REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Adomėliui padėti gali tik reabilitacija (nuotr. asm. archyvo)

Kaunietė Milena Mickevičienė kūdikio susilaukė prieš beveik trejus metus. Susilaukę kūdikio, deja, šeima patyrė nemenką išbandymų pliūpsnį.

11

Kaunietė Milena Mickevičienė kūdikio susilaukė prieš beveik trejus metus. Susilaukę kūdikio, deja, šeima patyrė nemenką išbandymų pliūpsnį.

REKLAMA

Praėjus vos parai po gimdymo tėvai sužinojo, kad mažylis negali matyti dėl persistuojančio pirminio hiperplastinio stiklakūnio akytėse.

Gydė užsienyje

Lietuvos medikai, įvertinę Adomėlio būklę, nesiryžo jo operuoti, todėl berniukas su šeima buvo siunčiamas į Vokietiją.

Būtent ten garsiausi šalies medikai atliko sudėtingas operacijas, kurios padėjo mažyliui pagaliau pamatyti mamą, tėtį ir jį supantį pasaulį. Vėliau mažylis buvo gydomas ne tik Vokietijoje, bet ir Šveicarijoje, kol pagaliau jis praregėjo.

Dabar, praėjus kuriam laikui po operacijų, Adomėlio mama Milena ryžosi prašyti pagalbos. Nors ji prisipažįsta, kad pagalbos prašyti labai sunku, dėl savo sūnaus ji šiuo metu yra pasiryžusi viskam.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip jau nutinka gyvenime, kad likimas mums atsiunčia daug dovanų. Vieniems jos būna paprastos, o kitiems – ypatingos.

Kaip jau žinote, su vyru gavome ypatingą dovaną, vardu Adomėlis. Džiaugiamės juo ir dideliais kasdieniais pasiekimais, kurie mums, beveik trejus metus, prilygsta stebuklui“, - jaudinančiu balsu prakalbo Milena.

REKLAMA

Mama prašo pagalbos

Nors mažylis praregėjo ir pagaliau gali žiūrėti į savo mamą, atsirado kitų problemų, su kuriomis kasdien susiduria Adomėlio šeima.

„Labai laukiau, kada Adomėlis pradės vaikščioti. Jis pradėjo. Vėliau, nei visi vaikai, tačiau jis jau vaikšto. Tik vaikšto, deja, ne taip, kaip reikia.

Apsilankius pas ortopedę ji pasakė, kad Adomėlis šiuo metu neturi eisenos dėl akyčių problemų, todėl būtina kasdien intensyviai dirbti lavinant eiseną“, - aiškino kaunietė.

Aštuonis mėnesius šeima lankosi pas kineziterapeutus, poliklinikoje gauna mankštas, tačiau jokių sanatorijų ir reabilitacijų iki šiol nėra gavę. „Mums vis sakydavo, kad jis per mažas mankštoms ir reabilitacijai, todėl eidavome privačiai“, - prasitarė mama.

REKLAMA
REKLAMA

Svajoja apie gydymą svetur

Labiausiai šiuo metu Adomėlio mama trokšta pastatyti sūnų ant kojų ir kreiptis į reabilitacijos centrus, kuriuose dirba kineziterapeutai, galintys padėti berniukui.

„Adomui greitai trys metai ir atpalaiduoti tik vienos kojytės raumenukai, o eisenos kaip nėra, taip nėra. Nusprendėme kreiptis į užsienio reabilitacijos centrus.

Gavome atsakymus, kad Adomui yra būtina intensyvi reabilitacija, kuri gali būti suteikta Slovakijoje, reabilitacijos centre „Adeli“. Tikiu, kad tai gali padėti“, - prisipažino berniuko mama.

Paramos Adomėliui rekvizitai: Milena Mickevičienė. AB Swedbank LT 707 3000 10095 176263 Banko kodas 73000 SWIFT kodas HABALT22 Mokėjimo paskirtis: parama Adomėliui paypal: [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų