REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Už vaiką liepė sumokėti pilną bilieto kainą (nuotr. asm. archyvo)

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi Viktorija L., kurią papiktino kelionė tarpmiestiniu autobusu. Prieš kelias dienas su trimečiu sūneliu ji vyko iš Vilniaus į Tauragę. 

3

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi Viktorija L., kurią papiktino kelionė tarpmiestiniu autobusu. Prieš kelias dienas su trimečiu sūneliu ji vyko iš Vilniaus į Tauragę. 

REKLAMA

Autobuso vairuotojas liepė moteriai už trimetį vaiką mokėti pilną bilieto kainą, mat moteris neturėjo vaiko amžių įrodančio dokumento. 

Viskas įvyko vieną dieną, kai moteris su vaiku vyko keleivių pervežimo bendrovei „Tolimojo keleivinio transporto kompanija“ (TOKS) priklausančiu autobusu. 

Kai moteris įlipo į autobusą, vairuotojas paprašė vaiko dokumentų. Būtent tada ir prasidėjo tai, ko iki šiol negali pamiršti Viktorija.  „Kai manęs paprašė pateikti vaiko dokumentą, aš pasakiau, kad jo neturiu.

Tada man vairuotojas atšovė, kad turėsiu mokėti pilną kainą už vaiką. Paaiškinau jam, kad vaikas yra trimetis ir tai akivaizdžiai matyti vien pažiūrėjus į jį“, - pykčio neslėpė moteris. 

REKLAMA
REKLAMA

Tada, pasak pašnekovės, į pokalbį įsiliejo net ir kiti autobuso keleiviai. „Jie ėmė sakyti, kad vaikas iš tiesų mažas ir jam tikrai nėra septynerių, tačiau vairuotojas laikėsi savo sakydamas, kad toks yra įstatymas ir jis privalo jo laikytis“, - prisiminė Viktorija. 

REKLAMA

Ji piktinosi, kad vairuotojas neparodė toje situacijoje žmoniškumo ir negalėjo patikėti, kad vaikas iš tiesų yra trimetis, kas buvo akivaizdu vien į jį pažvelgus. 

Privalo laikytis įstatymų

Bendrovės TOKS Eismo skyriaus vadovas Tomas Tirilis apgailestavo dėl keleivės patirtų nepatogumų, tačiau patikino, kad keleivinių autobusų vairuotojai šioje situacijoje neturi pasirinkimo ir privalo laikytis įstatymuose įtvirtintų reikalavimų. 

Šiuo metu galiojančiame Transporto lengvatų įstatyme numatyta, kad su kiekvienu suaugusiuoju gali nemokamai keliauti du iki 7 metų amžiaus vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau susisiekimo ministro įsakymu patvirtintos keleivių ir bagažo vežimo kelių transportu taisyklės taip pat nurodo, kad norėdamas pasinaudoti šia lengvata, keleivis privalo pateikti vaiko amžių patvirtinantį ir galiojantį dokumentą.

Supranta apmaudą

Pagal dabartinį reguliavimą, transporto įmonėms draudžiama vežti keleivius be bilieto arba įsigijusius bilietus su aukščiau minima lengvata, tačiau nepateikusius reikiamų dokumentų, patvirtinančių teisę į lengvatą.

Tokiu būdu vairuotojai negali elgtis nesuderinamai su įstatymais – net jeigu vaiko amžius yra akivaizdus, turi būti pateiktas jį įrodantis originalus dokumentas.

Lietuvos transporto saugos administracija reguliariai tikrina keleivinio transporto įmones ir griežtai baudžia už šių taisyklių nepaisymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Todėl perkant bilietą su nuolaida tiek fiziniuose, tiek interneto pardavimo taškuose keleiviams primenama kelionės metu turėti vaiko amžių patvirtinantį dokumentą, o įlipant į autobusą prašoma jį parodyti.

Žmogiškai suprantame keleivės apmaudą ir pasipiktinimą dėl dabartinio vežėjų veiklos reglamentavimo. Šiuo metu dedame visas pastangas bendraudami su įstatymų leidėjais, kad ši problema būtų greičiau išspręsta visų keleivių patogumo nauda

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų