REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Obuolių pyragas su razinomis, migdolais ir medaus užpilu. Būtent tokį siūlome jums išmėginti šį rudens savaitgalį. 

Obuolių pyragas su razinomis, migdolais ir medaus užpilu. Būtent tokį siūlome jums išmėginti šį rudens savaitgalį. 

REKLAMA

26 cm. apvaliai formai reikės:

Pagrindui:

1 kiaušinis, 100 gr. cukraus, 50 gr. šalto sviesto, 200 gr. miltų, 1 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelis druskos

Įdarui:

600-700 gr. kubeliais pjaustytų obuolių, 100 gr. razinų Arimex, 20 gr. sviesto, 50 gr. rudojo cukraus (arba pagal skonį, priklausomai nuo obuolių rūgštumo), 20 gr. krakmolo, 40 ml. vandens, 30 gr. migdolų plokštelių, 2 v.š. citrinos sulčių

Medaus užpilui:

70 gr. rudojo cukraus, 15 gr. sviesto, 2 v.š. medaus, 35 ml. pieno

Pagrindas. Kiaušinį išplakame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, sudedame supjaustytą sviestą ir triname rankomis, kol gausime trupinius. Supilame kiaušinius, užminkome tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame 30 min. į šaldytuvą.

Įdaras. Į puodą beriame obuolius, razinas, sviestą, cukrų ir citrinos sultis. Maišydami ant nedidelės ugnies pakaitiname viską 10 min. Krakmolą ištirpiname vandenyje ir supilame į obuolių masę. Nukeliame nuo viryklės. Kepimo formą ištepame riebalais, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Dugną keliose vietose subadome šakute. Dedame įdarą, ant viršaus užbarstome migdolus.

REKLAMA
REKLAMA

Užpilas. Visus produktus dedame į puodą, pakaitiname iki užvirimo, sumažiname ugnį, paverdame kelias minutes ir užpilame ant obuolių.

Pyragą kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min, kol viršus gražiai parusta. Pyragą visiškai atvėsiname (bent 2-3 val.) Skanaus!

Recepto šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.com/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų