REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Ligoninė (nuotr. 123rf.com)

Prostatos vėžio simptomai – dažnas šlapinimasis ir kraujas sėkloje. Tačiau ankstyvą įspėjamąjį ženklą gali atskleisti ir plaukai, rašoma dailystar.co.uk.

11

Prostatos vėžio simptomai – dažnas šlapinimasis ir kraujas sėkloje. Tačiau ankstyvą įspėjamąjį ženklą gali atskleisti ir plaukai, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Prostatos vėžys – dažniausiai vyrams pasitaikanti vėžio forma. Cancerresearchuk.org duomenimis, Didžiojoje Britanijoje prostatos vėžys kasmet diagnozuojamas 47 000 vyrų. Tai reiškia, kad prostatos vėžiu per gyvenimą suserga vienas iš aštuonių vyrų.

Dažniausiai prostatos vėžiu suserga vyresni nei 50 metų vyrai, o su amžiumi rizika didėja.

Ši liga paveikia nedidelę vyrų papilvėje esančią liauką, kuri yra atsakinga už tiršto balto skysčio, kuris maišomas su sperma, gamybą.

Vidutinis vyrų amžius, kuriuo dažniausiai diagnozuojamas prostatos vėžys, yra nuo 65 iki 69 metų. Vis dėlto, prostatos vėžys gresia ir jaunesniems nei penkiasdešimties. Prognozuojama, kad liga sergančiųjų procentas didžiojoje Britanijoje ik 2035 metų augs 12%.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kokia ši liga paplitusi, daugelis nežino, kokių simptomų laukti.

Šis mėnuo paskelbtas Mėlynuoju Rugsėju – tai Prostatos vėžio asociacijos organizuojama kampanija, kuria siekiama didinti sąmoningumą apie prostatos vėžį.

REKLAMA

Mokslininkai teigia, kad vienas iš prostatos vėžio ankstyvų ženklų yra plikimas.

Pasirodo, kad vyrai, kurie pradeda plikti jau 20 metų amžiaus, du kartus dažniau suserga prostatos vėžiu – tai paaiškėjo po Europos „Georges Pompidou“ ligoninės Paryžiuje, Prancūzijoje atlikto tyrimo.

Ryšys tarp šių dviejų dalykų slypi androgenuose – hormonuose, kurie yra siejami tiek su vyrų plikimu, tiek su prostatos vėžiu.

„Androgenai vaidina svarbų vaidmenį tiek adrogeninės alopecijos, žinomos kaip vyrų plikimas, atvejais, tiek prostatos vėžio atvejais.“ – atskleidė mokslininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tai dar nereiškia, kad visi vyrai, kurie jauni pradeda plikti, susirgs prostatos vėžiu.

Štai septyni prostatos vėžio simptomai:

1. Dažnesnis poreikis šlapintis, ypatingai naktį. 2. Poreikis tuoj pat eiti į tualetą. 3. Sunkumas pradėti šlapintis (abejojimas) 4. Sunkumas šlapinantis arba itin ilgai trunkantis šlapinimasis 5. Silpna šlapimo srovė 6. Jausmas, kad šlapimo pūslė nėra iki galo tuščia. 7. Kraujas šlapime ar sėkloje

Parodykite savo artimiems vyrams, kad jie Jums brangūs!

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų