REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Skaitytojas nusivylė ligoninės palatos būklę  (nuotr. asm. archyvo)

Pelėsis, rūdys ir plika akimi matomas nubyrėjęs tinkas – ne, tai ne vaizdas iš senovinio pastato, o realybė Kauno klinikinėje ligoninėje. Tv3.lt redakciją pasiekė skaitytojo laiškas, kurį čia nustebino būtent palatų būklė.

22

Pelėsis, rūdys ir plika akimi matomas nubyrėjęs tinkas – ne, tai ne vaizdas iš senovinio pastato, o realybė Kauno klinikinėje ligoninėje. Tv3.lt redakciją pasiekė skaitytojo laiškas, kurį čia nustebino būtent palatų būklė.

REKLAMA

Kauno klinikinės ligoninės Vaikų infekcijos skyriuje skaitytojas Artūras lankėsi kartu su savo vos kelių mėnesių sūnumi. Pablogėjus kūdikio sveikatai, čia juos atvežė greitoji pagalba. 

Nusivylė ligoninės palata 

Tačiau užėjus į šeimai paskirtą palatą, teko ganėtinai nusivilti. Kaip tv3.lt pasakojo skaitytojas Artūras, palata tikrai nepriminė saugios ir patogios vietos tėvams su mažamečiais vaikais.

Palatoje plika akimi buvo matomi nubyrėjęs tinkas, atsilupę dažai, iki galo nesutvarkytos elektros rozetės. Vonia su tualetu taip pat nepriminė šiuolaikiško. Galiausiai, klausimų sukėlė vos įėjus į palatą pamatytas užrašas „Dezinfektantai, vienkartinės servetėlės, kriauklė ir šiukšlių dėžė – tik personalui“.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, skaitytojas Artūras pabrėžia, kad personalo ir gydytojų darbu jis iš tiesų yra patenkintas. Vyrui nepatiko tik ligoninės patalpos. O paskelbus tokias palatos nuotraukas viešoje erdvėje, šeimai jau po paros laiko buvo skirta nauja suremontuota palata.

REKLAMA

„Kūdikis visai kitaip sureagavo, perkeltas į sutvarkytą palatą. Nustojo verkti, pasidarė guvesnis“, – priduria skaitytojas.

Ligoninė apgailestauja

Susisiekus su Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialistu Sauliumi Tvirbutu, jis patikino, kad apie palatų būklę ligoninė žino, o šiuo metu kaip tik vyksta intensyvūs remonto darbai Vaikų pirmame skyriuje, kur greitai bus renovuotos visos palatos.

„Apgailestaujame dėl pacientų patirtų nepatogumų matant neestetišką aplinką. Norime pabrėžti, kad visos abejų Vaikų skyrių palatos turi atskiras sanitarines patalpas, kur visada būna pacientams skirto tualetinio popieriaus ir skysto muilo. Personalui skirtas muilas ir dezinfekatorius yra palatos prieškambaryje ir tikrai skirtas gydančiam bei aptarnaujančiam personalui. Tokios yra infekcinių ligų gydymo įstaigų taisyklės.

REKLAMA
REKLAMA

Santechnikos įrenginiai nėra seni, jie gerai veikia. Šiuo metu vyksta intensyvūs remonto darbai Vaikų pirmame skyriuje, kur greitai bus renovuotos visos palatos, o antrame skyriuje daug palatų jau yra suremontuotos ir artimiausiu metu renovacija prasidės likusiose palatose”, - paaiškina S. Tvirbutas.

Vienvietės palatos laukia renovacijos

Kauno klinikinės ligoninės atstovas taip pat patvirtina, kad šiuo metu skaitytojas su savo šeima yra perkelti į jau suremontuotą palatą:

„Jūsų minimu atveju kūdikio tėvai atvykę į ligoninę informavo, kad su ligoniuku gulės tėvelis, todėl pirmiausiai buvo pasiūlytos vienvietės palatos, tik jos, deja, dar nėra renovuotos. Kitose palatose su vaikais gulėjo mamos.

Šiuo metu atsiradus laisvoms vietoms pacientas perkeltas į daugiavietę, suremontuotą palatą. Dar kartą atsiprašome dėl nepatogumų, bet artimiausiu metu vaikai ir jų tėveliai Kauno klinikinės ligoninės Vaikų ligų skyriuose gulės tik naujai suremontuotose patalpose”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų