REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Galingiausio magnetinio rezonanso aparato Lietuvoje pristatymas (tv3.lt fotomontažas)

Nacionaliniame vėžio institute buvo atidarytas atnaujintas radiologinės diagnostikos centras „Affidea Lietuva“ bei pristatytas naujasis 3 teslų magnetinio rezonanso tomografo aparatas „GE Signa Pioneer 3T“.

40

Nacionaliniame vėžio institute buvo atidarytas atnaujintas radiologinės diagnostikos centras „Affidea Lietuva“ bei pristatytas naujasis 3 teslų magnetinio rezonanso tomografo aparatas „GE Signa Pioneer 3T“.

REKLAMA

Tai pirmasis privataus investuotojo tokio galingumo aparatas Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse, skirtas pažangiai onkologinių ligų diagnostikai.

 

Aparato nauda

Naujasis MRT aparatas pasižymi savo išskirtinėmis galimybėmis kurti trimačius erdvinius vaizdus, lengviau atlikti minkštųjų audinių tyrimus, detaliau įvertinti navikų piktybiškumą, pagerinti tyrimo sąlygas pacientams, negalintiems ramiai išgulėti tyrimo metu.

Pasak prof. habil. dr. Felikso Jankevičiaus, šiandien poreikiai onkologinių pacientų ištyrimui pasikeitė: „Reikalinga dvigubai galingesnė aparatūra, kuri žymiai greičiau gali atlikti viso kūno ištyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat reikalinga aparatūra, kurios pagalba atliksime planavimą spinduliniam gydymui. Anksčiau tokios aparatūros neturėjome, taip pat nauja aparatūra reikalinga moksliniams tyrimams.“

REKLAMA

Atsinaujinusio centro atidaryme taip pat dalyvavo Lietuvos Respublikos ūkio ministras Virginijus Sinkevičius: „Dažniausiai investicijos skaičiuojamos sukurtomis darbo vietomis, vidutine mokama alga, investicijos dydžiu ir visa tai yra pamatuojama skaičiais.

Šiandien neįprasta, bet labai džiugu, kad skaičiais nepamatuosime, kiek bus išgelbėta gyvybių, žmonių padėta, laimingų šeimų ir tuo ši investicija dar labiau įspūdingesnė. Lietuva turi labai didelį potencialą gyvybės mokslui, jaunieji mokslininkai ir gydytojai gali tobulėti, išmokti, kas yra labai svarbu.“

REKLAMA
REKLAMA

Tikisi, kad mokslas ir toliau tobulės

Progos pasisakyti nepraleido ir pats Vilniaus meras Remigijus Šimašius: „Tikėčiausi iš šio centro ir naujojo aparato, kad pacientams būtų greitai diagnozuojama liga ir nuo jos taip pat būtų galimybė greitai pasveikti. Tikiuosi ir toliau gyvybės mokslo srityje bus priimami drąsesni sprendimai , kad mokslininkai galėtų išnaudoti taip, kad jie leistų vystyti naujus produktus.

Turime didžiulį potencialą ir vis dar turime inkarus, kuriuos turime vilkti, kad tą potencialą išnaudotumėme. Tikiuosi visa tai atneš tokia naudą, kurios mes neįsivaizduojame, kad gali atnešti, Lietuvai ir visai jos ekonomikai, mokslui.“

Atnaujintas radiologinės diagnostikos centras atidarytas bendradarbiaujant viešajam ir privačiajam sektoriams. Skaičiuojama, jog „Affidea Lietuva“ ir NVI partnerystės projektas pastarajai įstaigai kiekvienais metais padės sutaupyti per 130 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų