REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Džiugi naujiena: Kauno klinikose gimė ketvertukas (nuotr. TV3)

Stebuklas Kauno klinikose įvyko spalio 18-ąją. Pasaulį išvydo ketvertukas: trys berniukai ir mergytė. Šį faktą patvirtino klinikų atstovė spaudai Karolina Vaikšnoraitė.

33

Stebuklas Kauno klinikose įvyko spalio 18-ąją. Pasaulį išvydo ketvertukas: trys berniukai ir mergytė. Šį faktą patvirtino klinikų atstovė spaudai Karolina Vaikšnoraitė.

REKLAMA

Kūdikių susilaukė šeima iš Panevėžio. „Pasaulį išvydo trys berniukai ir viena mergytė. Du iš jų berniukai yra identiški dvyniai“, - sakė ligoninės atstovė.

Teko raminti besilaukiančią mamą 

Kauno klinikų profesorius Vladas Gintautas sakė: „Su būsimąja mama susitikome, kai ėjo 11 nėštumo savaitę. Jau tada pamatėme, kad jie yra keturi, gerai matėsi ultragarso aparate. Vaizdas buvo nepakartojamas.

Teko su moterimi kalbėtis, ją reikėjo raminti ir padrąsinti. Aptarėme su šeima viską ir sudėliojome tolimesnį priežiūros planą.

Ji reguliaraiai atvažiuodavo tikrintis kas dvi savaites. Buvo reikalingas lankymasis, kadangi tai yra unikalus atvejis. Kai būna daugiavaisis nėštumas, daugiau nei du vaisiai, jie būna iš skirtingų kiaušinėlių.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo atveju yra du dvyniai iš skirtingų kiaušinėlių, o kiti du yra identiniai dvyniai. Jiems dažnai atsiranda įvairių problemų. Dėl to mums teko akylai stebėti, ar viskas vyksta sklandžiai.

REKLAMA

Tęsėme stebėjimą, viskas vyko sklandžiai. Sulaukus 22 savaičių, atsirado priešlaikinio gimdymo požymių, nerimo, ėmė didėti pilvo apimtis.

Per penkerius metus Kauno klinikose gimė trys atvejai, kai pasaulį išvydo vienu kartu keturi vaikai. Iš šių atvejų nėštumas tęsėsi ilgiausiai, vaikučiai gimė stipriausi. Jų svoris yra toks: pirmojo siekia 1 kg 800 gramų, kito 2 kg 400 gramū, identiniai dvyniai: 1 kg 688 gramai ir kitas 1 kg 504 gramai.

Visi rodė didelį norą gyventi, judėjo, rodė balsą. Perspektyva yra gera. Žinoma, visi pateko į neonatologų rankas. Gimdyme dalyvavo apie 20 žmonių: tiek mūsų pasitiko naujus piliečius.

REKLAMA
REKLAMA

Tai yra šimtmečio ketvertukas“, – sakė profesorius.

Naujagimiai stiprėja

Medikų teigimu, šiuo metu tik mažajai sesutei reikalinga nedidelė pagalba kvėpuojant. Kiti tai jau daro savarankiškai.

Visi vaikučiai – neišnešioti. Vieni į namus gali važiuoti, kai sulaukia 34 savaičių gestacinio amžiaus, o kiti turės pabūti ilgiau. Pastarąjį kartą ketvertukas gimė prieš trejus metus. Kauno klinikose ketvertuką išvydo ir keturios mergytės iš Tauragės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų