REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Ligoninė (nuotr. 123rf.com)

Granatas - vienas iš naudingiausių vaisių žemėje. Granate naudinga absoliučiai viskas: žievelės, minkštimas, sultys, medžio žiedai ir šaknys.

32

Granatas - vienas iš naudingiausių vaisių žemėje. Granate naudinga absoliučiai viskas: žievelės, minkštimas, sultys, medžio žiedai ir šaknys.

REKLAMA

Kosmetikoje granatas taip pat praktiškai nepakeičiamas. Būdamas daugelio kremų, aliejų ir tepalų komponentu, jis puikiai minkština ir išlygina jūsų odą, padeda išbalinti pigmentines dėmes ir strazdanas. Granatas puikiai stiprina jūsų nagus ir sutvirtina jūsų plaukus. 

Džiovintų granato žievių vandeninis nuoviras

Į pašildytą stiklinį indą ar puodelį dedame maždaug 10-12 gramų sausų granato žievelių ir užpilame 200 ml karšto virinto vandens. Uždenkite nuovirą ir palikite nusistovėti 25-30 minučių.

Žievelių neišmeskite, tęskite procesą. Kai tik žieveles užpylėte karštu vandeniu, gydymo procesas prasidėjo, o visas 25-30 minučių ligonis turi būti šalia nuoviro. 

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienam gydymui naudojimas yra skirtingas. Jei sergate dizenterija, salmonelioze, vidurių šiltine, cholera, turite opą – nuovirą gerkite po nusistovėjimo maždaug pusę stiklinės. Nuoviro nekoškite, palikite nusistovėti.

REKLAMA

Jei iškart pasijutote geriau, nuoviro galite nebegerti, tačiau jei ir toliau jaučiatės prastai vėl išgerkite pusę stiklinės nuoviro.  

Gerina kraują

Vartokite granatus kraujo gerinimui. Granatuose yra daug geležies, be kurios neįmanoma normali kraujo apytaka. Kai gydytojas skiria produktus „kraujo gerinimui“, būtinai įtraukia ir granatus. Granato sėklas valgykite kasdien po 150 gramų.

Dilgėlės, kraujažolės, citrinų sultys, granatas ir šaltas vanduo puikūs vaistas, kuris pagerina ir normalizuoja mėnesinių ciklą.

Tačiau granata reikia vartoti saikingai, šių vaisių sultis reikia gerti atskiestas vandeniu, nes jose yra daug įvairių rūgščių, kurios gali sudirginti skrandį ir ardyti dantų emalį. O per didelis kiekis žieves gali sukelti galvos svaigimą, silpnumą, traukulius, pabloginti regėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų