REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Neatlygintinos kraujo donorystės turas artėja į pabaigą (nuotr. Gamintojo)
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Neatlygintinos kraujo donorystės turas ir VšĮ „Nacionalinio kraujo centro komanda“ šiandien lankėsi Šalčininkų miesto šventėje - „Ir vėl ruduo, ir vėl Derliaus šventė“.

14

Neatlygintinos kraujo donorystės turas ir VšĮ „Nacionalinio kraujo centro komanda“ šiandien lankėsi Šalčininkų miesto šventėje - „Ir vėl ruduo, ir vėl Derliaus šventė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo pat ryto miestelėnai pasipuošę vaikštinėjo gatvėse, apžiūrinėjo gausų šių metų derlių pristatančias ūkininkų palapines ir gausiai pirko rudens gėrybes. Padovanoti kraujo bei išgelbėti kitų gyvybes norinčių netrūko. Žmonės kvietė vieni kitus atlikti gerą darbą ir už tai gauti karmos taškų. Donorus sveikino vietos politikai, Lietuvoje išrinkti Europos parlamento nariai.

REKLAMA

Kraujo padovanoti norėjo ir senučiukė moteris, kuri labai nuliūdo sužinojusi, kad to padaryti negalės. Kad galėtumėte būti kraujo donoru, turėtumėte žinoti, kad visa informacija – jūsų asmens duomenys, sveikatos būklė, kraujo tyrimų rezultatai – bus slapti ir viešai neskelbiami. Donorystę galima bet kada nutraukti. Donoro amžius turi būti nuo 18 iki 65, sverti žmogus turi ne mažiau kaip 50 kg, donorų negalima būti sergant diabetu arba onkologinėmis ligomis. Norint tapti kraujo donoru, reikia atvykti į VšĮ „Nacionalinis kraujo centras“ (daugiau informacijos www.kraujodonoryste.lt) bei turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Procedūra greita ir saugi.

REKLAMA
REKLAMA

Užpildžius donoro anketą, Jums reikės bendrauti su gydytoju, kuris įvertinęs donoro sveikatos būklę duos leidimą padovanoti kraujo. Reikia žinoti, kad atėjus dovanoti kraujo reikia nebūti vartojus alkoholinių gėrimų, būti nerūkius. Dieną prieš duodant kraujo, ar jo davus reikia vartoti daugiau skysčių (mineralinis vanduo, arbata, sultys). Taip pat nerekomenduojama valgyti riebaus arba aštraus maisto. Kraujo davimo dieną, nerekomenduojama turėti didelių fizinių krūvių.

„Būk čia dėl kitų. Duok kraujo. Dalinkis gyvenimu“ – taip skamba šių metų kraujo donorystės turo kvietimas, kurį skelbė Turo ambasadorius, visuomenės veikėjas G. Liaudanskas-Svaras. Turo renginiai prasidėję birželį baigsis kitą savaitę grandioziniu turo uždarymo koncertu rugsėjo 21 dieną Panevėžio CIDO arenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neatlygintinos kraujo donorystės turo 2018 uždarymo programa 2018 m. Rugsėjo 21 d.

16.00 val. koncertuos Jūratė Miliauskaitė kartu su senom dainom ir nauja programa 17.00 val. koncertuos MINO 18.00 val. Panevėžio krašto doronų apdovanojimai 18.30 val. koncertuos charizmatiškasis duetas FILTERED TOOLS.

Daugiau informacijos internete: www.kraujodonoryste.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų