REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsivaizduokite situaciją, kai vieną rytą, atsikėlus pastebite, kad jūsų namuose neveikia elektros lemputės. Žinoma, kuo greičiau kreipsitės į elektrikus, kurie sutvarkytų šią bėdą jūsų namuose. Tačiau vilnietė Gintarė, sulaukusi elektrikų vizito liko nustebinta ne jų darbu, o bendravimo manieromis.

Įsivaizduokite situaciją, kai vieną rytą, atsikėlus pastebite, kad jūsų namuose neveikia elektros lemputės. Žinoma, kuo greičiau kreipsitės į elektrikus, kurie sutvarkytų šią bėdą jūsų namuose. Tačiau vilnietė Gintarė, sulaukusi elektrikų vizito liko nustebinta ne jų darbu, o bendravimo manieromis.

REKLAMA

tv3.lt portalas sulaukė skaitytojos vilnietės Gintarės laiško, kuriuo moteris siekia atkreipti dėmesį į vyrų bendravimą su moterimis. Pateikiame jos laišką žemiau:

Vieną rytą mano namuose nutiko bėda. Atsibudusi pamačiau, kad neveikia visa eilė svetainės lempučių. Kadangi nežinojau sostinėje kokybiškai dirbančių elektrikų, nutariau numerio pasiklausti draugės. Kaip tik ji neseniai buvo kreipusis į šiuos vyrus, o pasak jos, jie darbus atlieka greitai ir kokybiškai.

Kadangi visą savaitę atostogavau, nusprendžiau paskutinę atostogų dieną susitvarkyti namus bei spintą, kuriai neturėdavau laiko dirbdama. Nusprendžiau, kad ši diena būtų labai patogi ir elektrikų vizitui. 

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekus su elektrikais, juos patikinau, kad tą dieną jie gali atvažiuoti bet kuriuo jiems patogiu laiku, nes visą dieną būsiu namuose. Nežinau, ar būtent dėl to aš jiems pasirodžiau kaip nusivylusi namų šeimininkė, nors jei taip ir atrodytų – ne jiems spręsti, aš visą dieną būnu namuose, auginu vaikus ar tiesiog dirbu iš namų laisvu grafiku.

REKLAMA

Atvažiavus elektrikams, jau iš pat pradžių teko šypseną palikti giliai prisiminimuose. „Nesimauk tų batų, juk išsiplaus“, – patarė vienas iš elektrikų kitam.

Man niekada nepatiko darbininkai, kuriems batų nusiavimas tarpduryje prilygsta neįmanomos misijos įveikimui, tačiau nurijus šį kartėlį, tik pagalvojau, kad galbūt vyrai labai skuba į kitą objektą.

Kadangi namuose buvau viena, o butas yra nuomojamas, todėl natūralu, kad namuose neturiu tokių priemonių, kaip, pavyzdžiui, kopėčios. Tačiau elektrikams ir tai užkliuvo, kaip gi galima neturėti kopėčių nuomojame bute!

REKLAMA
REKLAMA

„Tai iš karto galėjote pasakyti, kad neturite kopėčių. Ką čia mums du kartus vaikščioti pirmyn atgal“, – patikino vienas iš jų.

Apžiūrėjus visus galimus gedimus, vyrai nusprendė, kad teks nuvažiuoti į parduotuvę nusipirkti reikiamą detalę ir tuomet grįžti atgal. Galbūt viskas ir būtų taip pasibaigę, tačiau išlydėjus darbininkus pro duris, sulaukiau gana pribloškiančios citatos: „Tai va, jūs čia turite visą dieną laisvą, galėsite prasivalyti dulkes mūsų sukeltas“.

Atrodytų, kad Sovietiniai laikai ir suvokimas, jog namuose moteris skirta tik indams plauti bei grindis valyti, jau seniai turėtų būti išgaravęs iš visų pasąmonės, tačiau pasirodo, kad Lietuvoje gyvenančioms moterims lygių teisių ir pagarbos iš vyrų dar teks ilgokai palaukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Elektrikams išvažiavus pirkti reikiamos detalės, su šypsena balse paskambinau savo draugei ir papasakojau, kokį „nuostabų" vaidmenį man priskyrė šie darbininkai ir nusijuokiau, kad tikriausiai jų šeimoje moterys yra skirtos tik namų darbams atlikti.

Nors galvojau, kad visą šį nutikimą praleisiu pro ausis ir geriau pasidžiaugsiu sutvarkytomis elektros lemputėmis, vis dėlto tai nebuvo viso pasirodymo pabaiga.

Grįžus darbininkams ir pabaigus reikalingus darbus, vienas iš jų tik džiaugsmingai tekštelėjo prieš išeidamas: „Oi, pridarėm jums čia netvarkos. Bet smagu, turėsite ką veikti visą dieną“.

Manau, tokios situacijos parodo, kad Lietuvoje vis dar yra vyrų, kuriems atrodo normalu tokiais žodžiais kalbėtis su moterimis bei „linksmai“ pokštauti iš jų darbų.

O jeigu aš būčiau vieniša mama, dirbanti namuose? Net jeigu ir būčiau namų šeimininkė, ar tai mane paverstų „nieko neveikiančią per dienas“ nusivylusia moterimi, kuri tik ir laukia jai teikiamų darbų?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų