REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinėje nuotraukoje matoma moteris – 37-erių metų vilnietė Neringa Zarembaitė-Minkovskienė. Ji ilga laiką kovojo su smegenų augliu, bet, deja, šių metų birželio mėnesį moteris kovą pralaimėjo. Tačiau šiandien pagalba ir žmonių parama reikalinga be mamos likusiam 11-mečiui berniukui.

Pagrindinėje nuotraukoje matoma moteris – 37-erių metų vilnietė Neringa Zarembaitė-Minkovskienė. Ji ilga laiką kovojo su smegenų augliu, bet, deja, šių metų birželio mėnesį moteris kovą pralaimėjo. Tačiau šiandien pagalba ir žmonių parama reikalinga be mamos likusiam 11-mečiui berniukui.

REKLAMA

Lapkričio 18-ąją vilnietei N. Zarembaitei-Minkovskienei būtų sukakę 38-eri, tačiau vos prieš tris mėnesius moteris pralaimėjo kovą su itin klastinga liga.

Be mamos likusiu 11-mečiu Kevinu rūpinasi moters mama Marijona, tačiau berniukui kartu su močiute reikalinga aplinkinių parama.

Ligą išdavė epilepsijos priepuolis

Pirmą kartą vėžio diagnozę N. Zarembaitė-Minkovskienė išgirdo, kai jos sūnui Kevinui buvo vos vieneri. Būtent ištikęs epilepsijos priepuolis išdavė šią klastingą ligą.

Tuomet po vizito pas neurologę, moteriai buvo patarta išsimiegoti ir pailsėti. Tačiau moteriai sukėlė įtarimų jos pačios sveikata, todėl ji nuskubėjo atlikti mokamus tyrimus. Šie parodė kelias spaudžiamas vietas kraujagyslėse, o kompiuterinė tomografija atskleidė tiesą – moters smegenyse yra auglys.

REKLAMA
REKLAMA

Dar tą pačią žiemą moteriai buvo atlikta pirma galvos operacija, o medikai tikino, kad moteris turi visas galimybes pasveikti. Tačiau išoperuoti viso smegenų auglio medikams tą kartą nepavyko.

REKLAMA

Pašalino visą auglį

Po operacijos N. Zarembaitės-Minkovskienės laukė dar skaudesnė ateitis – epilepsijos priepuoliai ėmė kartotis, o likusi auglio dalis vis augo. Moteriai buvo taikytos radioterapijos. Antrosios operacijos metu medikams pavyko pašalinti visą smegenų auglį.

Vėliau moters gyvenime įsivyravo ramybė – moteris rūpinosi savo sūneliu, sveikata nesiskundė ir reguliariai tikrinosi pas medikus. Atlikti kontroliniai smegenų tyrimai nerodydavo jokių blogų pokyčių.

Tačiau 2016-aisiais metais N. Zarembaitės-Minkovskienės gyvenimas vėl ėmė slysti iš po kojų. Atlikus tyrimus, medikai pastebėjo kontrasto kaupimą, o tai reiškė, kad ima atsirasti naviko užuomazgos.

REKLAMA
REKLAMA

Vėžys žaibiškai išplito

Dabar tv3.lt portalui susisiekus su Neringos mama Marijona, moteris papasakojo, kad atsinaujinęs vėžys jos dukrai smogė labai greitai ir, deja, jau nieko padaryti nebebuvo galima. Vėžys žaibiškai išplito į kitus organus.

„Vėžys nuėjo į kaulus, stuburo smegenis, susidarė metastazės. Neringą taip suparalyžiavo, kad ji negalėjo net kalbėti. Negalėjome pasikalbėti drauge su ja, viskas liko tik prisiminimuose... O vėliau ji labai greitai nustojo vaikščioti, judinti rankas... Viskas vyko labai greitai“, – skaudžius prisiminimus pasakoja be dukters likusi moteris.

Berniuku rūpinasi močiutė

Vilniuje N. Zarembaitė-Minkovskienė bute buvo įsikūrusi drauge su savo sūnumi Kevinu. Berniuko tėvas nesirūpino juo nuo pat gimimo, o net ir moteriai sunkiai susirgus į šeimą jis vis dėlto nebegrįžo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Todėl dabar vienuolikmečiu berniuku rūpinasi ne kas kitas, o Neringos mama Marijona. Paklausus, ar moteriai nekyla sveikatos problemų ar rūpesčių besirūpinant vienai anūku, moteris tik šypteli:

„Aš pensininkė... Kaip nors pati su savo sveikata susitvarkysiu. Yra kaip yra, kito pasirinkimo juk nėra“.

Marijona su anūku šiuo metu gyvena Neringos bute, kadangi berniukui tai yra tikrieji namai, o ir mokykla visai netoli. Moteris kuklinasi ir tikina, kad išgyventi jie gali, tčiau pamažu ima pasakoti, kad galbūt finansinė parama jiems abiems tikrai praverstų.

Svajonė – kompiuteris

„Neseniai nupirkome Kevinui kėdę, nes senoji buvo jau tikrai suplyšusi. Kai Neringa sunkiai sirgo, ji jau nebegalėjo taip rūpintis namais, o ir pinigų nebebuvo tiek daug, todėl dabar atrodo, kad čia jau reiktų keisti daug daiktų. Taip pat labai padeda ir likęs Neringos draugas. Jis langus išvalo, remontą kosmetinį padarė“, – tikina moteris.

REKLAMA

Rugsėjo 4-ąją Kevinas atšventė savo vienuoliktąjį gimtadienį. Deja, šalia jo mylinčios mamos jau nebebuvo. Kevino močiutė Marijona nedrąsiai prasitaria, kad berniukas ypač svajoja apie kompiuterį, kadangi daugelis jo draugų tokią jau kasdienine priemone tapusią technologiją turi.

„Kevinas labai svajoja apie kompiuterį. Norime pabandyti surinkti pinigėlius ir išpildyti jo šį norą. Po vaiko gimtadienio turime nedideles santaupas, tačiau kompiuteris yra sena jo svajonė“, – kukliai kalba moteris.

Jeigu ir jūs norite prisidėti prie Kevino svajonės bei paremti be mamos likusį vienuolikmetį, tai galite padaryti šiuo būdu: Marijona-Zofija Zarembienė, Sąskaitos numeris: LT 114010049500264380

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų