvos gleivės gali atskleisti, kad jūsų kvėpavimo takuose yra užsilikę seno sukrešėjusio kraujo. Taip gali būti po didelio kraujavimo arba nosies traumos. Taip pat kitas rudų gleivių kaltininkas gali būti tabakas. Jei kramtote tabaką ar rūkote daug cigarečių, galima pastebėti, kad tabakas, gali gleives nudažyti ruda spalva.

Juodos spalvos gleivės

Tikriausiai niekas nenorėtų pamatyti savo organizmo juodųjų gleivių. Vis dėlto tai paprastai pasireiškia, įkvėpus dūmų, suodžių ar pelenų. Kai kuriais retais atvejais juodos spalvos gleivės gali parodyti, kad organizme yra grybelis, sukeliantis sinusų ligas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų