Maisto gaminimas (nuotr. stop kadras)

Maisto gaminimas (nuotr. stop kadras)

 Kol dar grybų sezonas nesibaigė ir vis dar turguje galima aptikti paskutiniųjų šviežių uogų, laidos vedėjai kviečia šeštadienio rytą praleisti gardžiai ir smagiai bei pasisemti puikių įdėjų, kaip greitai pasigaminti puikių patiekalų atėjusiam savaitgaliui.

REKLAMA

Gian Luca jau ne pirmą kartą pasidžiaugs, kad Lietuvoje yra rojus miškuose, kadangi nereikia išsipirkti jokių leidimų norint pagrybauti. Jis papasakos, kad savo dėdei iš Italijos, kuris buvo atvykęs į jo neseniai gimusios dukros krikšynas, padarė dovaną ir nusivežė grybauti.

Džiaugsmo buvo – kaip vaikams per Kalėdas. Kadangi lietuviai taip pat mėgsta grybauti, jis patars, kaip greitai pasigaminti puikią grybų sriubą tiesiog keptuvėje ir pavadins ją „rudens pavasariu.“ Linksmas procesas neprailgs, o laidos vedėjų pasimėgavimas patiekalu, tikrai sugundys ne vieną žiūrovą išbandyti šį receptą.

Maisto gaminimas (nuotr. stop kadras)

Maisto gaminimas (nuotr. stop kadras)

O kaip įprastai, linksmiausioje laidos dalyje Ali pristatys įspūdingos išvaizdos bei skonio, bet greitai ir lengvai pagaminamą lazdyno riešutų morenginį tortą su plikytu kremu ir šviežiomis uogomis. Garsaus konditerio patarimai praskleis paslapčių šydą ir žiūrovai įsitikins, kad daug pastangų nereikia, kad galima būtų pasiekti akis ir gomurį viliojantį rezultatą.

Kaip teisingai paruošti daržoves ir grybus, kad sriuba nebūtų pervirusi, bei, ką daryti, kad morenginis biskvitas visuomet pavyktų sužinosite šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“! per TV3!

Miško grybų sriuba

Sriubai reikės:

• 4 baravykų • 3 saujų voveraičių • 1 saliero stiebo • 1 didesnės morkos • 1 balto svogūno • Ypač tyro alyvuogių aliejaus • Žiupsnelio druskos • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų • Žiupsnelio persilado prieskonių

REKLAMA

Skrudintai duonai reikės: • Baltos duonos • Ypač tyro alyvuogių aliejaus • Žiupsnelio druskos • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Užkaisti puodą su 1 l vandens, įdėti trečdalį morkos, trečdalį svogūno ir trečdalį saliero stiebo. Kai vanduo užvirs įberti druskos, pipirų ir persilado prieskonių, sumažinti kaitrą ir virti sultinį.

Likusias daržovių dalis supjaustyti labai smulkiais kubeliais.

Gilesnėje keptuvėjė įkaitinti alyvuogių aliejų ir suberti susmulkintas daržoves. Pakepinti 3-5 minutes (priklausomai nuo to kokio kietumo daržoves mėgstate). Tada suberti norimo dydžio supjaustytas voveraites, išmaišyti ir dar viską pakepinti 3-5 minutes. Tada sudėti plonai riekelėmis supjasutytus 3 baravykus, išmaišyti ir pakepinti 3-5 minutes.

Ketvirtąjį baravyką supjaustyti išilgai per visą kotą ir galvą riekelėmis. Apvolioti jas miltuose ir apkepinti atskiroje gerai įkatintoje keptuvėjė su alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu persilado prieskonių. Apskrudusias riekelės išimti iš keptuvės ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Baltą duoną supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti druska bei maltais juodaisiais pipirais. Riekeles apskrudinti ant grotelių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

Ant apkepintų daržovių ir grybų mišinio užpilti pusę išvirusio sultinio, išmaišyti. Gautą sriubą išpilstyti į dubenėlius ir dar užpilti atskirai sultinio. Dekoruoti apskrudusiomis baravykų riekelėmis ir patiekti su skrudinta balta duona.

REKLAMA

Lazdyno riešutų morenginis tortas su plikytu kremu ir šviežiomis uogomis

Maisto gaminimas (nuotr. stop kadras)

Maisto gaminimas (nuotr. stop kadras)

Morenginiam biskvitui reikės:

• 8 kiaušinių baltymų • 130 g lazdyno riešutų • 30 g miltų • 160 g cukraus pudros • 160 g cukraus • 50 g juodo šokolado

Plikytam kremui reikės:

• 400 ml pieno • 4 kiaušinių trynių • 40 g cukraus • 40 g kukurūzų krakmolo • 1 arb. š. cukraus pudros su vanilės sėklytėmis • 40 g sviesto • 1 valg. š. maskarponės sūrio

Papuošimui reikės:

• Šviežių uogų (aviečių, šilauogių) • Šviežios mėtos lapelių • Žiupsnelio cukraus pudros

Į elektrinį smulkintuvą suberti miltus, cukraus pudrą ir lazdyno riešutus. Viską sumalti iki miltų konsistencijos.

Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.

Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Į baltymų masę po truputį berti sumaltus birius produktus ir iš lėto maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir jo pagalba tolygiai paskirstyti apvalioje kepimo formoje arba žiede. Padaryti aukštesnę sienelę ties formos kraštu. Paviršių apibarstyti juodoju šokoladu ir kepti 15 minučių iki 160°C įkaitinoje orkaitėje. Trynius išplakti kartu su cukrumi, vaniline cukraus pudra ir kukurūzų krakmolu iki kreminės konsistencijos.

Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti sviestą ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.

REKLAMA

Iškepusį biskvitą išimti iš kepimo formos ir padėti ant serviravimo lėkštės ar padėklo, kad atvėstų.

Išimti atvėsusį kremą iš šaldytuvo, nuimti maistinę plėvelę ir įdėti į jį gerą šaukštą maskarponės sūrio. Elektrinio plakiklio pagalba perplakti masę iki purumo. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir gražiai paskirstyti ant biskvito paviršiaus.

Dekoruoti šviežiomis uogomis, šviežios mėtos lapeliais ir pabarstyti cukraus pudra. Prieš patiekiant geriausia dar įdėti porai valandų į šaldytuvą, kad kremas visiškai sustingtų.

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Gairės:  maistas, tortas, grybai
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Top Video

Atgijo Romos eglė: iš bjauriojo ančiuko virto gulbe
DABAR RODOMA
Atgijo Romos eglė: iš bjauriojo ančiuko virto gulbe
DABAR RODOMA
Avarija Kauno rajone: per susidūrimą su kariškiais nukentėjo 3 žmonės
DABAR RODOMA
Treneris Aivaras Pekorius pasidalino receptu: taip iškepta mėsa yra sultingesnė
DABAR RODOMA
Biržuose – mįslinga paauglio mirtis: tėvai kaltina pastatą vaiduoklį
DABAR RODOMA
Girto prokuroro elgesys areštinėje pribloškia: jau suko butelį
DABAR RODOMA
Alaus išgėręs devynmetis atsidūrė vaikų namuose: užteko vienintelio skambučio
DABAR RODOMA
Alytiškio išvaizda pašiurpino visą bendrabutį – žmogus pūva gyvas
DABAR RODOMA
Šiauliečių šeimą persekioja gaisrai: namai sudegė jau trečią kartą
DABAR RODOMA
Kraupus nužudymas Pasvalio rajone
DABAR RODOMA
Politologai įvertino Rusijos ir Ukrainos konfliktą
GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI
REKLAMA

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

A. Pekorius
Portalas tv3.lt ir TVPlay.lt tęsia pokyčių projektų „Pasikeisk per 4 mėnesius“ vaizdo siužetų ciklą. Šį kartą asmeninis treneris Aivaras Pekorius pasakos apie sveiką mitybą bei ...
Aguonų pyragas (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Labiau nei kitus pyragus mėgstate būtent legendinį šimtalapį? Tuomet išbandykite šį Ilonos rekomenduojamą aguonų ir varškės pyragą, kuris tikrai sužadins šimtalapio ...
Kūčiukai  (Balta lėkštė nuotr.)
Tinklaraščio „Balta lėkštė“ autorė dalijasi kūčiukų receptu, kuris sužavės tūkstančius. Išbandykite, parepetuokite prieš šventes ir mėgaukitės pasakišku skoniu per Kūčias. ...
Jūreivio kepsnys (Skanusgyvenimas.lt nuotr.) (nuotr. asm. archyvo)
Tinklaraštininkė Ilona Jociūtė Čibirkienė siūlo pagaminti jūreivio kepsnį iš žuvies filė. Šis patiekalas ypač tinka tada, jeigu laikotės pasninko iki Kūčių.  Jums reikės: ...
Bulviniai blyneliai su vištiena (Worldrecipes.eu/lt nuotr.)
Bulviniai blynai mėgstami lietuvių, todėl skubėkite įsirašyti naują bulvinių blynelių receptą, kuriuos gaminsite vėl ir vėl.  Jums reikės: 400 gramų vištienos krūtinėlės, ...
REKLAMA

Top Video

Atgijo Romos eglė: iš bjauriojo ančiuko virto gulbe
DABAR RODOMA
Atgijo Romos eglė: iš bjauriojo ančiuko virto gulbe
DABAR RODOMA
Avarija Kauno rajone: per susidūrimą su kariškiais nukentėjo 3 žmonės
DABAR RODOMA
Treneris Aivaras Pekorius pasidalino receptu: taip iškepta mėsa yra sultingesnė
DABAR RODOMA
Biržuose – mįslinga paauglio mirtis: tėvai kaltina pastatą vaiduoklį
DABAR RODOMA
Girto prokuroro elgesys areštinėje pribloškia: jau suko butelį
DABAR RODOMA
Alaus išgėręs devynmetis atsidūrė vaikų namuose: užteko vienintelio skambučio
DABAR RODOMA
Alytiškio išvaizda pašiurpino visą bendrabutį – žmogus pūva gyvas
DABAR RODOMA
Šiauliečių šeimą persekioja gaisrai: namai sudegė jau trečią kartą
DABAR RODOMA
Kraupus nužudymas Pasvalio rajone
DABAR RODOMA
Politologai įvertino Rusijos ir Ukrainos konfliktą
X Faktorius. Gruodžio 16 d. anonsas
DABAR RODOMA
X Faktorius. Gruodžio 16 d. anonsas
DABAR RODOMA
X Faktorius
DABAR RODOMA
Elzė Borsteikaitė
DABAR RODOMA
Elzė Borsteikaitė
DABAR RODOMA
Aivo VS Kristina VS Liana VS Rūta
DABAR RODOMA
Monika Bleikša
DABAR RODOMA
Liana Pušnova
DABAR RODOMA
Rūta Barkauskienė
DABAR RODOMA
Gintarė Razulevičiūtė
DABAR RODOMA
Kristina Jurevičiūtė


INOVOX 1 minutės iššūkis. Aurimas, Kotryna, Modestas, Ema
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Aurimas, Kotryna, Modestas, Ema
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Lėja, Urtė, Eva, Aistė
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Ieva, Rusnė, Justė
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Rūta Šlikaitė
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Osvaldas ir Tačiona
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Viktorija ir Gabrielė
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Juozas
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. 740-037
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. 739-036
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Justas, Dominykas, Klaidas, Kornelijus

TELEVIZIJA


×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų