REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Pilvas (nuotr. 123rf.com)

Jei esate vyresnės nei 40 metų, galbūt pastebėjote, kad svoris auga daug greičiau nei krenta, o sulieknėti sunkiau nei anksčiau.

42

Jei esate vyresnės nei 40 metų, galbūt pastebėjote, kad svoris auga daug greičiau nei krenta, o sulieknėti sunkiau nei anksčiau.

REKLAMA

Jūsų mitybos įpročiai, hormonai, ir kaip jūsų kūnas kaupia riebalus, visa tai gali lemti, dėl ko taip sudėtinga sulieknėti. Tačiau keletas „WebMD“ atskleistų paprastų žingsnių gali jums padėti.

 

Valgykite kuo daugiau daržovių ir vaisių

Stenkitės prie kiekvieno patiekalo rinktis šviežių salotų ar daržovių garnyrą. Šie produktai paprastai turi daugiau maistinių medžiagų ir mažiau riebalų ar kalorijų nei mėsa, pieno produktai ar grūdai. Švieži vaisiai, tokie kaip obuoliai ir uogos, taip pat yra puikūs vietoj didelio kiekio riebalų ar cukraus užkandžių.

Nepraleiskite pusryčių

Ekspertai rekomenduoja rinktis sveikus pusryčius, pavyzdžiui, avižinius dribsnius arba kruopas su vaisiais. Tai gali padėti pažaboti ryto badą, kuris veda jus prie persivalgymo per pietus. Mažos porcijos ar užkandžiai kas kelias valandas gali išlaikyti jūsų skrandį ramų visą dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Mažiau valgykite naktį

Jei daugiausiai dienos kalorijų pasisavinate pietų metu, taip galite prarasti daugiau svorio nei tuo atveju, jei prisivalgysite vėlai vakare. Bet pats svarbiausias dalykas vis dar yra tai, ką valgote, o ne kada.

REKLAMA

Gaminkite sveikai 

Iš to, kaip ruošiate maistą galite gauti daug papildomų riebalų ir kalorijų. Užuot kepdami maistą aliejuje ar svieste bandykite kepti grilyje ar orkaitėje, virti garuose ar vandenyje. Taip pat tai yra geras patarimas, ką rinktis restoranuose: praleiskit kepamus aliejuje patiekalus su daug padažo. 

Mažinkite kalorijas

Vyresnio amžiaus moterys linkusios būti mažiau aktyvios, todėl reiktų sumažinti kalorijų kiekį per dieną. Norint numesti svorį, jums gali tekti dar labiau sumažinti savo kalorijas. Mažesnės porcijos ir jūsų kalorijų stebėjimas su maisto dienoraščiu ar programa gali padėti jums greičiau atsikratyti nepageidaujamų kilogramų.

REKLAMA
REKLAMA

Stebėkite save

Kai esate užsiėmusi darbais, vaikais ir gyvenimu, galite būti linkusios nejučiomis pagriebti jums po ranką pasitaikiusi kaloringą užkandį. Taip jūs greičiausiai persivalgysite ir vėl būsite alkana, jei nesusikoncentruosite į tai, ką valgote. Stenkitės valgyti ne prie televizoriaus ar kompiuterio, turite matyti, tai, ką valgote.

Atsisakykite saldžių gėrimų

Jei geriate cukrumi saldintą kavą, arbatą, gaiviuosius gėrimus ar energetinius gėrimus, pradėkite gerti vandenį ar kalorijų neturintį gėrimą. Jūsų gėrimų sudėtyje yra daug pridėtinio cukraus, dėl kurio galite priaugti svorio ir padidinti diabeto riziką.

Mažinkite alkoholinius gėrimus

Viename alaus bokale ar stiklinėje vyno yra apie 150 kalorijų.  Be to, alkoholis gali sukelti alkį, todėl, kai geriate imate daugiau valgyti.

Mažiau stresuokite

Stresas gali labiau apsunkinti mitybą ir sunkiau suskaidyti riebalus. Pabandykite joga, giliai kvėpuoti, medituoti, vaikščioti ar skaityti gerą knygą. Kiekvienam atsipalaiduoti pavyksta skirtingai, todėl atraskite savo būdą.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų