REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip užauginti savarankišką ir savimi pasitikintį vaiką? Kaip suprasti atžalos poreikius? Kaip išmokti ne tik susikalbėti, bet ir išgirsti? Vienos sėkmingos vaikų auklėjimo formulės nėra, tačiau sėkmė dažnai priklauso ir nuo tėvų noro mokytis!

Kaip užauginti savarankišką ir savimi pasitikintį vaiką? Kaip suprasti atžalos poreikius? Kaip išmokti ne tik susikalbėti, bet ir išgirsti? Vienos sėkmingos vaikų auklėjimo formulės nėra, tačiau sėkmė dažnai priklauso ir nuo tėvų noro mokytis!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt, kasdien skaitytojus informuojantis apie tai, su kokiais sunkumais susiduria vaikus auginantys tėvai bei siekiantis padėti šeimoms spręsti kylančias problemas, kartu su leidykla „Šviesa“ kviečia užduoti kasdien kylančius klausimus.

REKLAMA

Profesionali pedagogų ir ugdymo specialistų komanda atsakys į jums aktualius klausimus, kaip pasirūpinti šiuolaikiniais vaikais.

Asta Blandė

Ilgametę patirtį sukaupusi vaikų ir paauglių psichologė, daugiau nei 20 metų dirbanti kartu su šeimomis, jaunimu ir savanoriais. Ji save apibūdina kaip nuolat ieškančią naujų idėjų ir iššūkių.

Psichologė tiki žmonėmis ir jų galimybėmis, nesvarbu, kokio amžiaus jie būtų.

„Mokykla ir mokymas(is) yra vieni svarbiausių žmogaus sveikatos variklių. Noriu parodyti kitiems, kad duodami ir dalydamiesi galime sukurti unikalią aplinką ir atrasti savo galias.“

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu galėtų duoti tik vieną patarimą tėvams... Auklėdami ir ugdydami pirmiausia vaikus matykite savo širdimi, pažinkite juos, vadovaukitės intuicija. Taip pat paskaitykite vieną kitą knygą ar straipsnį, nepamirškite pabendrauti su kitais tėvais.

Simonas Šabanovas

Simonas, visuomenei geriausiai žinomas kaip 2017 m. Lietuvos metų mokytojas, yra socialinių mokslų daktaras ir švietimo naujovėmis aktyviai besidomintis ugdymo specialistas.

Pedagogo gyvenimo aprašymas išties platus, tačiau pats Simonas save apibūdina kaip paprastą, bendraujantį ir bendradarbiaujantį mokytoją, ugdymo specialistą, kuris skatina į švietimą Lietuvoje žvelgti pozityviau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Švietimas – mano pašaukimas. Jau nuo mokyklos laikų galvojau, kad galiu dirbti šioje srityje – tai mane tiesiog traukė.

Pasirinkimą sustiprino ir užsienio universitetuose įgyta patirtis, ir darbo pradžia, kai supratau, kad galiu pasidalyti žiniomis ir jas pritaikyti bendruomenėje.“

Jeigu galėtų duoti tik vieną patarimą tėvams... Būkite pozityvūs, bendraukite ir kalbėkite su vaikais, bet turėkite aiškias taisykles, kurių turite laikytis visi, ne tik vaikai.

Rūta Kuodienė

Septynerius metus aktyviai švietimo srityje dirbanti Rūta šiuo metu yra skandinaviško ugdymo kryptį įgyvendinančios mokyklos „Šiaurės Licėjaus“ ugdymo vadovė ir pradinių klasių mokytoja.

REKLAMA

Nestandartinius ugdymo metodus taikanti pedagogė save vaidina tikra optimiste, kuri bet kokioje gyvenimo situacijoje bando rasti šviesiąją pusę.

„Kai dirbi su vaikais, žinai, kad niekada nebus dviejų vienodų dienų. Tuo mokytojo profesija ir nuostabi – kiekviena diena yra tarsi naujų iššūkių kupinas nuotykis.“

Jeigu galėtų duoti tik vieną patarimą tėvams... Būkite su vaikais. Kartais užtenka tik penkių kokybiškų minučių. Apkabinkite, pasakykite, kad mylite ar pasiilgote, tiesiog pabūkite kartu. Savo vaikams esame visas pasaulis.

--- 

Dėmesio: jums tereikia užpildyti žemiau esančią formą su klausimu, kuris gali likti anonimiškas, o specialistai jums pateiks išsamų atsakymą. Klausimo formoje galite nurodyti, kurio konkrečiai specialisto atsakymą norite išgirsti. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų