REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Štai kas apsaugo nuo vėžio  (nuotr. 123rf.com)

Plaučių vėžio simptomai ne visada yra lengvai pastebimi. Štai kaip viena pacientė pastebėjo, kad serga šia liga. Jean Williams Taylor susirūpino, kad kažkas su ja negerai, pastebėjusi, kad jos pirštai ištino ir tapo panašūs į dešreles.

9

Plaučių vėžio simptomai ne visada yra lengvai pastebimi. Štai kaip viena pacientė pastebėjo, kad serga šia liga. Jean Williams Taylor susirūpino, kad kažkas su ja negerai, pastebėjusi, kad jos pirštai ištino ir tapo panašūs į dešreles.

REKLAMA

Patarimo jai paieškojus „Facebook“, draugai paragino ją kreiptis į gydytoją.

Moteriai iš Vigano Anglijoje buvo atliekami kraujo tyrimai, skenai ir rentgenai, kol gydytojai išsiaiškino, kad ji serga plaučių vėžiu.

Išgirdusi diagnozę sergančioji atskleidė įspėjamąjį ženklą, kurio niekuomet nevertėtų ignoruoti.

Vadinamieji Hipokrato pirštai, dėl kurių išsiriečia nagai, gali būti vėžio ženklas.

Jean paaiškino: „Prieš dvi savaites savo paskyroje pasidalinau šia nuotrauka, klausdama, ar kas nors yra matęs tokius nagus.

Peržiūrėjusi dar kelis „Google“ rezultatus išgirdau raginimą skubėti pas gydytoją. Kiek perspausta, pamaniau... Po dviejų sekinančių savaičių, vakar gavau rezultatus... Vėžys abiejuose plaučiuose. Kai ima riestis nagai, tai paprastai siejama su širdies ir plaučių ligomis, o oficialus to pavadinimas – Hipokrato pirštai. Nė nebūčiau įsivaizdavusi – o jūs?“

REKLAMA
REKLAMA

„Cancer Research“ patvirtina, kad Hipokrato pirštai – plaučių ligų simptomas. Šios pelno nesiekiančios organizacijos tinklapyje rašoma: „Manoma, kad raitymąsi sąlygoja pirštų galiukų minkštuosiuose audiniuose besikaupiantys skysčiai. Tai įvyksta todėl, kad į šias vietas suteka daugiau kraujo, nei paprastai.“

REKLAMA

Taip pat rekomenduojama susižinoti ir kitus vėžio simptomus.

Štai septyni ankstyvi plaučių vėžio simptomai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį:

1. Chroniškas kosulys Po dviejų – trijų savaičių nesiliaujantis ir vis sunkėjantis kosulys. Tai – svarbus ankstyvas simptomas, įspėjantis, kad su jūsų kvėpavimo takais kažkas negerai.

2. Nepraeinančios krūtinės infekcijos Krūtinės infekcijos pasitaiko dažnai, ypač po peršalimo ar gripo rudens ar žiemos sezono metu. Bet jei tiesiog negalite infekcijos atsikratyti, tai gali reikšti ir rimtesnę ligą.

REKLAMA
REKLAMA

3. Švokštimas Garsus kvėpavimas reiškia, kad kažkas neįprasto blokuoja jūsų plaučių ortakius arba jie dėl kokios nors priežasties yra susiaurėję. Jei švokštimas girdimas tik iš vienos krūtinės pusės, tai – dažnas auglio ženklas.

4. Kraujingas kosulys Jei kosite krauju, kraujas gali kilti iš plaučių arba iš viršutinio kvėpavimo trakto. Kad ir iš kur jis bekiltų, tai visuomet reiškia sveikatos problemą.

5. Skausmas kvėpuojant Skausmas kvėpuojant gali būti ankstyvas vėžio simptomas. Sunkus kvėpavimas – jausmas, kad įkvėpti ir iškvėpti yra sunku – taip pat yra įspėjamasis ženklas.

6. Nuovargis ir energijos trūkumas Visi kartais jaučiamės pavargę ir praradę jėgas, tačiau jei nuolat jaučiatės išsekę, turėtumėte pasikonsultuoti su gydytoju. Nuovargio jausmas ir energijos trūkumas gali būti vienas plaučių ligų simptomų, bet jis taip pat siejamas su antrojo tipo diabetu.

7. Sumažėjęs apetitas ir nepaaiškinamas svorio kritimas Jei paprastai valgote gana daug, tačiau staiga praradote apetitą, tai gali reikšti rimtą ligą. Taip pat vienas iš simptomų – staigus svorio praradimas be priežasties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų