REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Svoris (nuotr. 123rf.com)

Norite greitai pašalinti pilvo riebalus? Reikėtų į valgiaraštį įtraukti daugiau šių maisto produktų, rašoma dailystar.co.uk.

14

Norite greitai pašalinti pilvo riebalus? Reikėtų į valgiaraštį įtraukti daugiau šių maisto produktų, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Sveika, subalansuota mityba ir reguliarus sportas – tai geriausias būdas palaikyti formą ir gyventi sveikai, tačiau kai kurios maisto produktų grupės gali padėti efektyviau numesti svorio.

Daug skaidulų turinčio maisto vartojimas padeda numesti svorio ir net gali atakuoti pilvo riebalus, kaip rodo daugelis mokslinių tyrimų.

Skaidulos yra esminis sveikos mitybos elementas ir gali padėti virškinimo sistemai veikti tinkamai.

Skaidulų yra daugelyje augalinės kilmės maisto produktų, turinčių daug angliavandenių, pavyzdžiui, pilno grūdo duonoje, vaisiuose, daržovėse ir ankštiniuose.

Tyrimai rodo, kad tirpiosios skaidulos padeda numesti svorio suteikdamos ilgiau išliekantį sotumo jausmą.

Jos taip pat gali sumažinti jūsų kūno iš maisto įsisavinamą kalorijų kiekį, teigiama JAV nacionalinės medicinos bibliotekos rekomenduojamame tyrime.Taip pat yra įrodymų, kad daug skaidulų turintis maistas padeda naikinti būtent pilvo riebalus.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas, kurio metu penkerius metus buvo stebimi 1 114 žmonės, atskleidė, kad 10 gramų tirpiųjų skaidulų per dieną suvartojimas yra siejamas su 3,7% mažesniu riebalų kiekiu juosmens srityje.

REKLAMA

Taigi, į kasdienį valgiaraštį įtraukus daugiau skaidulų turinčio maisto, pavyzdžių, linų sėmenų, avokadų ir šilauogių, svorio metimo procesas gali paspartėti.

Štai aštuoni daug skaidulų turintys maisto produktai, kuriuos vertėtų įsirašyti į pirkinių sąrašą:

1. Juodosios pupelės 2. Avokadai 3. Brokoliai 4. Nektarinai 5. Linų sėmenys 6. Avižos 7. Šilauogės 8. Pilno grūdo duona

Kai kurie maisto produktai pasižymi itin termogeniniu poveikiu, todėl juos kramtydami tiesiogine to žodžio prasme deginsite kalorijas. Kiti produktai yra gausūs maistingųjų medžiagų ir junginių, kurie gali paspartinti medžiagų apykaitą.

REKLAMA
REKLAMA

Valgant tinkamu maistingųjų medžiagų ir kalorijų santykiu pasižyminčius maisto produktus organizmas turės daugiau energijos ir greičiau numesite svorio.

Baltymai skatina liesosios raumenų masės augimą, o tai greitina medžiagų apykaitą ir didina sudeginamų kalorijų kiekį. Tuo tarpu skaidulos gerina virškinimą ir padeda atsispirti riebiems ir saldiems užkandžiams.

Štai septyni riebalus deginantys maisto produktai, kuriuos taip pat vertėtų įsigyti prekybos centre.

1. Obuoliai 2. Graikiški riešutai 3. Tunas 4. „Edamame“ pupelės 5. Graikiškas jogurtas 6. Šilauogės 7. Žalioji arbata

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų