REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Lietuvių atostogos Bodrume (nuotr. skaitytojo)

Išsiruošę į savo svajonių atostogas Turkijoje šiuo metu ten viešintys lietuviai net baisiausiame savo košmare nebūtų susapnavę tokio scenarijaus. Poilsiautojus pasitiko ne žadėti prabangūs baseinai, o sunkiai nupasakojama aplinka, tarakonai, dingę daiktai, pinigai ir muštynės. Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ atstovė tikina, kad baigiantis sezonui turistai yra įspėjami apie galimą mažesnį paslaugų asortimentą.

30

Išsiruošę į savo svajonių atostogas Turkijoje šiuo metu ten viešintys lietuviai net baisiausiame savo košmare nebūtų susapnavę tokio scenarijaus. Poilsiautojus pasitiko ne žadėti prabangūs baseinai, o sunkiai nupasakojama aplinka, tarakonai, dingę daiktai, pinigai ir muštynės. Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ atstovė tikina, kad baigiantis sezonui turistai yra įspėjami apie galimą mažesnį paslaugų asortimentą.

REKLAMA

Šiuo metu Turkijoje esantis Tadas (vardas ir pavardė redakcijai žinoma) sutiko pasidalinti įspūdžiais iš Bodrumo viešbučio. Vyras net neketina slėpti – jis buvo apvogtas pačiame viešbučio kambaryje.

„Aplinką geriausiai apibūdina nuotraukos, žodžiais jos nenusakysi“, – tv3.lt pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, poilsiautojai jau įteikė pretenziją raštu „Tez Tour“ atstovei. Jaunas vyras pasakoja, kad iš jo kuprinės, kuri buvo viešbučio kambaryje, pavogė piniginę su banko kortele, o iš draugo, kuris laikė pinigus seife, dingo 200 eurų.

REKLAMA

„Manau, na bent jau įtariu, kad tai galėtų būti viešbučio personalo darbas, nes piniginės pasigedau po kurio laiko, kai buvo sutvarkytas kambarys. Apie tai informavau „Tez Turo“ atstovę ir registratūros darbuotojus. Buvo žadėta pasidomėti, bet kol kas jokių žinių, laukiam“, – sakė jis.

Turistai yra įspėjami

„Tez Tour“ viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė tv3.lt patvirtino, kad kelionių organizatorius, gavęs pretenzijas, analizuoja ir vertina visas turimas įrodinėjimo priemones, taip pat ir nuotraukas. Tačiau, jos teigimu, turistai yra įspėjami apie mažėjantį paslaugų asortimentą, baigiantis sezonui.

REKLAMA
REKLAMA

„Įvertiname faktines aplinkybes, priimame atitinkamus sprendimus. Sezoniškumo ir jo specifika kelionių rinkoje yra įprasta. Apie galimą sezoniškumą bei sulig juo mažėjantį paslaugų asortimentą, kaip ir tam tikrą viešbučio susidėvėjimą, turistai yra įspėjami kelionių agentūrose, taip pat ši informacija nurodoma ir sutartyje, kuri yra pasirašoma. Visuomet rūpinamasi apie tai įspėti turistą tam, kad lūkesčiai būtų suvaldyti ir netektų nusivilti”, – komentavo I. Aukštuolytė.

Anot rinkodaros skyriaus vadovės, šiuo metu atstovai tiesiogiai bendrauja su turistais, kurie pareiškė pretenzijas dar būdami vietoje. Pasak jos, dalis turistų jau pasinaudojo organizatoriaus pateiktomis alternatyvomis ir buvo perkelti į kitus viešbučius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Muštynės ir tampymai po grindis

Baisi aplinka ir tarakonai, tai dar ne viskas, ką tenka patirti Bodrume atostogaujantiems lietuviams. Vėliau tarp poilsiautojų ir viešbutyje esančio aptarnaujančio personalo kilo muštynės. Viena galimų priežasčių – poilsiautojai dar norėjo šiek tiek pavakaroti ir paprašė įjungti muziką.

„Įvyko žodinis konfliktas, susistumdymas, kuris vėliau peraugo į masines muštynes, – pasakojo poilsiautojas Tadas. - Na, šiandien gal jau nesimuš, nors ir viskas įskaičiuota." Muštynių metu nukentėjo ir viena atostogauti atvykusi mergina, Simona (vardas ir pavardė redakcijai žinoma).

„Naktį buvau įtraukta į muštynių sūkurį ir sužeista, - prisimena ji. - Patekau į intrigos sūkurį, gavau iš alkūnės į nosį, atsijungiau, parkritau ant žemės ir tada mane pradėjo už plaukų tampyti po grindis.“

REKLAMA

Ji sakė, kad jai nemaloniausia - atostogų metu patirtas smurtas, ji buvo tampoma ir spardoma.

„Maistas, higiena, personalas - viskas baisu. Tiesiog neapsakoma“, – visą kitą apibūdino ji.

Poilsiautojai skundžiasi, kad gauna gėrimus iš vienkartinių stiklinių, indai baisūs: nuo riebalų iki nudaužytų kampų.

Turkijoje su atostogaujančių keliautojų grupe esantis Karolis (vardas ir pavardė redakcijai žinoma) apibendrino: „Palyginus su tuo, ką tikėjomės gauti, esame totaliai nusivylę“.

„Kuomet viešbučio darbuotojai, užuot bandę rasti sprendimą, imasi smurto prieš svečius, tai jau yra virš visko.

Dalį perkėlė į kitą viešbutį

Taip pat Turkijoje esantis Jonas (vardas ir pavardė redakcijai žinoma) trečiadienio rytą tv3.lt pranešė, kokia situacija dabar.

REKLAMA

„Antradienį dalį mūsų grupės „Tez Tour“ sutiko perkelti į kitą viešbutį, tačiau viešbutis ne ką geresnis. Mūsų grupė jau nesupranta, ar čia pokštas, ar realybė. Sunku suvokti, – sakė jis. – Aš 20 metų keliauju po pasaulį ir esu visur buvęs, žinokite, tokio scenarijaus net didžiausiame košmare negalėčiau įsivaizduoti. Jei čia nebūčiau, tai gal net netikėčiau, kad šitaip gali vykti. Visiškas košmaras.“

Jis mano, kad bendrovė mėgina šią situaciją išspręsti kiek įmanoma pigiau: „Bendrovė šį reikalą bando užglaistyti kuo pigiau ir perkėlė mus į dar pigesnį viešbutį. Ir tai tik 15 žmonių. Nors pretenzijas pasirašė apie 60. Kitus išvis paliko likimo valiai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patvirtino apie muštynes ir vagystes

I.Aukštuolytė taip pat patvirtino, kad apie viešbutyje įvykusias muštynes ir vagystes jų įmonė yra informuota.

„Faktas apie muštynes mums yra žinomas. Dėl įvykio konflikte dalyvavusios šalys kreipėsi į policiją. Kol kas neaišku, kas yra kaltas dėl susiklosčiusios padėties. Taip pat mūsų atstovei buvo pranešta apie vagystę. Dėl to kreipėsi du turistai. Atstovė juos informavo, kaip tokiu atveju reikia elgtis, siūlė rašyti pretenziją raštu ir kviesti policiją“, – paaiškina atstovė.

Paklausus, ar tokia situacija Bodrume yra įprasta, I. Aukštuolytė patikino, kad tokie dalykai negali būti laikomi nei įprastais, nei normaliais.

„Situacijos, kuomet prireikia kviesti policiją, yra itin retos. Dažniausiai viešbučio personalas geba suvaldyti panašius incidentus taikiu būdu. Stengiamės daryti viską ir išspręsti situaciją taip, kad mūsų klientai liktų patenkinti”, – kalbėjo pašnekovė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų