REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Motina demonstravo meilę vaikams (nuotr. asm. archyvo)

Penktadienio rytą Lietuvą apskriejo siaubingas vaizdo įrašas – užfiksuota, kaip savo namų kieme ir kambariuose motina muša savo mažamečius vaikus, talžo juos ir taip sukelia fizinį skausmą. Veiksmas vyksta Pakruojo rajone, Šukionių kaime.

20

Penktadienio rytą Lietuvą apskriejo siaubingas vaizdo įrašas – užfiksuota, kaip savo namų kieme ir kambariuose motina muša savo mažamečius vaikus, talžo juos ir taip sukelia fizinį skausmą. Veiksmas vyksta Pakruojo rajone, Šukionių kaime.

REKLAMA

Mušamų vaikų motina viešai, socialiniame tinkle, nevengia demonstruoti meilės savo vaikams, dalijasi jų nuotraukomis. Deja, realybė gerokai skiriasi nuo įamžintų akimirkų: mažamečiai namuose yra trankomi, daužomi, pravardžiuojami, žeminami ir engiami.

Viename vaizdo įraše matyti, kaip moteris smūgiuoja į mažą lovoje gulintį vaiką, moteris tranko vaiko galvą, rėkia ant jo.

Mažylis rankomis dengiasi veidą ir iš baimės susigūžia.

Kitame vaizdo įraše moteris spardo ir kumščiuoja mažametį berniuką, rėkdama jam: „Tu p**are šiandien važiuosi pas tėvą, supratai?!“ Vaikas isteriškai verkia.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip aiškėja, moteris yra net keturių vaikų mama. Vaikų teisių apsaugos specialistai tv3.lt patvirtino, kad moteris dar 2009 metais buvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą.

REKLAMA

Realybė socialiniame tinkle

Moteris, kuri socialiniame tinkle nerašo nei savo tikro vardo, nei pavardės, dalijasi daugybe nuotraukų. Jose matyti ji pati, jos draugas bei trys mažesni vaikai: berniukai dvynukai ir mažametė mergaitė.. Ketvirto, vyriausiojo, nėra. 

Šis atvejis primena praėjusiais metais namuose uždaužyto Matuko atvejį: tada motina su patėviu namuose kankino mažylį iki mirties, nors jų feisbuke esančios nuotraukose mirgėjo gražiausios emocijos.

Pakruojo rajono atveju - situacija labai panaši. Motina dalijasi vaikų nuotraukomis ir švelniais prierašais apie juos. Viename mergaitę vadina gražuoliuke, prie kitos nuotraukos giriasi su vaikais vyksianti į kitus Lietuvos miestus.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat ji dalijasi nuotraukomis iš parduotuvių, lauko. Yra užfiksuoti ir miegantys vaikai.  

Išperka savo kaltę

Tai dar kartą tik įrodo, kad socialiniuose tinkluose demonstruojama meilė ir šiluma nėra tikrojo gyvenimo atspindys, o tik iliuzijų pasaulis.

Tai patvirtina tv3.lt kalbintas vaikų psichiatras Linas Slušnys. Jo teigimu, socialiniai tinklai tėra iliuzijų pasaulis, kuriame žmonės nori pasirodyti gerokai geresni, protingesni, meilesni ar gražesni. 

„Žinoma, yra daugybė žmonių, kurie demonstruoja meilę, vaikus, šeimą dėl to, kad nori pasidalinti gėriu su giminaičiais ar draugais, tačiau šis atvejis, apie kurį kalbame, grečiausiai yra tai, jog smurtaujanti motina nori išpirkti savo kaltę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinote, yra nemažai atvejų, kai žmonės daužo savo antras puses, o vėliau staiga, norėdami išpirkti kaltę, nuperka kelionę į pasaulio kraštą, demonstruoja nuotraukas iš gražiausių rojaus kampelių.

Panašu, kad šis atvejis tai ir patvirtina: vaikai mušami, engiami, tačiau rodomos gyvenimo detalės tam, kad žmonėms atrodytų, jog viskas puiku, mama ar tėvai rūpinasi“, - samprotavo L. Slušnys. 

Smurtauja nuo gegužės

Primename, kad rugsėjo 14 d. interneto socialiniuose tinkluose žaibiškai paplito filmuota medžiaga su vaizdais apie moters mušamą mažametį berniuką.

Šiaulių apskrities policijos pareigūnai konstatavo, kad ši filmuota medžiaga susijusi su šių metų rugpjūčio 24 d. Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnų pradėto ikiteisminio tyrimo dėl fizinio skausmo sukėlimo.

REKLAMA

Tyrimas buvo pradėtas, minėtą dieną apie šį smurtavimo atvejį sulaukus vieno Pakruojo rajono gyventojo telefoninio pranešimo ir jo pateikto vaizdo įrašo. Surinkus medžiagą paaiškėjo, kad 32 metų Pakruojo rajono gyventoja prieš savo šešerių metų sūnų ir penkerių metų dukrą smurtauja jau nuo gegužės mėn.

Vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistai vaikus apgyvendino vaikų globos namuose, o policijos pareigūnai motinai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų