REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Apdegusio berniuko mama prašo pagalbos: žodžiai kelia abejonių  (nuotr. facebook.com)

Praėjusių metų balandžio mėnesį šalį apskriejo siaubinga žinia – Rukloje šešiametį berniuką vidury dienos padegė panašaus amžiaus bičiuliai. Tada berniuko mama viešai prašė padėti sūnui, maldavo finansinės paramos, tačiau dabar aiškėja, kad jos pagalbos prašymas galėjo būti tik dar vienas melas jos painioje gyvenimo istorijoje.

13

Praėjusių metų balandžio mėnesį šalį apskriejo siaubinga žinia – Rukloje šešiametį berniuką vidury dienos padegė panašaus amžiaus bičiuliai. Tada berniuko mama viešai prašė padėti sūnui, maldavo finansinės paramos, tačiau dabar aiškėja, kad jos pagalbos prašymas galėjo būti tik dar vienas melas jos painioje gyvenimo istorijoje.

REKLAMA

Suabejojo motinos prašymu

Apie tai, kad daugiau nei prieš metus apdegusio mažylio mama renka finansinę paramą tariamai mažylio sveikatai ir gyvenimo kokybei gerinti, tv3.lt portalą informavo neabejingi gyventojai.

Jie greitai susekė informaciją feisbuke, kad vienu metu Ieva (apdegusio berniuko mama) dalijasi prašymu padėti surinkti pinigus apdegusiam berniukui, už kuriuos galėtų įsigyti reikalingą tepalą randams gydyti, tačiau tuo pačiu kitose feisbuko grupėse parduoda tą patį tepalą ir rašo, kad berniukas jau yra pasveikęs, o tepalas – nebereikalingas.

Motina pateikė savo versiją

tv3.lt susisiekė su Ieva, kuri netrukus ėmė pasakoti ne tik apie savo sūnų, pajamas ir kasdienybę, bet ir apie komplikuotus santykius su Ruklos seniūnu Gintu Jasiulioniu, kurį moteris pokalbio metu iškoneveikė pačiais negražiausiais žodžiais.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, pasiteiravus, kaip jaučiasi 2017 m. balandį apdegęs berniukas, Ieva pradėjo kalbėti: „Visi galvoja, kad jo būklė tragiška, tačiau taip nėra. Jeigu jam būtų tepę veidą geliu visada, būtų visai fantastiška.

REKLAMA

Aš nesuprantu, kodėl žmonės skambina seniūnui? Aš su seniūnu ant peilių stoviu, kodėl žmonės jam skambina? Viską pasakiau jam į akis, koks jis yra.

Jaučiu jam antipatiją ir viską. Jis nori visiems vadovauti, o aš neleisiu, kad jis man vadovautų“, - lyg žirnius į sieną bėrė Ruklos gyventoja.

Įtraukta į rizikos šeimų sąrašą

Paprašyta grįžti prie sūnaus būklės ir papasakoti, kokia pagalba jam yra būtina, moteris toliau kalbėjo: „Gelis labai reikalingas. Turiu šešis vaikus. Iš manęs atimta pašalpa, gaunu „Maximos“ parduotuvės kortelę su 550 eurų joje ir 280 eurų grynais. Parduotuvėje galiu tik maistą pirkti. O kaip susimokėti už butą ir už ką pirkti vaistus?

REKLAMA
REKLAMA

Ir išvis, kodėl mane į rizikos šeimų sąrašą įtraukė? Mane, negeriančią mamą? Ir aš žinau, kodėl taip yra: aš jį viešai iškoliojau, visiems pasakiau, koks jis žmogus“, - aiškino moteris.

Pasiteiravus, ar ji pati viską daro tobulai, Ieva nesivaržė: „Aš pati viską darau gerai: vaikai prižiūrėti visiškai, pamaitinti, visi apie mane gerai atsiliepia – ir darželyje, ir mokykloje.“

Išsisukinėja nuo atsakymo 

Vis bandžiusi nukreipti kalbą nuo temos apie vaiko būklę ir viešą pinigų rinkimą, moteris pateikė savo versiją ir apie galimai parduodamus veido tepalus: „Čia viskas buvo prieš vaiko nelaimę.

Ten sena data, tas gelis net ne mano, jį gavo mano mergaitė per pažįstamus, buvo operuotas kitas mažiukas, mums reikėjo tepti randelius, o paskui nebereikėjo, todėl aš jį pardavinėjau dar prieš Kristupo nelaimę, bet net nepardaviau, o padovanojau“, - aiškino Ieva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis tik, reikėtų priminti, kad įrašu apie parduodamą tepalą buvo pasidalinta tiek prieš metus, iškart po berniuko nelaimės, tiek prieš kelias dienas.

Prie įrašo apie parduodamą tepalą buvo rašyta, kad jis nebereikalingas, mat berniukas (tas pats mažametis, apdegintas kitų vaikų) jau pasveiko.

Seniūnas pasipiktinęs Ievos šeima

Ieva tv3.lt atskleidė, kad per kelias dienas į berniuko sąskaitą banke įkrito apie 200 eurų. Šiuos moters žodžius paneigia Ruklos seniūnas G. Jasiulionis, kuris patvirtino žinąs, kad vos vienas žmogus prieš kelias dienas jai į sąskaitą pervedė 900 eurų.

Bendrai paklaustas apie šios moters šeimą ir prašymus aukoti pinigus galimai dėl berniuko gerovės, seniūnas papasakojo daugybę detalių apie šią šeimą, moters veiklą bei sąsajas su, kaip pats įvardijo, nešvariais darbeliais.

REKLAMA

„Žinant šios moters polinkį į aferas ir tai, kad ji jau yra ne kartą susidūrusi su teisėsauga, o jai iškeltos kelios baudžiamosios bylos, raginu žmones susilaikyti nuo aukojimo.

Taip, buvo atvejis, kad berniukas apdegė, tačiau tiksliai žinau, kad tokie randai išgyja. Vaikas buvo apdegęs, tačiau ta moteris naudojasi žmonių gerumu per vaiko nelaimę ir tuo, kas buvo“, - griežtai kalbėjo seniūnas.

„Šitas pagalbos prašymas paplito feisbuke. Ruklos bendruomenė pasipiktinusi. Jeigu žmonės aukoja ne pinigais, o tepalais, tai, žinokite, ji juos pardavinėja.

Tame įraše, kuris plinta, yra ne tik faktas, kad parduoda tepalus, bet ir tai, kad vaikas padegęs ir neliko nė žymės. Tad jeigu neliko žymės, tai kodėl ji vėl prašo aukoti? Mums skambina žmonės iš Danijos ir klausia, ar galima ja tikėti“, - piktinosi seniūnas.

REKLAMA

Pagarsėjusi Ruklos aferistė

Jo teigimu, šiai moteriai ne kartą yra kelta baudžiamoji byla dėl prekybos netikru auksu. „Tai yra aferizmas ir tai nėra vienas atvejis jos gyvenime. Ji nemoka bendrauti su žmonėmis, tai žmogus, kurio reikėtų pasisaugoti.

Jis taip pat priminė, kad pavasarį ši moteris buvo pastebėta bandant atsiskaityti padirbtais pinigais. „Žinau, kad ši šeima gana dažnai keičia automobilius, nors abu jie nedirba – jai buvo siūlomas darbas, tačiau jai dirbti yra per sudėtinga, nes ji tingi dirbti. Ji ir dabar nenusiteikusi dirbti, nes tiesiog gyvena taip, kaip jai priimtina.

Vaikai mato, kaip kasdien elgiasi mama ir tėvas. Aš drausminau vaikus ne vieną kartą, tačiau koks gali būti auklėjimas, jeigu jos ir vyro visą dieną nebūna namie? Vaikai vieni kitus augina, o kai sugrįžta, iš mamos pusės būna daug triukšmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai emocinga moteris, su kuria Rukloje yra nemažai bėdų: ja skundžiasi kaimynai, kad ši terlioja jų duris, o jeigu būna kaimynų susirinkimas, tai visi puola kalbėti apie tai, kaip sunku šalia jos gyventi.

Apie tai, kad šios šeimos vaikai turėtų būti atskirti, kalbėta jau ne vieną kartą, kreipiausi į atitinkamas institucijas ir pareigūnus, tačiau yra stabdančių šį reikalą. Manęs ir kitų seniūnijos darbuotojų nepalaikė tie, su kuriais apie tai buvo kalbėta“, - savo poziciją tvirtai dėstė seniūnas.

Policijai moteris žinoma

Portale jonavosnaujienos.lt rašoma, kad Jonavos rajono policijos pareigūnai jau domisi šiais viešais raginimais aukoti. Jonavos r. policijos komisariato viršininkas Šarūnas Martinkėnas, išgirdęs moters pavardę, patvirtino, kad ši moteris jau seniai žinoma pareigūnams.

REKLAMA

Nors iki šiol dar negauta skundų dėl prašymo aukoti, žadėta tuo pasidomėti.

„Nežinau, ar šią situaciją bus galima traktuoti kaip sukčiavimą – prašyti aukoti niekas nedraudžia, bet pareigūnai patikrins informaciją.

Tiesą sakant, mane visada stebina daugelio žmonių naivumas ir patiklumas. Norėtųsi, kad jie daugiau pasidomėtų, kam aukoja ir dėl ko atiduoda savo pinigus. Žinoma, visada gaila nukentėjusio žmogaus, o dar jei jis yra mažametis“, – sakė Š. Martinkėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų