REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Šunytės Gaga (nuotr. facebook.com)

Ši „Dogspoto“ naujokėlė – visai jaunutė, vos metų amžiaus. Atkeliavo ji iš vienos vietinės mini daugyklėlės. Ji nebuvo naudota kergimams, ji – tik nereikalingas neatsakingo dauginimo produktas.

6

Ši „Dogspoto“ naujokėlė – visai jaunutė, vos metų amžiaus. Atkeliavo ji iš vienos vietinės mini daugyklėlės. Ji nebuvo naudota kergimams, ji – tik nereikalingas neatsakingo dauginimo produktas.

REKLAMA

Liūdna šunytės Gagos istorija buvo paskelbta „Dogspoto“ paskyroje feisbuke:

Gagos istorija – trūksta žodžių, nusvyra rankos

Po trumpos pažinties supratome, kad Gagos būklė – ne tik žiauraus žmogaus aplaidumo bei nepriežiūros, bet ir įgimtų patologijų rezultatas. Dauguma tokių „likutinių“ keliauja į kibirą ar pakasama kur nors už to paties tvarto, kur laikomi dauginami gyvūnai. Šiai naujokėlei savotiškai „pasisekė“. Kai kažkaip pavyko išlikti, išgyventi ir pratempti vienerius metus. O šiandien ji atsidūrė pas mus.

Kai gauname tokius gyvūnus, iš pradžių akyse kaupiasi ašaros, gerklėje stringa sprangus gumulas,o tada pradedi galvoti, o dievai, nuo ko čia pradėti. Nebelieka žodžių, tik iškankinto gyvūno akys. Kuriose telpa viskas – patirtas skausmas, kančios, ir drauge – viltis. Viltis gyventi, viltis pajausti žmogaus rūpestį, viltis jaustis geriau, viltis gauti šiltesnį kampą ir skanesnį kąsnį.

REKLAMA
REKLAMA

Šios globotinės visas kūnelis išliesėjęs, oda vietomis išplikusi ir pajuodusi, uodega plika, susisukusi, visas snukelis, kažin kodėl, aplipęs pūliais. Kur bežiūrėsi, neradom sveikos vietos. Nieko nelaukiant, Lady Gaga arba tiesiog Gaga, pradėjo vizitus į klinikas.

REKLAMA

Atliktas biocheminis kraujo tyrimas. Kraujo rodikliai neblogi, tačiau dėl būklės ir išsekimo pakilę kepenų rodikliai. Atlikta echoskopija i krūtinės ląstos ir šonkaulių rengenas. Lūžių nėra. ✔️Kadangi Gaga nuolat atpildavo vandenį ir maistą, įtarta patologija. Atliktas rentgenas su kontrastu ir gavome diagnozę – stemplės divertikulas. Vizitas pas dermatologę, tačiau dėl sunkios būklės odos gydymas atidėtas. Koncentruojamės į kraujo rodiklių gerinimą, svorio priaugimą.

Lady Gaga dabar lepinama ir gauna rūpesčio tiek, kiek negavo, greičiausiai visą savo gyvenimą. Dėl stemplės patologijos jai geriausiai tinka „naminis“ maistas – ryžių, avižinių dribsnių košės su vištiena, daržovėmis ir pan. Visas maistas yra smulkinamas, maitinama iš rankų, iš viršaus, kaip žąsiukas. Galva turi būti aukščiau uodegos. Dubenėliai su vandeniu taip pat privalo būti pakelti.

REKLAMA
REKLAMA

Žinome, kad dabar mūsų laukia ilgas darbas, sudėtinga reabilitacija, daug išlaidų. Tam, kad tokius ligoniukus pastatytume ant kojų, tenka pasitelkti visas įmanomas jėgas. Jėgų, nepaisant ypač sunkios vasaros, dar likę. O sąskaitoje – švilpauja vėjai. Gaga bus labai dėkinga visiems, kurie prisidės prie jos gydymo ir realaus šanso gyventi.

Ačiū jums už jūsų gerumą! Tik kartu mes galime daugiau.

VšĮ „Dogspotas“ Paramos gavėjo kodas: 303167452 Bankas: „Swedbank“ Banko sąsk.: LT68 7300 0101 3720 8824 Paskirtis: GAGAI

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų