REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Alfis

Alfis sakė mamai, kad jam mokyklėlėje labai patiko ir kad jis labai nori ten grįžti, tačiau, deja, tokios galimybės jis nebeturės.

10

Alfis sakė mamai, kad jam mokyklėlėje labai patiko ir kad jis labai nori ten grįžti, tačiau, deja, tokios galimybės jis nebeturės.

REKLAMA

Šeimos narių širdys sudaužytos – keturmetis berniukas mirė nuo baisios į meningitą panašios ligos. Jie pasidalijo sunkiai sergančio vaiko nuotrauka ligoninės lovoje ir papasakojo, kad antrosios dienos mokykloje jis nebesulaukė.

Alfis, kurio pavardė tėvų prašymu neskleidžiama, rugsėjo 23 dieną mirė Bristolio vaikų ligoninėje, 12 dienų praėjus nuo ligos pradžios.

„JusGiving“ puslapyje jo šeimos nariai sudaužytomis širdimis pasakojo, kaip jam pirmieji ligos simptomai pasireiškė pirmąją dieną mokyklėlėje, kur jam labai patiko.

Paskutinė nuotrauka

Šeimos nariai pasidalijo iš džiaugsmo švytinčio vaiko nuotrauka su mokyklėlės uniforma ir iškištu liežuviu, ir rašė: „Ši nuotrauka darytą tą dieną, kai jis susirgo.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo jo pirmoji diena mokyklėlėje. Grįžęs namo jis mamai pasakojo, kad ten jam taip patiko, kad nesulaukia, kada galės vėl ten grįžti.

Kitą rytą, rugsėjo 11 dieną, Alfis pabudo išbertas violetinėmis dėmėmis.

Jis buvo skubiai nuvežtas į vietinę ligoninę, kur jam sustojo širdis – vaikas buvo du kartus atgaivintas, o tėvai tegalėjo tik jį stebėti.

REKLAMA

Tuomet jis buvo perkeltas į Bristolio vaikų ligoninės intensyvios terapijos skyrių, kur mums pasakė, kad jis serga meningokokine septicemija – mirtina kraujotakos infekcija.

Alfis su šia baisia liga kovojo iš visų jėgų, bet rugsėjo 20 dieną gydytojai tėvams pranešė, kad daugiau nieko padaryti nebegali. Jo organai vienas po kito nustojo veikti, o rankos, kojos ir veidas buvo nepataisomai pažeisti.

Skleisti žinią apie pavoju

Rugsėjo 23 dienos rytą Alfiui buvo atjungti gyvybės palaikymo aparatai. Jis mirė ramybėje, 12 val. 34 min., po 12 dienų ligoninėje pirmą kartą apkabintas mamos ir tėčio.

REKLAMA
REKLAMA

Alfis nebesulaukė antros dienos mokykloje, tačiau tikimės, kad jo istorija padės skleisti žinią apie siaubingą meningito ir septicemijos keliamą pavojų.“

Alfį šeimos nariai apibūdina kaip „gražų, mielą ir laimingą keturmetį berniuką, kuris mėgo „Paw Patrol“, Disnėjaus filmus ir žaisti su sunkvežimiais.“

Alfio teta Dani Lowther pasakojo laikraščiui „Plymouth Herald“: „Tą vakarą jis grįžo iš mokyklėlės ir atrodė kiek sunegalavęs. Truputį šnirpščiojo nosimi, todėl jam einant miegoti tėvai davė vaikiško paracetamolio, kaip tai būtų padaręs bet kas.

Naktį jis prastai jautėsi ir buvo mieguistas. Ryte jis buvo išbertas violetinėmis dėmėmis, todėl jie nieko nelaukdami iškvietė greitąją.

Jis buvo skubiai išvežtas į Derrifordo ligoninę, o mama ir tėtis buvo pakviesti į greitosios pagalbos kambarį, kur jiems buvo pasakyta, kad vaiko būklė sunki.“

D. Lowther paaiškino, kad šiuo metu sūnaus gedintys tėvai su žiniasklaida bendrauti nenori.

Alfio laidotuvėms renkamos aukos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų