REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Rudens pramogos (nuotr. 123rf.com)

Tradiciniai užsiėmimai – obuolių rinkimas ar moliūgų skobimas – kišenės tikrai neištuštins. Prasidėjus naujiems mokslo metams, mūsų laukia vėsūs ir spalvingi rudens mėnesiai.

11

Tradiciniai užsiėmimai – obuolių rinkimas ar moliūgų skobimas – kišenės tikrai neištuštins. Prasidėjus naujiems mokslo metams, mūsų laukia vėsūs ir spalvingi rudens mėnesiai.

REKLAMA

Štai penkios idėjos, ką visai šeimai kartu veikti vėsiais rudens savaitgaliais - kad vėjas švilpautų tik lauke, o ne piniginėje, pateikiamos portale usnews.com.

Išeikite į rudenišką žygi pasigrožėti spalvotais lapais. Kai tik medžiai nusidažo rudeniškomis spalvomis, kartu su šeima leiskitės į žygį pasigrožėti spalvotais lapais.

Vėsus rudens oras, nuostabūs medžių atspalviai ir jų šiugždėjimas po kojomis rudens žygiams suteikia ypatingą jausmą – tokio nerasite jokiu kitu metų laiku. Ant pečių užsimetę kuprinę, prisirinkite spalvotų lapų, kankorėžių ir kitų grožybių – jų gali prireikti kitiems toliau išvardintiems užsiėmimams.

Pasidarykite rankų darbo papuošimų namams. Jei jau buvote išėję į rudenišką žygį ir prisirinkote krūvą spalvotų lapų, kankorėžių ir kitų grožybių, turite viską, ko jums reikės namams rudeniškai papuošti.

REKLAMA
REKLAMA

Sumeskite kankorėžius į permatomą dubenį, o viršuje suriškite lapų puokštelę – štai jums puiki stalo dekoracija. Arba keletą lapų prilipdykite prie langų – namuose kaip mat įsivyraus jauki rudeniška atmosfera.

REKLAMA

Eikite rinkti obuolių ir iš jų pasigaminkite ką nors skanaus. Pirmą dienos pusę praleiskite rinkdami obuolius sode. Tuomet parsineškite juos namo ir pasigaminkite ką nors gardaus – obuolių tešloje, obuolių pyragą arba obuolių sidro – o gal net visus tris?

Supjaustykite obuolius gabalėliais ir valgykite kartu su dribsniais arba pasigaminkite obuolių tyrę, kurią galėsite naudoti kaip padažą. Pasirinkimų – begalė: obuolius galite naudoti daugeliui įvairiausių receptų visą rudenį, ar net dar ilgiau (taip pat juos galite užšaldyti!).

Sugrėbstykite lapus, o tada šokinėkite lapų pusnyje. Jei turite kiemą, kuris rudenį nukloja lapai, jų grėbstymas nebūtinai turi būti nemaloni prievolė. Į pagalbą pasiimkite vaikus. Visi kartu padarykite didžiulę lapų šūsnį, o tuometvisi kartu kriskite į ją.

REKLAMA
REKLAMA

Jei lapų iš tiesų reikia atsikratyti, sudėkite juos į maišus arba sugalvokite, ką dar su jais būtų galima nuveikti.

Nusiskinkite ir išskobkite moliūgą. Paprasto moliūgo perdarymas į vaiduoklišką lempą – tikra rudens tradicija. Nupjaukite moliūgo viršų, išskobkite vidų, išpjaustykite veidą priekyje ir vidun įstatykite žvakę ar nedidelę lemputę – vaikams tai be galo daug džiaugsmo teikiantis užsiėmimas.

Tuo galite užsiimti visą dieną – pirma išsirinkite moliūgą, jį nuplaukite, tuomet prisigalvokite visokiausių veidelių ir formų. Jei nepasižymite ypatingais meniniais sugebėjimais, formų galite pasieiškoti internete.

Rudens savaitgaliai – puiki proga daugiau laiko praleisti vykdant šeimos projektus sveikatai naudingus užsiėmimus. Kad ir kurį pasirinktumėte, svarbiausia – kartu praleistas laikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų