REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Garsus šefas paragavo lietuviško maisto: pamatykite reakciją  (nuotr. facebook.com)

2 milijonus sekėjų feisbuko paskyroje turintis puslapis „Eater“ pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame garsus šefas Sheldonas Simeonas aplanko Čikagoje esantį lietuvių restoraną.

16

2 milijonus sekėjų feisbuko paskyroje turintis puslapis „Eater“ pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame garsus šefas Sheldonas Simeonas aplanko Čikagoje esantį lietuvių restoraną.

REKLAMA

 Šefas kartu su restorano savininku gamina maistą bei jį degustuoja, vyro reakcija pirmą kartą paragavus lietuviško maisto išties smagi.

Nustebino gamyba

„Nieko nežinau apie Rytų Europos maistą, tačiau manau šiandien sužinosiu,“ – juokavo šefas.

„Mama Papa Lithuania“ restorano savininkas Vaidas Šukys mielai pasitiko garsųjį šefą ir jį supažindino su trimis populiariausiais patiekalais: balandėliais, žemaičių blynais ir šaltibarščiais.

S. Simeonas buvo nustebintas gaminimo ypatumais, elektrinė bulvinė tarka jam paliko didžiulį įspūdį: „Šis daiktas tikriausiai turi daugybę jėgos. Oho, tai nuostabu,“ – reagavo vyras į sutrintų bulvių masę.

REKLAMA
REKLAMA

Priminė vasarą

Pagaminę balandėlius ir žemaičių blynus vyrai perėjo prie šaltibarščių.

„Kiek daug krapų! Jus tikrai mėgstate juos,“ – stebėjosi šefas.

„Lietuvoje beveik devynis mėnesius būna žiema, o kai atšyla oras, pradeda augti krapai, jie suteikia patiekalams nuostabų vasaros skonį,“ – aiškino Vaidas.

REKLAMA

Lietuviai yra kuklus

Vaizdo įraše Vaidas taip pat papasakojo, kodėl atidarė lietuvišką restoraną: „Lietuviškas maistas, kultūra, retas, kas žino apie Lietuvą. Pasaulyje rasti lietuviškus restoranus yra labai sunku, tai tas pats, kas ieškoti adatos šieno kupetoje.

Lietuviai yra labai kuklus, jie mano, kad kitų tautų maistas yra puikus, o mūsų maistas yra geras tik mums. Kas yra netiesa, nes daugelis lietuvių mažai keliauja ir susipažįsta su kitų šalių kultūromis, todėl ir yra nusistatę tokią nuomonę. Pradžioje ir aš taip galvojau, kol nepradėjau keliauti ir domėtis kitomis kultūromis.“

REKLAMA
REKLAMA

Šefas žavėjosi keptų žemaičių blynų spalva ir skoniu, o balandėliai jam priminė namus. Šaltibarščiais vyras buvo labiausiai sužavėtas, šie jam priminė vasarą: „Dievinu, kad jų skonis toks šviežias.“

Restorano savininkas pasakojo, kad jo verslas itin klesti, o šiame restorane nuolatos lankosi ne tik Čikagoje gyvenantys lietuviai, bet ir patys amerikiečiai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų