REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Nužudymas Palangoje (nuotr. stop kadras)

Trečiadienį Lietuvą apskriejo siaubinga žinia: Palangoje, miškelyje, netoli kelio, rastas jauno vyro kūnas. Pasirodo, itin žiauriai ir brutaliai jį nužudė trys pažįstami žmonės.

5

Trečiadienį Lietuvą apskriejo siaubinga žinia: Palangoje, miškelyje, netoli kelio, rastas jauno vyro kūnas. Pasirodo, itin žiauriai ir brutaliai jį nužudė trys pažįstami žmonės.

REKLAMA

Aiškėja, kad viena iš sulaikytų įtariamųjų – 34-erių metų šešių vaikų motina. Šiandien teismas paprašė suimti įtariamuosius.

Motinai valdžia apribota

Paaiškėjusi aplinkybė, kad prie žmogžudystės prisidėjo daugiavaikė motina – sukrečia dar labiau. Tv3.lt pasidomėjo, kokia tai moteris ir kur šiuo metu, po jos sulaikymo, atsidūrė vaikai.

Kaip informavo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė spaudai Vaiva Arnašė, nė vienas iš šešių vaikų neauga su motina, o jos, kaip motinos valdžia, apribota.

Šiuo metu 5 vaikai globojami šeimoje, turint omenyje globos formą: 2 vyresnius vaikus globoja sulaikytosios motina Palangoje, 3 vaikus – šeima, gyvenanti Vilniuje, o šeštasis vaikelis, kuris yra dar kūdikis, auga lopšelio-darželio Vaikų socialinės globos skyriuje.

REKLAMA
REKLAMA

V. Arnašės teigimu, 4 vaikų atžvilgiu neterminuotai apribota motinos valdžia.

„Kūdikiui, augančiam institucijoje, yra ieškomi globėjai“, – sakė specialistė.

Siūlė pagalbą

Dar iki šalį sukrėtusios žmogžudystės Palangos Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai šiai moteriai siūlė psichologo konsultacijas, kalbėjo apie tinkamą vaikų priežiūrą, gyvenimo būdo keitimą, įsidarbinimą, tačiau moteris patarimų ir pagalbos nepriėmė.

REKLAMA

„Moteris stokoja tėvystės ir socialinių įgūdžių, neturi motyvacijos keisti gyvenimo būdą, neišnaudoja socialinių darbuotojų siūlytų galimybių įveikti krizinę situaciją“, - komentavo atstovė spaudai.

Akiratyje – nuo 2011 metų

Aiškėja, kad net ir netekusi galimybės auginti vaikus ir apribojus motinos valdžią, palangiškė dėl vaikų susigrąžinimo į Vaikų teisių apsaugos skyrių nesikreipė:

„Paskutinis teismo posėdis vyko šių metų spalio pirmąją dieną, ji pati posėdyje dalyvavo, su ieškiniu taip pat sutiko. Vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistai rūpinosi, kad vaikams būtų užtikrinta saugi aplinka ir tinkama priežiūra. Jiems nustatyta laikinoji/nuolatinė globa, o įvertinus poreikį, šeima įrašyta į socialinės rizikos šeimų apskaitą nuo 2011 metų“, – sakė V. Arnašė.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad Klaipėdos policija sulaikė tris asmenis, įtariamus nužudymu Palangoje, pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Trečiadienį apie 15 val. sulaikytas 1971 metais gimęs teistas palangiškis, 1984 metais gimusi neteista moteris ir 1979 metais gimęs vyras – visi jie be nuolatinės gyvenamosios vietos, glaudėsi Palangoje.

Šiuo metu policijos pareigūnai apklausia įtariamuosius, aiškinasi nusikaltimo aplinkybes.

Asmenys sulaikyti po to, kai trečiadienio rytą buvo gautas pranešimas, kad Palangoje, Ligoninės gatvėje, praeivis aptiko vyro lavoną.

Vyras su daugybinėmis durtinėmis ir pjautinėmis žaizdomis įvairiose kūno vietose, dėvėjo tik apatines trumpikes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvykio vietoje dirbę policijos pareigūnai identifikavo, kad tai 1995 metais gimęs vyras, pirminiais duomenimis, be nuolatinės gyvenamosios vietos.

Ketvirtadienio rytą įvykusioje spaudos konferencijos policijos pareigūnai atskleidė daugiau detalių apie įvykį.

Pasak Klaipėdos apskrities policijos viršininko Alfonso Motuzo, pagrindinis įtariamasis – 1971 metais gimęs vyras, įtariama, ir nužudęs asmenį.

„Jie iš vakaro girtavo, be aukos, ir 1971 metais gimęs vienas iš bendrų atsiminė nuoskaudas prieš auką ir norėdamas suvesti sąskaitas, naktį išsiruošė pas nužudytąjį“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

REKLAMA

1971 metais gimęs vyras prieš kelerius metus buvo grįžęs iš įkalinimo įstaigos, kur 12 metų kalėjo už panašiomis aplinkybėmis įvykdytą savo brolio nužudymą.

Šiuo metu policijos pareigūnai apklausia įtariamuosius, aiškinasi nusikaltimo aplinkybes. Pareigūnai taip pat aiškinasi, kokį vaidmenį vykdant nusikaltimą atliko kiti du sulaikytieji.

„Jų parodymai yra prieštaraujantys vieni kitiems, nenuoseklūs. Turime įtarimų, kad daugiau ar mažiau galėjo prisidėti ir kiti du įtariamieji“, – sakė A. Motuzas.

Pasak Klaipėdos policijos vadovo, greičiausiai auka buvo užklupta mieganti, vėliau ištempta į lauką, kur įvyko grumtynės, vyras mėgino pabėgti, tačiau buvo mirtinai sužalotas peiliu.

REKLAMA

Įvykio vietoje dirbę policijos pareigūnai identifikavo, kad tai 1995 metais gimęs vyras, pirminiais duomenimis, be nuolatinės gyvenamosios vietos, gyvenęs apleistame name netoli nužudymo vietos.

Jis taip pat anksčiau buvo ne kartą teistas, neseniai grįžęs iš įkalinimo įstaigos.

„Yra įtarimų, kad prie brutalios žmogždutystės galėjo prisidėti ir moteris, ir jos sugyventinis, kuris yra Latvijos pilietis.

Liudytojai teigia, kad mirtis buvo smurtinė, žiauri. Sunku traktuoti eksperto išvadas, tačiau galima sakyti, kad lavonas buvo su daugybinėmis durtinėmis žaizdomis, iš kurių keletas buvo širdies ir kaklo srityje. Visos buvo mirtinos", - sakė Klaipėdos policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, įtariamųjų ratas paaiškėjo per 4-5 valandas po kūno radimo. Vienas sulaikytasis – iš Latvijos, jo sugyventinė – palangiškė, šešių vaikų motina. Jie yra gavę socialinį būstą Palangoje. Iš sulaikytųjų parodymų vaizdas susidaro gana aiškus, nors jų pačių vaidmuo dar gali keistis.

Eigoje vyks procesiniai dalykai, paaiškės daugiau detalių. Šiandien kreipsimės į teismą suėmimui", - sakė viršininkas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų